reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witajcie, przepraszam,ze tak czesto tu nie zagladam ale ostatnio brak czasu, ablo duzo odpoczyam i leze.. czesciej na fb wchodze..
Ale jest wszystko ok:) cieszę się,ze jestem tu na forum i każda z nas o drugą się martwi.

Męczą mnie poprostu dolegliwosci ciążowe, ból kręgosłupa, zgaga, bezsennosc.. czasem brzuch poboli.. żebra przez małego mam skopane:p
ale byle do marca ;))

a pozatym witam nowe mamusie ;)) bo widziałam ze z dwie nowe chyba są ;))

Koreczek trzymam kciuki,zeby wyniki były z badania w porządku :)

a co do smoczków to ja też jestem ZA :)

Ide troche posprzatac a potem obiadek robic :)) i ciasto.

Pozdrawiam WAs dziewczyny ;))
Miłego weekendu. ;**

reklama
Dzięki za odpowiedzi.
Jagna, no właśnie ja nie chcę go wysadzać tak "automatycznie", bo to moim zdaniem bez sensu takie bezmyślne sikanie.
Zresztą to nie pierwsza teoria super niani, z którą się nie zgadzam ;)

Franek śpi bardzo mocno. Jeszcze niedawno sikał nawet w dzień na drzemce jak spał dłużej niż 2 godziny i nigdy go to nie wybudzało. Teraz już drzemki suche, a i w nocy - jak widać dziś było - potrafi długo wytrzymać. Ale ciągle go ten pęcherz nie wybudza.

A jak go będę rozbudzać, to na pewno zacznie coś pojękiwać, obudzi Anielę i wtedy dopiero będzie hardkor :/

Poczekam tydzień i jak ciągle nie będzie reagował na to, że śpi w mokrym, to odpuszczę jeszcze... Chociaż już bym chciała mieć te pieluchy z głowy całkiem :(

Aha, podkład oczywiście zakładam - i pod prześcieradło i na wierzch. Chociaż ten na wierzch jest bez sensu, bo się zsuwa jak się Franek wierci.

Ewa ja Celiny nie wysadzałam ona sama wstawała o 1 w nocy i taka zaspana lazła do WC;-) A pomagało gonienie siku przed przebraniem w piżamę, i zaraz po przebraniu i przeczytaniu bajki. Bo wiadomo jak dziecko samo się ubiera to nieraz i pól godziny;-)

Franek sika przed spaniem, ale 11 godzin nie wytrzyma...

Nifla, koło 5 roku życia? O matko... Ja tak do 3,5-4 (ale to maks) jeszcze toleruję pieluchę w nocy, ale później to już słabo. Tylko wiem, że fizjologii nie przeskoczę :/
Franek jeszcze NIGDY nie przespał nocy na sucho. A Anieli już się zdarzyło parę razy.

To Aniela szybko załapie. Celina przesypiała 90% nocy na sucho od 9 miesiąca. Tylko długo jej zajęło przekonanie się do nocnika, miała na 11 miesięcy piasek w nerkach i bolesne oddawanie moczu, co nam się zbiegło z nauka nocnikowania a już ładnie łapała i się zraziła na ponad 2 lata.
Bo faceci długo się podlewają co by byli wysocy i silni;-);-)
Zaraz padnę z nudy, we TV bajki lecą, na necie wszytko obczaiłam. Może jeszcze allegro przejrzę

reklama
Do góry