reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Violet85 mnie też pobolewają jajniki. Może niekoniecznie wieczorem ale np. przy jakimś większym wysiłku albo jak gwałtownie wstanę z pozycji leżącej. Mój mąż się śmieję, że dzidziuś wtedy spada w dół bo przecież ma tam teraz tak duuuużo miejsca ;) ale chyba takie "rozciąganie" jest normalne.

masiosia ja również miałam wysypkę- podczas urlopu nad morzem. Normalnie całe ramiona, łydki i dekolt. Swędziało niemiłosiernie. Dostałam jej jak od słońca. Kupiłam sobie wapno (3 farmaceutów się radziłam, czy na pewno mogę), piłam przez trzy dni i powoli przeszło. Więc polecam wapno!

farfalla88 ja również nie odczuwam już tak dotkliwie objawów jak jakieś 3 tygodnie temu. Szczególnie piersi już aż tak nie dokuczają. Mi zostały jedynie mdłości i wyczulony węch. Więc wierzę, że i u Ciebie jest wszystko w porządku!

Mrówkaa trzymam kciuki, aby u Was wszystko było ok! Widzę, ze wiele dziewczyn pisze o krwiakach w ciąży, które potem się jednak wchłaniają. Wierzę, że u Ciebie będzie podobnie.

młodamama21 ja na pierwszej wizycie byłam w 5t4d (widzę, że dokładnie dziś u Ciebie jest taka data) i było widać jedynie pęcherzyk. Lekarz niby ciążę potwierdził ale powiedział, że trzeba czekać i kazał mi przyjść dopiero w 9(!!!) tygodniu. Myślałam, ze nie doczekam tej wizyty ale okazało się, że wszystko ok czego i Tobie życzę.

U nas dzisiaj też duchota i gorąc ale ja czuję się lepiej niż wczoraj-może dlatego, ze postanowiłam dziś nie wychodzić z domu, a w nim jednak zawsze troszkę chłodniej. Wczoraj pisałam o problemach z pęcherzem ale dziś na szczęście przeszło :) może ta żurawina :-)

reklama
U nas slonecznie 20 stopi,bo po burzy zawsze wychodzi slonce:-)

a tak naprawde nie mamy z m planow na dzisiejszy dzien ale sie cos wymysli,szkoda przesiedziec w domu tak pieknego dnia.

A wy dziewczyny macie cos w planach na dzisiaj? Wkoncu wolne od pracy:-) jak macie mozliwosc wykorzystac tesciowa,by ugotowala obiad,nie wahajcie sie:-) my mamy musimy sie oszczedzac:-D

czesc dziewczyny, ja juz na wakacjach i dopadly mnie mdlosci i okropna sennosc, nie mielam czegos takiego w pierwszej ciazy. Dziala cos na te mdlosci? Caly dzien sie zle czuje. Jak dlugo to u was trwa?
W piatek mialam usg, 4,8mm i bilo serduszko, ale mam jakas torbiel na jajniku co mnie martwi.

Pozdrawiam wszystkie Marcóweczki.

czesc dziewczyny, ja juz na wakacjach i dopadly mnie mdlosci i okropna sennosc, nie mielam czegos takiego w pierwszej ciazy. Dziala cos na te mdlosci? Caly dzien sie zle czuje. Jak dlugo to u was trwa?
W piatek mialam usg, 4,8mm i bilo serduszko, ale mam jakas torbiel na jajniku co mnie martwi.

Czytalam,ze mdlosci moga byc mniejsze,jak nie bedziesz sie denerwowac,podjadac wieczorem i w nocy,zeby nie miec pustego zoladka rano,ale niewiem jak jest naprawde bo jeszcze mdlosci nie mam:-)

witam niedzielnie :)

Zaraz biore sie za nadrabianie waszych wpisow ale nie wiem jak mi to pojdzie bo jestem mega senna , wczoraj przespalam 12 godzin w nocy i pare godzin w dzien a i tak dzis mnie sen meczy :)

MILEJ NIEDZIELI

Ja znowu na dzialeczce slonce swieci goraco jak w tropikach a ja leze z wentylatorem na tarsie. Dzisiaj jestem senna i ogolnie mam dosc niskie tj. 105/72 i normalnie mnie muli

Jua ja tez mam torbiel na jajniku, ale lekarz mówił, że nie zagraża ona w żaden sposób ciąży i prawdopodobnie sama się wchłonie. Gratuluję duuużego dzidziulka i serduszka:tak:.

A ja zostałam sama:-(. Mój małżonek właśnie wyruszył w podróż (służbowo) na drugi koniec Polski....:-:)-:)-(

Jaspis ​a jakiej wielkosci masz torbiel? moja 3,5cm. Mi tez mowil ze ma nadzieje ze sie wchlonie bedzie obserwowal na usg.

farfalla wybierz sie do lekarza jak radzila kolezanka , bedziesz spokojniejsza

mrowkaa
bedzie dobrze , nie stresuj sie kochana ...

violet85 mnie jajniki nie bolaly ani teraz ani w poprzedniej ciazy

jua w poprzedniej ciazy mialam mega mdlosci i wymioty do okolo 13 tc a teraz od czasu do czasu mam lekkie mdlosci i to wszystko .

Ja jutro mam wizyte ale dopiero o 19.45 i znajac mojego gina to pewnie bedzie obsuwa eh jak ja wytzrymam caly dzien , mam stresa czy wszystko bedzie dobrze czy jenak pecherzyk okaze sie pusty . Prosze jutro o kciuki ... Wracam jutro do pracy po urlopie a tak mi sie nie chceeee :(

reklama
Jua około 2 cm. Nie martw się na zapas;-). Ja niestety mam też mięśniaka w macicy 2cmx2cm i to już poważniejsza sprawa, ale staram się nie myśleć negatywnie, tylko czasem mówię do dzidziulka żeby mu dokopał i pokazał kto rządzi;-).

Smerfetka &&&&&&&&&&&&&&

Do góry