reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kimkim, moja w 31 tc ważyła 1400 g, a w 32 1575 więc twoja dzidzia to nie jest taka mała, albo taka uroda. Nie każde dziecko przy porodzie musi ważyć 4 kg:tak:

Malamama, niestety czasem ma się pokarm, ale bywa niestety jalowy. Mi się wszyscy dziwią że mi pokarm już od 20 tygodnia leci. Co mi z tego jak nie wiem czy to moje mleko jest wartościowe. Zobaczymy w marcu :)

Dzięki dziewczyny za kciuki:tak:

Ja już po pobraniu krwi, 15 minut i 4 pielęgniarki szukały mi żyły.... po południu wyniki będę miała.

Wróciłam do domu, mamy w domu nie ma, komputer wlaczony, jeszcze kota nie wyrzuciła i nasikal mi w kuchni, mówię wam naciąga mnie... okno otwarte itp. Kto sprzatal? Oczywiście ja. Ja dzisiaj nie wytrzymam z nerwami i pogadam sobie z nią kolejny raz. Już dosyć mam.

Robię mojemu naleśniki i idę się położyć, strasznie w głowie mi się kręci...

reklama
Kamaa tak kawke pije rozpuszczalną z mleczkiem i cukrem ;-)

Na początku też mnie odrzucało a z czasem znowu zaczęłam pić;-) Nieraz jak jej nie wypiję to się dobudzić nie mogę :-D

Marcia u mnie też jeszcze choinka stoi, jakoś nie mogę się do niej zabrać żeby ją rozebrać :sorry2: małemu nie dam bo mi wytłucze bombki..no a chłop? On czeka aż ja ją rozbiorę on tylko wyniesie..ech...

Dziś mój mały ma turniej ale nie wiem czy się tam doczłapię bo dziś mam dzień sikania :wściekła/y: masakra...

Ja tez pije kawke rozpuszczalna z cukrem, wczesniej odrzut od kawy ale teraz nawet mi smakuje..............

Koreczek
masakra :-(w
spolczuje ci bo szczoch kota strasznie cuchnie :-(

Co do wagi dzieci: nie ma sie co sugerowac wagą z usg, a Moja tez ma normalna wagę w 30 tyg. cos ponad 1300g więc bez szału..............

dzis sie ponudze bo dom mam ogarniety tylko m podłogi pomyje.......ale stwierdzil ze dzis rozkłada lóżeczko :szok::szok::szok::szok:

koreczek -ją to myślę że gadanie nie pomoże - bo już zapewne nie raz rozmawialas z mama. jedyne co mi przychodzi do głowy to natychmiastową wyprowadzka może dzięki temu mama się opamieta- a sprzątać po kocie nie powinnas ! i ttrzymam kciuki za wyniki

mamusiu - a nie boisz się że kawą ciśnienie ppodniessie? ja z tego powodu nie pije. ale wczoraj jakieś dziwne to ciśnienie miałam bo górne niskie a dolne dość wysoko-106 na 78. nie wiem czemu tak.

Ostatnia edycja:
Jagna, jak mnie mocno wkurzy to jej powiem, albo się zmieni, albo kontakt z wnuczka. Ostro stawiam sprawę. Rozmawiałam z nią ostatnio na łagodnie. Mówiła, że mój najstarszy brat z nią nie rozmawia, że pracy nie ma, że wszyscy ja olewaja, a najbardziej czepiala się brata mojego. On robi krzywdę a ja obrywam, tak?! Super. Oczywiście czego ona się spodziewa skoro facet pracuje cały dzień i co on ma jej mówić że następnego tira polakierowal? No co on ma jej mówić? Powiedziała też, że nie ma co robić dlatego siedzi przed komputerem, dalej nie ma co robić, więc ogląda tv, dalej nie ma co robić więc o 18 idzie spać! Ja pier...! A ja codziennie coś robię, jakoś zajęcie mam. Zresztą wczoraj lekarz mówił żebym więcej odpoczywala, a ja latam jak głupia bo na nikogo liczyć nie mogę.... a ona mi jeszcze wiesz co powiedziała ostatnio? NO MONIKA, BĘDZIESZ MUSIAŁA DOM UTRZYMAC W CZYSTOŚCI BO JAK POLOZNA PRZYJDZIE I ZOBAVZY BALAGAN TO I DZIWCKO CI ZABIORĄ. Myślałam, że się rozrycze. Miała mi pomagać, a nie jeszcze bardziej mnie dolowac. Boże co za matka!:(

Przynajmniej wam się mogę wygadac, chociaż czasem mi głupio... mój wraca zawsze z pracy i co wieczór słucha i też ma jej dosyć, a zaczynać nie chce wojny. Nie dziwię mu się. Tylko liczymy teraz na ten jego wyjazd za granicę...

Koreczek zawijaj sie z domu, szukajcie czegos, bedziesz miala spokoj!!! no nie fajnie Ci powiedziała.....ona chyba robi to specjalnie a wczesniej myslałam ze taka po prostu jest ale widze ze chyba lubi tak Ci "dowalac" :-(

reklama
Mamusiu, bo ona taka jest zlosliwa. Spotkaliśmy mojego ojca w przychodni miał mieć szczepienie na żółtaczkę. No boi się igieł itp, jejku każdy coś ma. Poszedł na szczepienie, drzwi otwarte a ta stoi w tych drzwiach i się śmieje z niego, że on się boi. Kilka razy jej mówiłam żeby odeszła od tych drzwi a ona dalej się śmieje z niego. Ciągle się śmieje ze mnie do ludzi, że waze prawie tyle samo co ona, a masz grube nogi, a masz gruby tyłek, ale tlusta jesteś i się śmieje:( a ja już raz miałam kłopoty przez takie głupie gadanie. Bo tak się odchudzalam ostro, aż mój krzyczał na mnie ale co z tego jak mi to w głowie siedzi.... w poniedziałek idę poszukać po jakiś urzędach żeby to mieszkanie znaleźć, może jakaś dotacja na początek albo coś.

Do góry