reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Secreto tylko spokojnie z mama... I zeby sprzaranie szybko uplynelo.... I wstaw pozniej zdjecia..

Zmykam do spania.... u nas znowu sypie.... wczesniej zasypalo to deszcz zniszczyl a teraz znowu... I dobrze mroz jest I bialo znowu.... tylko za odsniezanie sie nie biore bo mam noc za swoje ze spojeniem.....

MILEGO DNIA DZIEWCZYNKI SAMYCH DOBRYCH WIESCI SOBIE ZYCZE JAK SIE OBUDZE

reklama
Witam, Dziewczyny.
Wczoraj miałam dostęp do BB tylko z komórki.
Dziś jest oki, może kłuje mnie tam na dole, bo malutki się odwrócił wstawia się główką. Brzuch mi się nawet obniżył, łatwiej mi się oddycha.
Doczytam Was jak mąż pójdzie do pracy. Buziaki

czesc
powiem Wam jak było u nas ze smoczkiem:

Hania miała silną żółtaczkę i z tydzień pod lampami leżala- płakała tam strasznie i połozne day jej smoczka...potem w domu my tez dawaliśmy aż w końcu się wkurzyłam bo wolała smoczka od cycka i nie chciała wogóle jeść tylko by ciumkała...no i przeciełam smoka tak troszkę-miała ze 2 miesiace wtedy...troche placzu było, pote jakoś kupilismy taki sam smoczek ale już go nie chciała i w taki sposób obyliśmy się w sumie bez smoka. Jadła potem i z piersi-głównie nocą-pokarm leciał dosłownie jak z prysznica i się nim dławila, oraz z butelki. Mam nadzieję, ze teraz pokarmię dłuzej, najwyżej będę ściągć żeby tak samo mocno nie leciało...

KOreczek-kciuki trzymam

secreto- tylko się tam nie przemęczaj przy porządkach

kainkas czaiłam sie na te dresiaki do przedszkola ale 110-116 juz mnie nie urządza, może w następnym "rzucie" beda rozm.122..............

My dzis do kina jedziemy z Kurczakiem, tzn chłopaki do kina a ja połaże po wyprzach :-)

a tymczasem musze wyprawic chłopa na zakupy, na ryneczek ( nie Lidla), i niech jakies sniadanko zorganizuje..............
Kurczak to dzis pospi bo wczoraj z tatusiem urzędowali do 23 :szok:

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja :-)

Dzisiaj leniwie..bo wczoraj przegielam..zamiast leniuchowac to robilam krokiety na kolacje u cioci dzisiaj :szok: sama zaproponowalam, a zapomnialam ze przeciez trzeba stac i smazyc nalesniki! no i tak padl mi kregoslup...ale kapiel pomogla i potem lezenie..ale w pewnym momencie juz trudno nawet chodzic mi bylo...oj zapominam sie ze to juz nie pora na takie zadania :-D

kimkim
najwazniejsze ze malenstwo zdrowe i "wymiary" ma proporcjonalne. A że jest mniejsze, taka uroda, kazda dzidzia jest inna :tak:

Sylwia1985
dziekuje za cenne rady dotyczace smoczka. To ja kupie wlasnie taki, zeby robil najmniej szkód na początku. A potem zobaczymy czy maly bedzie go chcial czy nie, a moze i uda sie bez? no życie pokaże :-) jeszcze pracujesz? no podziwiam :-)

Jolcia_ moze zgaga tylko chwilowa? ja raz mam, a potem kilka dni spokoj..zalezy chyba jak maly uciska.

masiosia
to nie dobrze, ze znowu Cie spojenie boli... odpoczywaj

Agnis83 kawa? Kurcze od początku ciaży nie pilam :-( na początku mnie odrzucalo..potem nie mialam ochoty..a teraz boje sie ze bedzie mną telepalo jak wypije :-D ale od kilku dni jak otwieram szafke to z utesknieniem patrze na kawe :baffled:

Koreczek
kciuki zacisniete!!!!

secreto
pochwal sie potem efektami remontu :-) ja to pewnie pol nocy bym nie spala z ciekawosci :-D

Dzień dobry wszystkim!
Ja miałam kolejną źle przespaną noc...Najpierw nie moglam długo zasnąć, zresztą mąż też nie - stres w pracy ostatnio ma i coś szaleje - a jak już zasnęłam to Filip przydreptał do nas a że on i tak z nami w łóżku nie potrafi zasnąć to poleżał chwile, powiercił się i musiałam go zaprowadzić z powrotem. A rano z kolei kot miauczał na cały dom, szlak mnie trafiał. Teraz już piję kawkę, mąż w pracy. Muszę małemu śniadanko zrobić.
Co do smoczków to ja też jestem za rozsądnym używaniem. Filip używał ale rzadko, najczęściej przy zasypianiu w aucie ale często go wypluwał. Nie miałam problemu wiszenia na cycku bo bardzo krótko karmiłam piersią - nie całe dwa miesiące - miałam totalnie do dupy pokarm, małemu nie smakował i ciagle był wrzask i tak naprawde nie chciał go pić. Jak odciągałam to było masakrycznie żółte wtedy myśłałam że tak ma być ale jak siostra męża urodziła i odciągała to miała normalnie białe to mleko...więc nie dziwie się małemu że nie chciał tego świnstwa jeść.

Chciałam napisać w wątku z listą ale ciągle jakiś wirus mi tam wchodzi i nie da się nic napisać....

Ponawiam pytanie odnośnie porodów w Krakowie :)
Secreto Ty też z Krk jesteś, gdzie rodzisz? A z tym sprzątaniem to poważnie uważaj, powolutku sobie rób wszystko!
Koreczek - trzymam kciuki!!!

Miłego dnia!!!!

Dzien dobry!

ja jeszcze w lozku, obudzilam sie po 6 poszlam siusiu i dalej w spanie do 9 teraz was doczytalam i moge cos skrobnac.
boli mnie gardlo ale ja to pikus...moj m sie rochorowal,goraczka, kaszel tak go w nocy telepalo ze szok..
moje klucia chyba przeszly ale wczoraj to,wogle byly jakies dziwne te objawy brzuch mnie bolal caly czas ale jakos sie uspalam . Malu fikal w nocy , wstawalam o1 zeby wziasc antybiotyk to mial czkawke ..tak mysle bo moje dziecko nie ma czkawki albo ja nie czuje..

kazalam wczoraj Pati w koncu choinke rozebrac bo jeszcze stoi od swiat i mialam ja wyniesc do ogrodu a potem posadzic a tu niespodzianka moja choinka wypuscila,zielone pedy:szok: Jak ja teraz wywale na zimno to pewnie nie przetrwa tego i nie wiem co z nia zrobic....

koreczek kciuki za dobre wyniki

kimkim moj maly teraz pod koniec 32 tc waxyl 1607 g

no ide cos robic, milej soboty!

reklama
Co do spania to mnie o 1 zgaga obudzila i sikanie. Pozniej dlugo zasnac nie moglam. Mala poszla spac po 22 bo ogladala miminki,musiala odreagowac wizyte w szpitalu,bo byla ze mna i moja mama. Wynudsila sie bo zanim trafilam na ktg to godzina minela,godzine na ktg bo piguly mialy zmiane i zapomnialy o mnie,dopiero po ochrzanie od panie doktor sobie przypomnoaly. Jeszcze badanie, mialam na godzine jeden skurcz na 98.
Dziecko oblega mi kompa

Do góry