reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mamusiu synka ja wiem, że wysokim ciśnieniem nie ma żartów. ja mimo tego, że mam raczej niskie to i tak staram sie mierzyć codziennie, czasem dwa razy. ja tam wolę zmierzyć parę razy za dużo niż za mało...

ja nie sądziłam że po tym 30 tygodniu tak się zacznę sypać..początki miałam trudne, myślałam że potem będzie tylko lepiej...

napiszę Wam moje wyniki: alat 46 (norma 0-34), aspat 34 (norma 0-31), fosfataza alkaliczna 149 (norma 42-98) i bilirubina jest 0,5 (norma 0,2-1.3). Czytam że ta fosfataza wzrasta w III trymestrze zazwyczaj, no ale boję się:-( muszę do wtorku wytrzymać, mam nadzieję że nie wzrosną te wyniki bardzo...to jeszcze tydzień i to mnie martwi.

zaraz poczytam o tej diecie wątrobowej....

reklama
Ja tez sie sypę, dzisiaj mnie serce kluło :-( chyba juz za stara jestem.......................

dzis na obiad nalesniki bo juz w sobote mieliśy robic ale m nie chcial, Julkowi musze cosik wymyslic bo on nie przepada za nalesnikami...............

Kasiulekk - rzeczywiście wyniki masz lekko ponad normę...ale czasem takie zawyżenia bądź zaniżenia w ciąży są fizjologiczne w ciąży...No ale ja się zupełnie na tym nie znam... LEKARZ NA PEWNO WIE CO ROBI!!! Także trzymam kciuki aby było OK.!

Mamusiasynka - o ja też o naleśnikach dziś myślałam :tak:

joasia, spokojnie, teraz standardem jest usg brzuszka, więc przynajmniej jelitami nie musisz się przejmować. Ignacy urodził się z ogromną przepukliną pachwinową, i do operacji miał zakaz płakania, bo groziło to uwięźnięciem właśnie tej przepukliny i powikłaniami związanymi z jelitami więc znam ten stres.
kasiulekk, a moje dziecko miało kilka lat temu fosfatazę pona d 1400, trzy razy robiliśmy badania, bo wszyscy myśleli, że to błąd laboratorium :baffled:

Hej kobietki!
Pół dnia mnie nie było, a tu nie dość, że tyle do nadrobienia, to jeszcze takie smutne wiadomości....:-(
Dziewczynki w szpitalu - trzymam kciuki, wszystko musi być ok!

Ostatnia edycja:
ewa86 a nie mozesz sie wybrac gdzies do kogos na jakas herbatke? wyrwać sie na troche? m w domu niech doceni jak fajnie jest caly czas z dziecmi... ;-)

Agnis83
a moze wlacza za jakis czas wode? moze to tylko chwilowe? oby...i jeszcze akurat do wc Ci sie chce jak kolezanka ma przyjsc...no masakra! przeciez Ci brzuch rozsadzi! No jaka siara - zycie i tyle :-D

kasiulekk no nie dziwie Ci sie ze sie poryczalas...faktycznie nieciekawe te wyniki...moze tez zazwon do swojego co on powie? skoro do wizyty az tydzien? moze Cie uspokoi troche...trzymaj sie!

mamusia synka nie sluchaj jak ktos Cie tak straszy bo przez to teraz sie enerwujesz/stresujesz i tez masz wyzsze cisnienie...wazne ze to kontrolujesz, bierzesz tabletki!

Nikusia82 no bardzo mi sie spodobaly te motywy i chyba zamowie :-D a druga jednak nei w sowy tylko z osiolkiem i misiem :-D w sumie na sciane tez bym chciala taki motyw latarni morskiej albo cos..ale na razie jakos nic mi nie wpadlo w oko takiego ładnego.

Ciesze sie ze u "szpitalknych" kolezanek dzisiaj dobre wieści, oby tak dalej!!! :-)

reklama
Małpa super, że już zakupy skompletowane.
Ja jeszcze leków typu wit.D nie kupowałam. Co do zakupów to mi został przewijak, butelka, pieluszki, chusteczki i oscenisept.

Do góry