Widzę na tapecie był temat smoczków to ja powiem tak, jestem ZA, choć byłam przeciw
Mateuszkowi nie dałam smoka i broniłam się przed tym rękami i nogami, nikt na szczęście nie kwestionował moich decyzji, niedoszła teściowa coś poburczała, że jak to bez smoka, ale na tym się skończyło i bardzo żałuję, bo jak potem chciałam mu dać smoka jak ząbkował to ni chu chu nie wziął
Bez smoczkowe dziecko jest bardzo wrażliwe, odbiło się tym, że rzeczywiście zamiast smoka wisiał non stop na cycu, potem jak go odstawiłam kiedy miał 9 miesięcy, bo chodziłam do zaocznej szkoły i mimo, że to były tylko weekendy to bardzo mi to utrudniało, cycki twardniały, mleko skapywało, musiałam na przerwach męczyć się z laktatorem w łazience, raz mi nawet przez bluzkę przeciekło i wkładki, a on butli nie chciał, bo SMOK – smoka nie było i nie chciał butli, w pewnym momencie mój ex mi go przywoził co 2h, musiałam zajęcia przerywać żeby go karmić, tak więc zaczęłam go odstawiać. Było bardzo ciężko bez tego smoka, bo to jednak uspokajacz, dzieci są spokojniejsze, grzeczniejsze jak patrzyłam po swoich znajomych i ich dzieciach co ssą go. Teraz smoka dam już w szpitalu, nie zastanawiam się ani chwili dłużej, bez smoczkowe dzieci są trudniejsze, nawet jak rozmawiałam z innymi mamami bez smoczkowych dzieci to miały to samo co ja :-(
Sylwia – witam nową mamę
Oilantum i Emolium są niewskazane, dobrze zrozumiałam...? Co myślisz o takich smokach jak:
1.)
**NUBY** Smoczek ortodontyczny z WYPUSTKAMI 0-6m (3879148309) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
2.)
NUBY smoczek ortodontyczny z wypustkami 0-6m motyl (3849544929) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Masiosia – końcówka ciąży bez zgagi to chyba luksus, ulala gratulacje moja droga! :-) Co to za dyżur, że siedzisz i patrzysz czy dziecko idzie siku…?
Kasiulekk – co to znaczy, że będziesz brała „wiesiołka”?
Kimkim – nie doszukuj się złego, mój ważył 1500 w 30 tc, a ginka powiedziała, że to są wymiary na 33 tc., więc myślę, że nie masz co się stresować
Zobacz sobie jak na centylu to wychodzi, dziewczyny dawały tu link może jeszcze raz któraś mogłaby wkleić, to na pewno się uspokoisz, bo jest w porządku :-)
Małamama - witam nową mamusię masz taki nick, bo jesteś mała? :-) Napisz na tym wątku gdzie jest ta lista, moderatorki na pewno Cię dodadzą.