reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kamaa - a jaki termometr?
No mnie też zostały takie drobiazgi typu płatki higieniczne, patyczki, itd, ale to w zwykłym sklepie kupię. A z rzeczy dla maluszka to jeszcze nie mam rajtuzków żadnych, ale chyba kupię te, co dziewczyny polecały z woli. I czapeczek cieniutkich bawełnianych, ale to już widziałam za grosze w sklepie, w którym mebelki i wózek zamawiamy, to przy okazji tam kupię.
Laktator będę miała pożyczony elektryczny, ale to tylko na max 4 miesiące i zastanawiam się czy kupować ręczny, czy nie.

reklama
Kamaa i jak brzuś?

Masiosiu trzymaj się tam i dużo odpoczywaj!

Marcia kciuki za wizytę!

Aneta dacie sobie radę we dwie- dzielne dziewczyny jesteście! A ty z Małym wytrzymajcie do 20 lutego!

Joasia straszne przeżycia z tą małą siostrzyczką. Serdecznie współczuję :-(

Susi to gwiazda Ci rośnie! Potrenujcie i córcia na pewno da radę! Na jakim zamku ten występ? A mi też dentystka mówiła, ze kamień to po porodzie usuniemy. Bo przy tym bardzo krwawią dziąsła itd., no i żeby stanu zapalnego nie wywołać niepotrzebnie.

Ewa dobrze, że trzeci urwis jeszcze w brzuchu. Powiedz mężowi, że Ci składnika do obiadu brakło i na spacer :-D

Kasiulek kciuki w takim razie. Dobrze, ze możesz skonsultować wyniki z drugim lekarzem.

Agnis leć do kibelka! Załatw sprawę przed wizytą. Gorzej jak się koleżance też zachce... :-D

Niznajoma jej co za wieści! Dobrze, ze z Maluszkiem wszystko ok!

A ja dziś wszamałam leniwe śniadanko z Mężulem i pojechał do pracy na popołudnie dziś. Więc siedzę do 21 sama :-(no mam jednego dzieciaczka na zajęcia. Obiad z wczoraj więc mogę się lenić :-) może trochę poprasuję znów...
No i mam jeszcze nadzieję, że może siostra z Małym dziś w końcu wyjdą, może dziś.... eh takie czekanie. Niunio ma już tydzień :-)

Nieznajoma no to miałaś przygodę:/ ale dobrze że wszystko w porządku:)

Ja będę kupować chyba z brauna ale do ucha wydaje mi się że sa dokladniejsze:)

Katrine trzymam kciuki żeby siostra z dzieciaczkiem byli dzisiaj już w domu :)

Ostatnia edycja:
Ojej, dziewczyny, sorry, ale nie zaktualizowało mi postów i nie zauważyłam kolejnych wpisów:-(

Nieznajoma - dobrze, że na strachu się skończyło! Dbaj o was i odpoczywaj dużo!
Mamusia synka - a myślisz, że jak maluch będzie większy (ja obstawiam tak pod 4 kg) to te jedynki spokojnie zużyjemy? Na razie mam jedną paczkę 43szt i chciałam kupić jumbo pack dwójek, a resztę dokupić w razie potrzeb. I nie mierz tak tego ciśnienia, co pół godziny, bo się stresujesz, a to dodatkowo podnosi ciśnienie!
Joasia - i jak wózek? Macie już w domku? A może masz przypadkiem mały samochód i potrafisz mi powiedzieć czy się mieści do bagażnika bez problemu?

Ostatnia edycja:
A ja w końcu termometr kupiłam taki: Microlife: 60 Sekund
Wydaje mi się, że u takiego maluszka najszybszy i najdokładniejszy pomiar będzie w odbycie, a jak już starszy będzie to zainwestuję w bezkontaktowy.

Ostatnia edycja:
witajcie marcóweczki :)

właśnie zajrzałam parę stron wcześniej.. wiele się dzieje.. choróbska i Was i Wasze dziecieczki także dotknęły.. ja myślałam że w zeszły wtorek to sobie już zwątpie.. tak mnie rozłożyło, że aż płakałam bo nie wiedziałam co jeszcze moge zrobic, żeby mi pomogło. Byłam w ten dzień u mojego ginekologa i odradził mi antybiotyki, powiedział domowe sposoby wszelakie.. jakoś dalismy radę.. ale było okropnie ciężko.. jakbym miała maleństwo już urodzone to ja nie wiem dawno tak fatalnie się nie czułam.
a po ostatniej wizycie wszystko ok! Szyjka trzyma się, dzidziek rośnie >> ruchliwy tylko czekać do marca..

wypożyczyłam pare ksiązek na temat ciąży, niemowlaków i porodu... nie przerażam się na razie szukam informacji, bo nie chodziłam do szkoły rodzenia i nie wiem co mnie czeka..

Wszystkim mamusiom przebywającym w szpitalach, życzę szybkiego powrotu do domów !! :)

w najbliższym czasie czeka mnie pranie, szykowanie i pakowanie torby.. większość z Was już ma prawie wszystko gotowe..

pozdrawiam cieplutko :)

Ostatnia edycja:
małpa, ja miałam na pewno dwie paczki jedynek. Pamiętam, że jedną brałam do szpitala i zabrakło, tylko że my tam tydzień siedzieliśmy. A w domu to już nie pamęiam. Ign ważył 3700.
nieznajoma, to teraz już obowiązkowo uważaj na siebie
aneta, a od chłopaków też masz wolne przez miesiąc? Rozłąka szybko zleci, najważniejsze to nie urodzić w tym czasie.

Idę spać, muszę zbierać siły na judo.

Dziewczęta z Warszawy, co ze spotkaniem?

reklama
Malpawzoo jeszcze nie mam wózka bo mąż wczoraj miał w pracy urawnie głowy i nie pojechał odebrać coś mówił że dziś powinien odebrać. Co do pieluszek 1 to lepiej dokupić jak się będą kończyć bo ja pamiętam że nie zużyliśmy a młody wyrósł i teraz albo kupię na poczatek 2 mniejsze paczki albo jedną dużą.

Igem dobrze że chorubsko odpuściło i z wizyty same dobre wieści;-)

Do góry