reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
KimKim ta waga z usg to jest taka na dwa razy pewna... moja maleńka miała w 32 tygodniu 1500, więc też nie jakoś dużo... dzieci rosną wg swojego rytmu indywidualnie nie ma co jakoś porównywać do innych, nie ma co się stresować!:-)

Megi Pegi dziękuję za opinie o wózku chcemy kupić taki: Wózek Jedo Fyn 4DS 2014 (spacerówka + gondola) KURIER GRATIS [id15979] - 1655 zł : DINO Najlepsze Wózki Dziecięce Wielofunkcyjne 2013 i 2014 w sklepie dziecięcym, Najlepsze 3w1 Wózki z Fotelikiem 2014 i Najpiękniejsze Meble do Pokoju Dzieci

ale mam zgagę, masakra jakaś:-(

Kurcze wspolczuje Wam ja nie wiem co to zgaga....

Aneta straszna ta historia.... u nas kiedys byla taka sytuacja, ze radny nawalony wjechal w kobiete w ciazy, byla juz przy samej koncowce I poronila..jesli tak mozna to nazwac.... a jemu nic do tejnpory nie zrobili.... ponoc on po wypadku tez cos nie tak...wycofal sie z zycia I jest w domu....alle radnemu wszystko wolno.... ja tego nie rozumiem..... I nie zaluje go wcale bo wykorzystywal swoj mandat.... ja nie wiem ile Lena wazy itp ciekawe kiedy bede miala usg ale chyba dopiero przednporodem....
Odezwalo sie spojenie.... nie dam rady sie ruszyc a musze jechac Julka zawiezc do polskiej szkoly a potem jakies zebranie jest..... ale w d... mam ta szkola to tylko skarbonka pieniedzy dla wlascicieli z nauka nie ma nic wspolnego.... dzis jak bede miala okazje to powiem to dyrektorce bo to ta sama osoba, tzn Julek chodzil do polskiego przedszkola I ona tez byla wladcicielem.... za tydz mam dyzur tzn mam siedzidc 4 h na korytarzu I pilnowac jakby dziecko chcialo isc do wc.... juz 2 mies zglaszalam ze bedzie mi ciezko w styxzniu I zeby mi zmienili date nie zrobili tego wiec mam ich w nosie a niech sprobuja mi kazac placic kare.... zreszta mam problem bo za tydz tez jest wystrp dla babc I dziadkow, a Julek ma tu przyszywanych.... tesciowa pracuje I boje sie jej zapytac, bo nie chce robic klopotu zeby brala wolne ale jest tesciu z swoja zona I wiem, ze oni bardzo chetnie pojda tylko ze tesciowa moglaby sie obrazic.... grrrrrrrr..... a wiem co to kest przedszkole bez dziadkow I wystepy itp bo ja nie mialam tak samo :/

Spojenie rozwala mnie znowu.....

Ja mialam na poczatek smoczki 1 aventu a pozniej zmienialm I Julkowi pasowaly TT.....

Jolcia.zrobilas mi smaka na ta kasze....

Mamatek mam nadzieje, ze dzidzius sie nie przekreci I bedziesz miala problem rozwiazany ;)

Masiosia ja mam dość kaszy jem ją codziennie od 14 dni.... zazdroszczę Ci, że nie masz zgagi, gdybym wypiła kubek mleczka pewno bylaby dużo łagodniejsza.... ale mleko zakazane:(

Zmykam spać bo jutro rano na 7:30 na zajęcia.... o 6 muszę wstać.

Kolorowych snów:)

Ostatnia edycja:
Widzę na tapecie był temat smoczków to ja powiem tak, jestem ZA, choć byłam przeciw :tak:Mateuszkowi nie dałam smoka i broniłam się przed tym rękami i nogami, nikt na szczęście nie kwestionował moich decyzji, niedoszła teściowa coś poburczała, że jak to bez smoka, ale na tym się skończyło i bardzo żałuję, bo jak potem chciałam mu dać smoka jak ząbkował to ni chu chu nie wziął :no: Bez smoczkowe dziecko jest bardzo wrażliwe, odbiło się tym, że rzeczywiście zamiast smoka wisiał non stop na cycu, potem jak go odstawiłam kiedy miał 9 miesięcy, bo chodziłam do zaocznej szkoły i mimo, że to były tylko weekendy to bardzo mi to utrudniało, cycki twardniały, mleko skapywało, musiałam na przerwach męczyć się z laktatorem w łazience, raz mi nawet przez bluzkę przeciekło i wkładki, a on butli nie chciał, bo SMOK – smoka nie było i nie chciał butli, w pewnym momencie mój ex mi go przywoził co 2h, musiałam zajęcia przerywać żeby go karmić, tak więc zaczęłam go odstawiać. Było bardzo ciężko bez tego smoka, bo to jednak uspokajacz, dzieci są spokojniejsze, grzeczniejsze jak patrzyłam po swoich znajomych i ich dzieciach co ssą go. Teraz smoka dam już w szpitalu, nie zastanawiam się ani chwili dłużej, bez smoczkowe dzieci są trudniejsze, nawet jak rozmawiałam z innymi mamami bez smoczkowych dzieci to miały to samo co ja :-(

Sylwia – witam nową mamę :tak:Oilantum i Emolium są niewskazane, dobrze zrozumiałam...? Co myślisz o takich smokach jak:
1.) **NUBY** Smoczek ortodontyczny z WYPUSTKAMI 0-6m (3879148309) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
2.) NUBY smoczek ortodontyczny z wypustkami 0-6m motyl (3849544929) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Masiosia – końcówka ciąży bez zgagi to chyba luksus, ulala gratulacje moja droga! :-) Co to za dyżur, że siedzisz i patrzysz czy dziecko idzie siku…? :szok:

Kasiulekk – co to znaczy, że będziesz brała „wiesiołka”? :szok:

Kimkim – nie doszukuj się złego, mój ważył 1500 w 30 tc, a ginka powiedziała, że to są wymiary na 33 tc., więc myślę, że nie masz co się stresować :tak:Zobacz sobie jak na centylu to wychodzi, dziewczyny dawały tu link może jeszcze raz któraś mogłaby wkleić, to na pewno się uspokoisz, bo jest w porządku :-)
Małamama - witam nową mamusię :tak:masz taki nick, bo jesteś mała? :-) Napisz na tym wątku gdzie jest ta lista, moderatorki na pewno Cię dodadzą.

Ostatnia edycja:
Munius ja tez jestem ZA smoczkiem. Przy Michelle sie zapieralam ze nie dam... A gdyby moj nie kupil i nie przywiozl do szpitala na drugi dzien po porodzie kiedy go blagalam to chyba sama bym biegla do sklepu lub apteki :tak:
Ale bardzo wazne jest uzywanie jego z glowa :tak:
Nie jestem za tym zeby dziecko bylo 24h na dobe ze smokiem w buzi. Jesli do zasypiania to ok :tak: lub do uspokajania kiedy nic innego nie pomaga.
Ale widze ze niektorzy rodzice tylko dziecko zaplacze to odrazu smok zeby cicho bylo :szok:

Wstajesz i weekend! :-D

Witam porannie z pyszną kawką:-D

Pobieżnie poczytałam...

I zapomniałam jeszcze o jednej sprawie - nie ufajcie producentom, mogą pisać na opakowaniach, że to ich smoczek nie powoduje wad zgryzu, a przykładowo smoczek będzie o nieprawidłowej budowie. To tak jak z kosmetykami dla dzieci, tak jest polecany emolium i oilatum, a skład bogaty w PEG i parabeny.

Możliwe, ale to też bardzo subiektywna opinia. Ja kupiłam i nie sądzę żebym zaszkodziła dziecku.
Zresztą co w tych czasach nie szkodzi? :baffled:
Nie przesadzajmy bo niedługo mucha nie będzie mogła usiąść na dziecku... Bo tak się będziemy z nim cackać.. ;-)
Oczywiście trzeba sie kierowac zdrowym rozsądkiem :-)

Co do smoczka - Aneta mam takie samo zdanie!

No a jak nawet będzie jakaś wada zgryzu itd. no cóż dentyści będą mieć zarobek :-D

Ide ogarniać chate, dziś mamy gości.

Miłego dnia moje kochane :*

Jak coś będę wiedziała od Kasi dam znać, baj baj :tak:

Ostatnia edycja:
Agnis jak będziesz miała jakieś wieści to wklejaj :) byle dobre :D

Koreczek też mam nadzieje, że to nie cholestaza ! :)

Wstałam radosna :D dzisiaj do domu i nareszcie będę mogła zobaczyć efekty tygodniowej pracy :)

Miłego dnia bez bólów i zwiedzania IP !!:rofl2:

reklama
Witam, nie moge spac przez spojenie :/
Kasiulek wlasnie mi przypomnialas, ze ja tez bralam te tabsy z wiesiolka ;) zapomnialam o tym toralnie...m

Munis wiesiolek to cos co jak liscie malin ma nam pomoc podczas porodu.... a co dyzurow to polska szkola miesci sie w amerkanskim high school I to jest ogromne I jak Pani puszcza dzieci do wc to ktos musi byc na korytarzu poprostu. ...

Jesli chodzi o smoczki to ja jak najbardziej za jestem ale w odpowiednich ilosciach.......
Koreczek kciukasy zacisniete mocno

Do góry