reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Witam Was dziewczyny.
Słabo ostatnio z moim pisaniem na forum ale jakoś nie mam weny. Staram sie być na bieżąco z tym co tu piszecie. Ostatnio podłamałam się (podobnie jak Wy) informacjami o marcie i kasi które w szpitalu przebywają. Jestem całym sercem z nimi i mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Zastanawiam się jeszcze co z Gingerką bo też pisała że jest w szpitalu i od tego czasu milczy. Mam nadzieję że wszystko u niej w porządku. Kurcze musimy wytrwać jak najdłużej.

Ja przed chwilą wróciłam z wizyty u mojej Pani Gin. Posiew na paciorkowce czy coś tam pobrany, szyjka idealna, z dzidzią wszystko w porządku - waga ok. 2250 g do 2450 g. Kolejna wizyta 4 lutego.

Ależ mnie zgaga pali. Uhhh ... polecam na zgagę GAVISCON - dla kobiet w ciąży miedzy innymi.

Mimo że sie słabo udzielam to pamietajcie że czytam codziennie, myślami jestem z wami i trzymam za Was mocno kciuki w każdej kwestii.

No i oczywiście trzymam kciuki za wyzdrowienie Waszych dzieciaków - m.in. Tadziu, Franiu i Nuśka i za mężulka Ewy i wszystkich pozostałych chorowitków.

Torbę do szpiatala mam już też szykowaną i jestem na etapie prania i prasowania ciuszków - tylko czekamy jeszcze na komodę (Hemnes) z ikei bo nam kuzyn ma kupić i przywieźć.

Uważajcie na siebie i odpoczywajcie dużo.

Ps. Izka_sz - życzę ci z całego serca abyś mogła kiedyś powiedzieć że jesteś szczęśliwa i oby to było jak najszybciej. Jestem z Tobą.

Buziaki.

Pinki - dobrze, że się odezwałaś, bo ostatnio o tobie myślałam czemu już tu z nami nie siedzisz...najważniejsze, że wszystko dobrze! :tak: I maluch super hiper, a jaki duży! :-)
Moniqaa - ja używałam bardzo długo leżaczka, bardzo mi pomógł - mogłam się spokojnie wykąpać i gadałam do małego, robiłam obiad w kuchni, a on patrzył...ojj jak druga ręka :-) JAK NIANIA :tak:Miałam Fisher Price z wibracjami i małemu strasznie się podobały, a teraz poluję na używkę o taką: *Fisher Price -Huśtawka Cudowna Planeta do9kg. (3811177538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko tu jakaś CHORA cena, bo używki są nawet po 6 dyszek :tak: Teraz to nawet bujać nie będę musiała, taka wygodna się zrobiłam hahahaha :-D A i jak masz możliwość to obejrzyj przed kupnem, nie wysyłka.

Medzik ale duzy juz dzieciaczek i jak wiekowo o przodu! :-) super ze wszsytkow porządku :-) szkoda tylko tego zylaka..i przepukline ze masz..:confused:

Jagna25 no w przedszkolach panie czesto przesadzaja, ale tez dobrze ze na wizycie u logopedy byliscie :tak: troche cwiczen i bedzie super lektor w domu :-)

Weronika*
powodzenia jutro na wizycie!! I mam nadzieje ze wyniki beda ok. Kurcze, ja do spakowania mam przygotowane..ale gorzej z torba... bo ta co mam to musze najlepiej wyprac..ale jakos zabrac sie nie moge :baffled:

muniuś nie za dużo szarżujesz? :-) czy wicie gniazda sie wlaczylo? ;-)

mamusia synka ale dobry żarcik :-D troche moze :-D ale lepiej po porodzie :-Da tak wracajac do brzydkiego tematu qpy :-D lewatywe w szpitalu Ci zrobili? sami czy na życzenie? ;-)

pinki 1980 ale masz ladnie wagowo dzidzie :-) super że wizyta udana :-)

Chyba tez zaczne sie za takim lezaczkiem rozgladac, tak zachwalacie :tak:

Ja sie podaje w taka pogode ze spacerami...mam za sliskie buty...chyba ze 20 razy przez 10 min sie poslizgnelam...A chcialam jutro isc pieszo do fryzjera..bede musiala od mamy auto pozyczyc,bo m jedzie naszym do pracy...

Przy Celince leżaczka nie miałam, za to miałam w kuchni 2 łóżeczko. Nawet jak już siedziała czy latała to tam siedziała jak w kojcu, z masą zabawek, ale pod garnkami nie latała;-)
Pinki super że wszytko oki
Kamaa ja chyba za bardzo ja pilnuję, teraz logopeda, za tydzień okulista;-)

mamusia synka kiedys za naszych mam to rutynowo robili (zreszta golili tez....) a teraz sie zastanawiam czy chociaz na zyczenie robia. Pewnie tez zalezy od szpitala

Kamaa - no jest strach, ja się wywaliłam ostatnio do tyłu na szczęście, ale przemknęło mi przez myśl czy tam maluszkowi nic się nie stało :no:
Czy to wicie gniazda, no może masz rację, tylko to już u mnie włączone od paru miesięcy :-D
Moniqaa - my mieliśmy o taki:
maaaat.jpgmat.jpgMattt.jpg7d678b1181.jpg

Załączniki

• maaaat.jpg
    maaaat.jpg
    53,2 KB · Wyświetleń: 42
  • mat.jpg
    mat.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 34
  • Mattt.jpg
    Mattt.jpg
    51 KB · Wyświetleń: 40