Ja dzisiaj wolne z rana bo teść mnie z obowiązków szkolnych wyręczył a ja się trochę rano jeszcze zdrzemnęłam a potem powoli sprzątałam mieszkanko bo dziś kolęda była. Ksiądz w miarę szybko odprawił wizytę i poleciał wyżej. Do wieczora całkowity luz. W weekend mój m przywiózł już z 4 kartony ciuchów od mojego brata – część po mojej córci część po ich synku dla naszego bąbla małego. Dodatkowo łóżeczko, karuzelę, nianię, projektor z muzyką. Dodatkowo dziś przyszły 2 paczki z gemini i to wszystko wepchnęłam do córki do pokoju – jutro będę ogarniać. Dzisiaj już załatwiłam sobie dodatkową suszarkę do domu. Koleżanka kiedyś kupiła ale nie używa i od niej odkupię akurat na te małe ciuszki mi się przyda. Muszę wszystkie ciuszki przejrzeć , poprać – dla dziewczynki chcę sprzedać. Gdzie lepiej na allegro czy tablicy – podpowiedzcie proszę. Część na pewno z tych po córci odłożę dla synka – bo były unisex. Czekają mnie pracowite dni ale jakie fajne !!!!
Masiosia – ona sobie sama te lekcje muzyki w tym roku wymyśliła i jest bardzo zadowolona. Czasami mnie prosi , żeby jej zrobić wolne od taekwondo a ja jej mówię , że mogę Ci zrobić wolne od muzyki to się denerwuje i mówi , że muzyki nie opuści no chyba, że chora będzie. Także zależy od samozaparcia !!! Też śpiewałam w chórze
Na siłę chyba nie ma sensu syna brać. W zeszłym roku córka miała epizod półroczny z nauką gry w tenisa stołowego (m gra więc chciał żeby spróbowała) ale jej nie podpasowało i po pół roku przestała chodzić. Teraz mi już mówi, że w przyszłym roku chce spróbować grać w siatkówkę a w szkole jest sekcja dla tych pierwszych klas – więc pewnie ją puścimy. Miłego zwiedzania jutro !! U nas jeszcze ten tydzień i córcia zaczyna ferie zimowe.
Aneta – ja też tej metody nie znałam a nasza córcia dość szybko nauczyła się posługiwać łyżeczką i widelcem a teraz do obiadu nie siądzie bez widelca i noża – naprawdę sobie świetnie radzi. A widziałam dzieci starsze od niej nieposługujące się nożem . Ja ją karmiłam raczej a stałe pokarmy , jakieś kanapki pozwalałam jej brać samej rączką. Ale wymiary ma synek !!
Carri , Agnis – sto lat dla dzieciaków
Kainkas – moja też z tych bardzo wstydliwych jest. Wczoraj byłam z niej naprawdę dumna bo dała radę. W przedszkolu zawsze się denerwowała każdym przedstawieniem. Anie sukcesywnie dawały jej dłuższe i poważniejsze role w przedstawieniach ale trema zawsze była.
Ewa – ciszy w domku życzę
Secreto – tylko nie szalej zbyt mocno na szmacie , żeby porodu szybszego nie wywołać. Ale Wam i warszawiankom zazdroszczę spotkania !!!!
MałaMama – powodzenia na operacji męża
Marcia – i jak kluski zrobiłaś?? Patrzyłaś na ten przepis z książki Th-xa??
Munius – może tak być, że przez hybrydę a wcześniej miałaś mocne paznokcie ??? Ja sobie przerwę w hybrydzie robiłam po pół roku nakładania czasami nawet po dłuższym czasie. Wtedy miałam już paznokcie słabsze i kosmetyczka sama radziła robić przerwę. A teraz jak na złość mam mocne a muszę się z hybrydą pożegnać – no chyba, że zrobię tak jak to któraś dziewczyna radziła przezroczystą hybrydę – może właśnie francuza?? Albo inne końcówki, jakiś wesoły kolorek?? I Ty też śpiewaczka z tego co doczytałam no nieźle – może jakieś trio z
Masiosią?? Dacie radę z remontem.
Jolcia – Ty to się masz z tym przeliczaniem wszystkiego na gramy
Kamaa – oby to było tylko zwykłe swędzenie
Monisia – najgorzej to usiąść do tej pracy i kilka stron napisać bo potem to już pójdzie z górki. Gdzie jest ten przepis na ucierane ciasto z Th-xa b mi smaka narobiłaś!!
Jaspis – świetny wózek
Mamusiasynka – ale straszysz !!!! Spokój spokój i jeszcze raz spokój !!!! Byłaś u lekarza ??
Jo_asia – u nas cała trójka nosi okulary!!!! Moje ostatnio były tańsze niż mojej córci !
Miłego wieczorku !!!!!