reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ewa Co do odpieluchowania chlopcow to sie nie znam bo nasz 3 letni (23lutego) jeszcze spi z pampersem a z rana wazy on chyba z kilogram :szok: w dzien posikuje nieraz a drzemek nie ma a starszy 4,5 roku popuszcza :sorry: 2razy dziennie majtki trzeba zmieniac bo troche mu leci zanim do ubikacji pojdzie. Za to Michelle robi siku ok 19:30 a jak wstaje 9-10 to jest nieraz tyle co nic nasiusiane, za to nocnik pelny :tak: i tez wlasnie slyszalam ze u dziewczynek to szybciej idzie

Ok my wlasnie wychodzimy sie troche popluskac :D mi tez to dobrze zrobi bo cos mnie ostatnio plecy pobolewaja na dole

Udanego weekendu dziewczyny :tak: odezwe sie popoludniem

Ewa około 4 raoku zycia zaczai sikanie w nocy, Julek na 100% w dzien odpieluchowany tuz przed 2gimi urodzinami a jeszcze przez 2 lata pielucha na noc.........

Rozłożyliśmy lóżeczko :-D Wstawiliśmy w katek w sypialni bo chyba najlepiej na poczatek w sypialni, potem sie pomyśli gdzie Gwiazde zakwaterowac..........ale Julus do dzis najchetniej urzedowałby w naszej sypialni............jeszcze jest czas na pokoik dla mlodszej :-)

szykujemy sie do kina :-)

Ewa86 moja mama mowila ze ja rano sie budzilam z sucha pielucha..w nocy malo kiedy sikalam, od prawie poczatku...za to moj brat to masakra, po szyje zasikany byl (no wtedy to tylko tetra byla :-)), Wiec moze cos w tym jest ze dziewczynki jakos tak inaczej/szybciej?

Jagna25 niezly tekst :-) ach te nasze kwiatuszki :-D

Kasiak-l trzymam kciuki!!! Jak najdluzej w 2paku!!!

Ostatnia edycja:
ewa- u nas na 2lata zdjęliśmy pieluchę od razu w dzień i noc...raz się zdarzyła w nocy wpadka...a tak to suchutko...czasem jak widziałam ze sie wierci wtedy pytałam czy siku chce i zazwyczaj robiła. takze u nas poszło automatycznie bez problemu....
w zlobku walczyli ze mna z tymi pieluchami na spanie bo twierdzili ze kazde dziecko musi miec- a ja mowilam ze hania nie potrzebuje i ja przynosic nie bede i w koncu odpuscili i spala bez.

koreczek- jak sie wyprowadzisz to odpoczniesz a mama ma tyle lat ze sama sobie poradzi..w koncu bedzie miala co robić

kasiak-trzymajcie się jak najdłużej, dobrze ze masz dobrą opiekę w szpitalu...

kasiak trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku, dobrze że jesteś pod opieką:tak:

jagna cieszę się, że te bóle to nic poważnego

Aneta bawcie się dobrze na basenie:-) fajnie Wam, ja tez bym poszła, ale boję się o infekcję, a mnie się często coś czepia niestety:-(

mamusia synka fajnie, że łóżeczko już rozłożone:tak: u nas chyba m rozłoży jak ja pójdę do szpitala. Udanych zakupów;-)

ja po wizycie u endokrynologa, nie jest dobrze:-( tarczyca już szaleje, nie da rady bez leków, a one blokują tarczycę małej, ale ponoć bez nich jeszcze gorzej, ehhh..... do tego te tabletki obciążają wątrobę, a jak spojrzała na wyniki to powiedziała, że cholestaza:-( we wtorek mam wizytę u mojej ginek.ale robiłam badania w pon. i powtórzyłam wczoraj i rosną:-( ciągle jakieś zmartwienia...

Miłego dnia Wam życzę, kładę się pod kocyk i będę odpoczywać:)

Sylwia... nie mam lekarza z Żelaznej. Mam abonament w Lux Med, więc tam chodzę do lekarza i robię wszystkie badania. Na Żelaznej wynajmuję już drugi raz położną i tyle. Jak leżałam z Tadziem to różnie dziewczyny miały, ale to co miały lekarza, to naprawdę nie zauważyłam, żeby były jakoś specjalnie były traktowane. No chyba, że jak pisałam wczesniej ma się mieć cc, więc wtedy lepiej mieć lekarza w szpitalu, a tak, sorry, po co. Na Żelaznej to nawet teraz położne prowadzą cięże.

Marcia, jak masz garaż to możesz ą przenieść do garażu. Ja tak robię z moją co roku, wstawiam do rodziców do garażu i na wiosnę tata sadzi w ogródku.

Jej .... z tym sikaniem to widzę, że jestem na początku drogi, Najlepszy jest mój mąż optymista, który się mnie dzisiaj pyta, czy ma jeszcze Tadziowi kupować pieluchy, bo zostało poł paczki, to czy nam starczy :-)

Koreczek,,, im więcej piszesz o swojej mamie tym bardziej jestem przekonana, że jedynym rozwiązani jest izolacja, czyli wyprowadzka. Niestety z nią jest trochę jak z osobą uzależnioną. Musi się poczuć sama i zależna od siebie, żeby coś zmienić,. a tak widzi, że zawsze Monisia się wkurzy i zrobi, więc po co ma się motywować.

kasiulekk nieciekawe wiesci...no ale mam nadzieje, ze lekarze wiedza co robia. Trzymam kciuki!!

Zamówilam w koncu posciel :-D

MegiPegi
no naprawde optymista z meza :-D ale moj tez tak mysli ze wszsytko sie da tak od razu ;-)

Koreczek
, dziewczyny maja racje..izolacja czyli wyprowadzka bylaby najlepsza, przeciez jak dzidzia sie urodzi to osiwiejesz z nerwow i zmeczenia!

Ostatnia edycja:
mój m pojechał z hania do moich rodziców- jutro mają wrócić. a ja własnie zamówłam pudła kartonowe i worki próżniowe zeby zrobic porzadek na szafach i w szafach:) 100zł wydałam..konto topnieje, musze skonczyc z zakupami:)

ide pranie wyjac i cos przekąsić:)

reklama
Do góry