reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

JAGNA - TO JAK U NAS tydzień przed samymi świętami wody od 9 do 21 w nocy nie było.. YO DOPIERO CZŁOWIEK wnerwiony chodził :baffled:

To też ładnie, ale wyobrażam sobie miny babć, co biorą kredyty na święta i robią ze 2 tygodnie wcześniej tony dań po to, żeby je potem powyrzucać :-D Pewnie nieźle je tam wycisnęło :laugh2:

reklama
Cześć dziewczyny!:-)
U mnie przespana prawie cała noc! Aż mocy dostałam, od 6 sprzatalam trochę i zrobiłam udka z ziemniaczkami i mizerią na obiad:-)
Nieznajoma całe szczęście że u Was już dobrze:-) Uważaj na siebie!
Igem ja też nie chodze do szkoły rodzenia, mam tylko książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy", jest całkiem fajna:-) Sporo info też jest o porodzie i połogu;-) Jak będziesz miała jakąś fajną księgę to możesz zapodać tytułem ;-) Gratki dobrych wieści z wizyty:-)

Co do pampersiaków to ja nie mam ich jeszcze zbyt wiele, paczke 1 i dwie 2, wolę nie robić wielkich zapasów bo nie chcę żeby mi potem zostały, a tak jak piszecie pewnie ktoś nam też przyniesie jak sie Tymek urodzi.
Alesia śliczna ta fasolka do karmienia! Można u Ciebie zrobić zamówienie?;-)
Kamaa nie ma co sobie teraz nerwy marnować;-) Powiedz mu że on denerwowaniem Ciebie szkodzi dzidziusiowi. <przytul>
Agnis mam nadzieję że załatwiłaś "sprawę" ;-) Wiem że tak kiepsko z mojej strony ale trochę się uśmiałam z tej kupy:p
Katrine &&& żeby siostra z małym już wyszli:-)

Kciuki za wizyty i badania!
I oczywiście cały czas & zaciśnięte żeby dziewczyny wracały szybko ze szpitala i żeby wszystko było już dobrze!:-)

Witajcie za oknem zimo ale siegu nie ma , widze ze się opanowaliście z nocnym pisaniem na forum ... cale szczęście udało mi to wszystko ponadrabiac :-):-):-):-)

Dziewczyny w szpitalu ....trzymajcie się i wracajcie jak najszybciej do domku !!!

Monius hehe ale foczka na plazy lezala (dotyczy tego zdjecia co dalas kolo wieloryba , kurcze zaraz grenpeace sie odezwie )
Oj ty ciagle cos ogarniasz latasz zalatwiasz kupujesz skad ty masz dziouszko tyle energii :))) Przeslij ciut do mnie

Anetko dasz rade , jestesmy z Toba a ten czas do 20 lutego szybko minie

Ewa86
najlepsze rozwiazanie wyjsc z domu isc do spa i tam sie zreklasowac... A mezowi wcisnij ksiazke do czytania hehe

Kasiulek
wspolczuje bedzie dobrze

Kamma nalesniki lubie ale nie duzo tak do 3 sztuk zjem potem mam dosc , moja nie lubi i moj tez nie przepada wiec czasem u dziadka pojem :)
Przeslij opady sniegu na slask !!!!
Ech ci mezowi czasem zbyt przesadnie dbaja o nas ...,

Malpka
moja corcia w ciagu jednej nocy jak urodzila sie zmieniane miala pampersy 10 razy a w ciagu miesiaca naliczylismy z mezem przeszlo 200 pampresow :)

Nieznajoma dobrze ze nic powaznego sie nie stalo , dbaj teraz o siebie

Mamusia synka zdrowka zycze dla synusia

Jagna ale masz pecha z ta woda !!!!

Katrin ty jestes logopeda??? Bo nie pamietam.... Trzymam kciuki za siostre

Igem super ze u ciebie juz lepiej ze zdrowkiem no i ze po wizycie u lekarza tez

Nic maz wrocil z pracy wiec obiadek trzeba nalozyc , później się odezwie

Witam się i ja...
co do spotkania w Wawie, dałam odp na odpowiednim wątku...
No u mnie się zaczyna... łażenie po lekarzach. Tadzik zaczyna coraz mocniej kasłać. Osłuchowo - gardłowo w porządku, ale cos ma z uchem i jutro już nas zapisałam do laryngologa, żeby sprawdził co jest.
A mnie zaczyna boleć ząb. Super. Miesiąc temu była u dentysty wyczyścić kamień i zalakować i proszę znowu wizyta. Najgorzej, że odzwyczaiłam się a wiercić trzeba będzie na żywca. Masakra.
Dzisiaj wstawiłam 4 pralkę ciuszków... Jakie to malutkie... masakra jakaś, zapomniałam już.

Flower... pytałaś o odpieluchowania... idzie po górę... Teraz zakładamy podkładkę na sedes i prowadzimy go do łazienki... dajac mu wybór czy sika jak dorosły czy na nocnik... Jak siedzi po kąpieli na golaska to potrafi powiedzieć siku, a tak cisza. Dzisiaj chodził w wielorazowej pieluszce i dopiero ja poczułam, że coś ma mokro, a ten nawet się nie zająknął. No ale nic.. działamy nadal.

Mamusiu synka i Ewa.. zdrówka dla Waszych pociech
Kama cierpliwości i spokoju... Ja w pierwszej ciaży się sporo wkurzałam na mojego i tez z domu wychodziłam. Teraz mam kule u nogi (Tadzia) co ciężej drzwiami walnąć... zresztą teraz jak się wkurzę wywalę co mnie zlości i spokój... Mąż zaczyna chodzić jak w zegarku...
Najlepiej to lubię te teksty "nie przemęczaj się" albo "odpocznij", a biedak nie może się jakoś zabrać i podłóg pomyć... ja nie ruszam... dzisiaj ma wszystko posprzątać

Aneta wytrwałości w czekaniu na powrót m, no i nie waż się rodzić wcześniej

O co chodzi z jakimiś tragicznymi informacjami wczoraj? Jakaś dziewczyna, dziecko??? Bo śledze niby Wasze wpisy na bieżąco, ale nie wiem o co chodzi. o MłodąMamę, Kasiulka... czytałam, ale widzialam, że się uspokoiło trochę...

Ja z kosmetycznych to nic nie mam. Pieluch też nie, ale ja pamiętam, że w szpitalu przez 8 dni zużyałam ok 120. No ale myślę, że 3 paczki ok, póxniej się dokupi, tym bardziej, że na 1 nigdy nie ma promocji.

Megi Pegi jak trzeba zaliczyć dentyste to trzeba...trzymam kicuki Ja jak wczoraj wyciaglam pierwsze pudlo z ciuszkami tez mnie zdziwilo jakie to wszystko malutkie :))) ehhh

Jestem jestem :tak: Trochę się zasiedziałyśmy z kumpelą ;-)
I jak przyszła odechciało mi się..ech no same wiecie czego :-D woda wróciła, mogłam zrobić też obiad :-D
Ide poczytać co naskrobałyście w tym czasie :-D

Juszka - ja lubie zabawiać ludzi więc jeśli to Cie rozśmieszyło to super :-D ja też się z tego śmieje hihi:-D

Carri nie jest tak łatwo - po wczorajszym rajdzie tak mnie spojenie nakurzało, że szkoda gadać, ledwo z łóżka wstałam tylko kąpiel mi na szczęście pomogła no i spałam jak SUSEŁ hehe. Ile SPA kosztuje...? Chyba sporo no nie? :/ Megi Pegi - to samo miałam jak te ciuszki wieszałam, takie maciupkie mikro ubranka. Zdrówka dla Tadzika, na pewno wyjdzie z tego obronną ręką, a no i trzymam &&& żeby Cie ten ząb przestał boleć i niech nie będzie taki absorbujący, bo to nie on zasługuje teraz na uwagę, hehe kiełek jeden! Trzymam też &&& za porzucenie wstrętnej pieluchy, Ty i tak wcześnie działasz, mi z Mateuszem było ciężko i w końcu prawie przed samym przedszkolem go odpieluchowałam, teraz tego błędu nie chcę popełnić, bo za długo. Aneta - właśnie, masz nas pamiętaj, e-wsparcie leci do Ciebie właśnie :DDD

Gadałam z sąsiadka mama SZOGUNA i za tydzień idzie do szpitala, 2 tyg. temu zdjęli jej szew i nic się nie dzieje a dziecko już nie rośnie.....................i z tymi ciążami to najpierw skracanie, cuda wianki żeby nie urodzić a potem nie chce sie rodzic..............u mnie tez ostatnio wszystko w cholerę wysoko :szok::szok::szok: chyba trzeba się ruszyć z kanapy............

Julek jadł obiad godzinę az mu bajki nie wyłączyłam, śniadanie tez ledwo grzebnął..........cholery mozna dostac z tym STWORKIEM NIEJADKIEM :-(

reklama
Munis... ja małego sadzam na nocniku odkąd siedzi. Czytałam taka książkę "higieniczne wychowanie niemowląt" i to co napisane się sprawdza. On jest calkowiecie świadomy i kupy i siku, ale mu się nie chcę wołać, bo jak go zapytasz, alb o takie mniej absorbujące rzeczy robi to potrafi powiedzieć... Kupę bardzo rzadko w pieluchę robi (raz na miesiąc), zazwyczaj ja ma rzadszą. no ale łatwo nie jest... Teraz jeszcze mam czas choć bardziej go nacisnąc, a tak z Małą będzie ciężej i mi może się nie chcieć.

Do góry