reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kamaa - a jaki termometr?
No mnie też zostały takie drobiazgi typu płatki higieniczne, patyczki, itd, ale to w zwykłym sklepie kupię. A z rzeczy dla maluszka to jeszcze nie mam rajtuzków żadnych, ale chyba kupię te, co dziewczyny polecały z woli. I czapeczek cieniutkich bawełnianych, ale to już widziałam za grosze w sklepie, w którym mebelki i wózek zamawiamy, to przy okazji tam kupię.
Laktator będę miała pożyczony elektryczny, ale to tylko na max 4 miesiące i zastanawiam się czy kupować ręczny, czy nie.

reklama
Kamaa i jak brzuś?

Masiosiu trzymaj się tam i dużo odpoczywaj!

Marcia kciuki za wizytę!

Aneta dacie sobie radę we dwie- dzielne dziewczyny jesteście! A ty z Małym wytrzymajcie do 20 lutego!

Joasia straszne przeżycia z tą małą siostrzyczką. Serdecznie współczuję :-(

Susi to gwiazda Ci rośnie! Potrenujcie i córcia na pewno da radę! Na jakim zamku ten występ? A mi też dentystka mówiła, ze kamień to po porodzie usuniemy. Bo przy tym bardzo krwawią dziąsła itd., no i żeby stanu zapalnego nie wywołać niepotrzebnie.

Ewa dobrze, że trzeci urwis jeszcze w brzuchu. Powiedz mężowi, że Ci składnika do obiadu brakło i na spacer :-D

Kasiulek kciuki w takim razie. Dobrze, ze możesz skonsultować wyniki z drugim lekarzem.

Agnis leć do kibelka! Załatw sprawę przed wizytą. Gorzej jak się koleżance też zachce... :-D

Niznajoma jej co za wieści! Dobrze, ze z Maluszkiem wszystko ok!

A ja dziś wszamałam leniwe śniadanko z Mężulem i pojechał do pracy na popołudnie dziś. Więc siedzę do 21 sama :-(no mam jednego dzieciaczka na zajęcia. Obiad z wczoraj więc mogę się lenić :-) może trochę poprasuję znów...
No i mam jeszcze nadzieję, że może siostra z Małym dziś w końcu wyjdą, może dziś.... eh takie czekanie. Niunio ma już tydzień :-)

Nieznajoma no to miałaś przygodę:/ ale dobrze że wszystko w porządku:)

Ja będę kupować chyba z brauna ale do ucha wydaje mi się że sa dokladniejsze:)

Katrine trzymam kciuki żeby siostra z dzieciaczkiem byli dzisiaj już w domu :)

Ostatnia edycja:
Ojej, dziewczyny, sorry, ale nie zaktualizowało mi postów i nie zauważyłam kolejnych wpisów:-(

Nieznajoma - dobrze, że na strachu się skończyło! Dbaj o was i odpoczywaj dużo!
Mamusia synka - a myślisz, że jak maluch będzie większy (ja obstawiam tak pod 4 kg) to te jedynki spokojnie zużyjemy? Na razie mam jedną paczkę 43szt i chciałam kupić jumbo pack dwójek, a resztę dokupić w razie potrzeb. I nie mierz tak tego ciśnienia, co pół godziny, bo się stresujesz, a to dodatkowo podnosi ciśnienie!
Joasia - i jak wózek? Macie już w domku? A może masz przypadkiem mały samochód i potrafisz mi powiedzieć czy się mieści do bagażnika bez problemu?

Ostatnia edycja:
A ja w końcu termometr kupiłam taki: Microlife: 60 Sekund
Wydaje mi się, że u takiego maluszka najszybszy i najdokładniejszy pomiar będzie w odbycie, a jak już starszy będzie to zainwestuję w bezkontaktowy.

Ostatnia edycja:
witajcie marcóweczki :)

właśnie zajrzałam parę stron wcześniej.. wiele się dzieje.. choróbska i Was i Wasze dziecieczki także dotknęły.. ja myślałam że w zeszły wtorek to sobie już zwątpie.. tak mnie rozłożyło, że aż płakałam bo nie wiedziałam co jeszcze moge zrobic, żeby mi pomogło. Byłam w ten dzień u mojego ginekologa i odradził mi antybiotyki, powiedział domowe sposoby wszelakie.. jakoś dalismy radę.. ale było okropnie ciężko.. jakbym miała maleństwo już urodzone to ja nie wiem dawno tak fatalnie się nie czułam.
a po ostatniej wizycie wszystko ok! Szyjka trzyma się, dzidziek rośnie >> ruchliwy tylko czekać do marca..

wypożyczyłam pare ksiązek na temat ciąży, niemowlaków i porodu... nie przerażam się na razie szukam informacji, bo nie chodziłam do szkoły rodzenia i nie wiem co mnie czeka..

Wszystkim mamusiom przebywającym w szpitalach, życzę szybkiego powrotu do domów !! :)

w najbliższym czasie czeka mnie pranie, szykowanie i pakowanie torby.. większość z Was już ma prawie wszystko gotowe..

pozdrawiam cieplutko :)

Ostatnia edycja:
małpa, ja miałam na pewno dwie paczki jedynek. Pamiętam, że jedną brałam do szpitala i zabrakło, tylko że my tam tydzień siedzieliśmy. A w domu to już nie pamęiam. Ign ważył 3700.
nieznajoma, to teraz już obowiązkowo uważaj na siebie
aneta, a od chłopaków też masz wolne przez miesiąc? Rozłąka szybko zleci, najważniejsze to nie urodzić w tym czasie.

Idę spać, muszę zbierać siły na judo.

Dziewczęta z Warszawy, co ze spotkaniem?

reklama
Malpawzoo jeszcze nie mam wózka bo mąż wczoraj miał w pracy urawnie głowy i nie pojechał odebrać coś mówił że dziś powinien odebrać. Co do pieluszek 1 to lepiej dokupić jak się będą kończyć bo ja pamiętam że nie zużyliśmy a młody wyrósł i teraz albo kupię na poczatek 2 mniejsze paczki albo jedną dużą.

Igem dobrze że chorubsko odpuściło i z wizyty same dobre wieści;-)

Do góry