reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja lekow dla bobasa tez nie kupiowalam jeszcze, chcialam wit.ale nie bylo akurat tych co chcialam. Mi jeszcze zostala posciel, papmersy 2, laktator i termometr. A takto raczej jakies drbiazgi ktore mozna w kazej chwilikupic, wiec o finishu wyprawki niedaleko :-)

reklama
Agnis dobrze że kolezanka cię poratuje a to żaden wstyd czysta fizjologia której nie przeskoczymy:)

Mamusia synka nie mierz tak co chwila bo się nakręcasz tak jak pisałaś 2 razy dziennie i starczy będzie dobrze, a jak Julek z kaszlem??

Ewa no to współczuję ja czasem jak Młody chory i świruje w domu to mam dość a przy trójce bo mąż to jak dziecko to sobie nie wyobrażam.

Kasiulek nie nakręcaj sie wprowadz dietę i zobaczysz co ci lekarz prywatnie powie a nie możesz do niego zadzwonić??

Nikusia dobrze że pospałaś to od razu lepiej się funkcjonuje ja niestety noc miałam kiepską jak większość ostatnio.

Jagna ja te mam ostatnio problem z obiadami ale dziś na szczęście został mi z wczoraj makaron zapiekany z jabłkami.

Malpawzoo to już co raz miej zostało do zakupienia.

Witajcie.
nieodzywalam sie tyle dni bo byłam w szpitalu.
Miałam mały upadek i uderzyłam sie w brzuch, bolał i robil sie ciagle twardy.
dostawałam kroplówki i zastrzyki.
Dzisiaj juz wyszłam bo jest w miare ok, ale musze byc pod stałym kontaktem z moim ginekologiem.
Ale po badaniu szyjka zamknieta, ie ma zagrozenia dla małego, i jeszcze do porodu czas.

Wczoraj zaczełam 30 tydzien;)
Mały wazy 1700-1800g.
Ciagle sie rusza i wierci:) wiec jestem spokojna.

Trzymam kciuki tez za inne dziewczyny które sa w szpitalu. oby wszystko bylo dobrze!! ;)
Pozdrawiam

Agnis dobrze że kolezanka cię poratuje a to żaden wstyd czysta fizjologia której nie przeskoczymy:)

Mamusia synka nie mierz tak co chwila bo się nakręcasz tak jak pisałaś 2 razy dziennie i starczy będzie dobrze, a jak Julek z kaszlem??

Ewa no to współczuję ja czasem jak Młody chory i świruje w domu to mam dość a przy trójce bo mąż to jak dziecko to sobie nie wyobrażam.

Kasiulek nie nakręcaj sie wprowadz dietę i zobaczysz co ci lekarz prywatnie powie a nie możesz do niego zadzwonić??

Nikusia dobrze że pospałaś to od razu lepiej się funkcjonuje ja niestety noc miałam kiepską jak większość ostatnio.

Jagna ja te mam ostatnio problem z obiadami ale dziś na szczęście został mi z wczoraj makaron zapiekany z jabłkami.

Malpawzoo to już co raz miej zostało do zakupienia.
Ja nie mma jeszcze wody, wiec dużo propozycji odpada:wściekła/y:

Witajcie.
nieodzywalam sie tyle dni bo byłam w szpitalu.
Miałam mały upadek i uderzyłam sie w brzuch, bolał i robil sie ciagle twardy.
dostawałam kroplówki i zastrzyki.
Dzisiaj juz wyszłam bo jest w miare ok, ale musze byc pod stałym kontaktem z moim ginekologiem.
Ale po badaniu szyjka zamknieta, ie ma zagrozenia dla małego, i jeszcze do porodu czas.

Wczoraj zaczełam 30 tydzien;)
Mały wazy 1700-1800g.
Ciagle sie rusza i wierci:) wiec jestem spokojna.

Trzymam kciuki tez za inne dziewczyny które sa w szpitalu. oby wszystko bylo dobrze!! ;)
Pozdrawiam
Trzymaj się kochana, dobrze że wszytko oki.

Dziś jak na razie same dobre wieści, oby tak zostało do marca

malpawzoo - Ja pampersów jedynek mam 2xpo 76 szt. I już wiem, że może być mało, bo raczej maluszka urodzę niż kolosa.:tak:

Wszystko zależy od wagi wyjściowej dzieciaczka a potem od tego jak będzie przybierał. Na początek jedna paczka 1 starczy najwyżej zamówisz na allegro albo mąż kupi w markecie...No teraz to nie problem...
Ja leki już kupiłam i te na sam początek mają datę aż z rocznym wyprzedzeniem więc spokojnie można zamawiać....ja w gemini dopisywałam inf aby leki miały jak najdłuższy termin ważności.

Kamaa - No takie motywy latarniano-morskie są bardzo fajne, można potem wykorzystać jakieś fajne obrazy, obrazki, czy dodatki!!!

Jagna -
To ja już mam na 90 pierwszych dni wit D :tak: Pod koniec stycznia dokupimy kolejne 60 szt. Będzie już w zapasie.

Jo_asia - No dziś kilka godz. się udało...ale muszę się zaraz za coś wziąć bo znowu przesiedzę przed kompem albo przed Tv i zapewne nie dam rady nawet na godz. w nocy się położyć...:baffled: Może spacer dziś zaliczę...

NIEZNAJOMA - Najważniejsze, że już OK! Uważaj kochana na siebie i maluszka!

A ja pampków 1 mam 3 paczki ale te małe po 43 szt. i wiecej nie kupuję na zapas bo nie wiem czy zuzyje, a moze jeszcze ktoś z gości do dzidziusia przyniesie........

Koreczek a ty gdzie?

reklama
Nieznajoma dobrze że nic wam się nie stało i już w domku uważaj na siebie i dzieciątko.

Jagna ile z tą wodą ma u ciebie potrwać bo strasznie się to ciągnie no i nie poszalejeszw kuchni bez wody.

Do góry