reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Munis do puki byla w szpitalu z mlodym to nie dojadala slodyczami.Jak wrocili do domu to tylko slodycze kilogramami.
Aneta zakupowa maniaczka:-)
Pora isc spac. Dobranoc

reklama
Jak się robi leniwe, ma któraś może sprawdzony przepis?

Ewa – a Ty masz HBO?

Nie mam HBO. My mamy tylko tv naziemną. Tak mało oglądamy, że nam się nie opłaca nic kupować. Jak coś chcemy obejrzeć, to przez jakieś VOD albo na DVD :)
Moje leniwe - najprostsze danie świata:
BaBy w kuchni: Leniwe

Myślę jeszcze tylko nad kocykiem i chyba kupię młodemu od nas (znaczy rodziców i siostry o taki)...

Super ten kocyk! Ślimak najlepszy :)

Co do antykoncepcji po porodzie to my - podobnie jak NIkusia - NPR.
Nawet przed @ da się stosować - dwa razy sobie datę @ mniej więcej wyliczyłam i dwa razy się sprawdziło :) Lekko nie będzie, ale ja innych metod nie uznaję ;)
No i bierzemy pod uwagę jeszcze jakąś "kontrolowaną wpadkę", więc luz ;)

Spotkanie krakowskie nr 4 uważa się za udane :D Zamykali za nami galerię :p

Antek spał grzecznie i teraz świruję. Idę chyba się położyć :)
Dobrej nocy :)

Marcia – ja już mam obcykany ten przepis – kilka razy robiłam a córka się ze mną zajada nimi, słodkie to zdjęcie z córą całującą brzuszek
Mamusiasynka – spokój i opanowanie w Twoim przypadku to podstawa na najbliższe dni
Munius – jakiś lakier przezroczysty muszę upatrzeć do hybrydy po prostu i zamiast białych końcówek jak w francuzie walnę kolorowe – ale jeszcze zobaczę
Nikusia – ale sporą tą działkę macie !!!

Masiosia szpinak lubię, chętnie spróbowałabym takiej zupki:) jeśli to nie problem proszę zapytaj o przepis:) będę bardzo wdzięczna:) a co do snikersika to dla mnie dużo słodszy jest mars i szczerze, za nim nie przepadam, ale sikers.... uwielbiam!;)

Jagna ale się uśmiałam z tymi plecami;) ja jak miałam mniejszy brzuszek to jak mi się pytali gdzie Ty w ciąży nic nie widać, to im mówiłam, że na plecach noszę;) mi też tak mówią, że to chyba dopiero początki... ale co tam najważniejsze, że z dzieciaczkami wszystko w porządku:) po ciąży wrócimy szybko do rozmiaru sprzed ciąży :-D

Moniuś mleko sojowe, to dla mnie nie mleko;p soja to nie ssak;) a kozie czy baranie czy krowie to nie ma znaczenia laktoza jest we wszystkich:( ale dziś lekarz mi powiedział, że jak mam dużą zgagę to troszkę (ale zaznaczył słowo troszkę, że pół kubka to już za dużo) mleka mogę się napić na noc:-) a remontem się nie przejmuj zdążycie ze wszystkim będzie dobrze:-)
Biedny ten piesek, pewno go ktoś na cały dzień zamyka w mieszkaniu.... żal mi takich biednych zwierzątek.

Juszka świetne wieści z wizyty:)

Nikusia kocyk śliczny:) i jak najbardziej pasuje dla chłopca:)

Anetko wiemy co pyszne:) a co do diety to nie polecam, jak możesz jedz normalnie:)

Mamatek a wiesz, że spróbuję tego Twojego przepisu na ciasteczka:) dziękuję Ci bardzo! tego serniczka to raczej odpuszczę;)

Mamusia jestem pełna podziwu dla Twojego spokoju i opanowania w tej sytuacji!

Marcia to łóżeczko kupiłaś na allegro? zastanawiałam się nad nim tylko całe białe. ślicznie się prezentuje ten kącik dla syneczka:) zadowolona jesteś z tego łóżeczka?

Po wizycie wszystko ok:) uprosiłam gina o usg, choć miał przeszło godzinną obsuwę Amelka ma ok 1750 mówił, że norma w tym okresie ciąży to ok 2 kg:) więc by się zgadzało:) i dalej główką w duł mam nadzieję, że już nie fiknie! serduszko 140:)

Spotkanie z dziewczynkami było niestety bardzo króciutkie dla mnie (za co Was bardzo przepraszam) ale bardzo miło było i smacznie:D te lody mi nie podniosły cukru:) 112 :-) mąż obiecał zabierać mnie czasem na sorbety:-) Mam nadzieję, że jeszcze w lutym uda nam się spotkać:-)

Zjadam ostatnią kolację i zmykam spać:)

Kamaa, ja chciałam lwy :) dzięki, super ta grzechotka i tańsza niż inna, którą widziałam w necie:) a widzę, że jest też śliniaczek z lwem!
A z tymi wagami no to wiadomo, że różnie, ja tam się na mojego maluszka nie gniewam, że jest mały :)

Nikusia, ale fajny masz domek, no i okolica super... ja to też marzę o tym, ale nie chcę się daleko od miasta wynosić, a tu ceny ziemi nawet na obrzeżach strasznie wysokie :/

Jak jak Nikusia i Ewa stosuję NPR, zresztą wśród moich znajomych wszyscy stosują, nigdy nie było problemów z hormonami:)
Wkładka jest absolutnie nie dla mnie, bo działa poronnie - nie dopuszcza do zagnieżdżenia w macicy już zapłodnionego jajeczka. No ale to już nawet nie temat do dyskusji tylko kwestia osobistych przekonań każdego.

A ja to się trochę boję poporodowych kilogramów, bo teraz zaczęłam już tyć i wcale mi się to nie podoba... Mam już za sobą zrzucanie 20 kg i nie mam ochoty znów przechodzić przez tak uroczy proces... No ale jeśli trzeba będzie, to trudno.

Wy tyle kupujecie, a ja jeszcze wielu rzeczy nie mam :D No ale w lutym napłyną nowe fundusze, to się dokupi drobiazgów. Natomiast z zainteresowaniem śledzę wszelkie uwagi o wózkach, i chyba będę teraz obczajać tego Navingtona Cadeta.
Mój m miał być pomocny w tym temacie, ale jedyne co chciał powiedzieć, to że wolałby trójkołowy, a mnie one nie przekonują.

Jolcia, to smacznych ciasteczek :) Jeśli będziesz robiła te z płatków owsianych i startego jabłka, to spróbuj osiągnąć takie proporcje, żeby masa po zaciśnięciu w pięści utrzymywała kształt. Reszta dodatków dowolnie. Piecze się dość krótko, tylko potem trzeba poczekać, aż wystygnie, bo inaczej są za miękkie i się rozpadają.

Ewa - wielkie dzięki za przepis, rzeczywiście strasznie proste :-D:-D:-D A ja myślałam, że tu jakieś nie wiadomo jakie wygibasy kulinarne trzeba zrobić :-D:-D:-D Ojj no widzisz, tak to jest być kaleką w kuchni :-D:-D:-D
Marcia - sprawa X-landera się wyjaśniła :tak:Wyczytałam, że Twój model jest najnowszą wersją - połączeniem dwóch poprzednich XA i XQ, więc gondolka jest gitarunia :tak:Gratuluję w takim razie wózka idealnego i sprawdzam już czy jakaś używka gdzieś jest, bo nówka sztuka to się ceni :-) Mam ten model na oku!
Nikusia - super projekt, a działka mega wypas, a tak z ciekawości gdzie mniej więcej kupiliście działkę, bo jak pokazałam mojemu Zbyszkowi to kazał wypytać jakie są ceny działek, bo z tego co wiem to niedaleko Warszawy...której wcale a wcale nie chce opuszczać nigdy w życiu! :-D:-D:-D
Jolcia - a ja właśnie wolę Marsa, mmm, jeszcze szaleję za Kinder Bueno, a kiedyś był taki batonik Dove - też przepycha. W ogóle Kinder czekoladki, jajko i batony strasznie mi podchodzą, są przepyszne; mleczna kanapka, maxi king...

Dziewczyny czy wyskakuje Wam podziękowanie i jak próbujecie wejść wyświetla się wiadomość , że jedna ze stron w której wykorzystano suwaczki jest zainfekowana i może to stanowić zagrożenie dla komputera?? Dzisiaj już 2 razy miałam !! Uważajcie

reklama
Mamatek muszę to jakoś wymierzyć bo tych płatków owsianych za wiele też nie mogę 15g, odpowiada 25g chleba.... wiec jakoś z 6 łyżek płaskich spróbuje zobić... tak na raz;) zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Muniuś kinder bueno pycha!! ten orzechowy krem w środku!! mmm... pycha! też lubię słodycze kinder:)

Ostatnia edycja:
Do góry