reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM MARZEC 2014 OD MAMY MARZEC 2013:))) Służe pomocą jeśli będzie trzeba:)) i pozdrawiam moją Siostrę Mamę 2014:))

reklama
siasia s - witaj:) widzisz,jak ładnie nam się terminy pokryły ;-) gin u ktorego chcę prowadzić ciążę też jest teraz na urlopie i wraca dopiero po 19 lipca:szok: dlatego teraz idę do kogokolwiek ponieważ potrzebuję zaświadczenie do pracy. A do docelowego gina umówię się na późniejszy termin. Co do obecności partnera...to zamierzałam iść sama, ale mąż oznajmił mi: "jak to sama?! idę z Tobą i bez dyskusji!" Więc jak się uparł to niech idzie,tylko nie wiem po co...ale potowarzyszyć mi może w POCZEKALNI ;-)

Witajcie Marcówki 2014 :)

Mialam wielka nadzieje do Was dolączyć i oto dzis dwa testy wykazaly ciążę.

Jestem mamą jutro kończącego 8-miesięcy Franka :)

Wizyte mam na 12 lipca, ale to miała byc wizyta omawiajacą problemy z zachodzeniem w ciążę (o Franka staralismy sie kilka mies), omowienie usg jajników, a także piersi, na które dzis idę. A chyba porozmawiamy juz o konkretach :-D

Mrowkaa chyba zrobię tak jak Ty i wybiorę się jutro do innego ginekologa, bo mam mnóstwo pytań, wątpliwości i zmartwień. Chciałabym, żeby mnie trochę uspokoił, bo przecież nie wolno nam się teraz denerwować. A potem umówię się do mojego gina na pierwszy wolny termin.
Nad zabraniem mojego męża ze sobą się jeszcze zastanowię... z jednej strony fajnie by było jakby mógł zobaczyć na monitorze naszą fasolkę, ale z drugiej mój gin jest facetem i nie wiem co będę czuła ja, a co mąż jak przy nim gin będzie mi "tam" gmerał (przepraszam za bezpośredniość). No nie wiem... chyba, że wyolbrzymiam ;-)

Czy to, że jesteście w ciąży też jest na razie dla Was taką abstrakcją czy tylko ja tak mam?:-)

Witam dziewczyny.
W sumie to chyba nie powinnam się jeszcze witać bo moja ciąża nie potwierdzona, ale co mi tam :)
To będzie moje drugie dziecko. Pierwszą przeżyłam wspólnie z dziewczynami z bb i mam nadzieje że w tej również znajdę tu wspracie i zrozumienie :)

Dziewczyny powiedzcie czy bierzecie jakies witaminy dodatkowe oprócz kwasu foliowego? to moja pierwsza ciaza:happy2::-). ja biore femibion,i zastanawiam sie czy to wystarczy. a wogole jak sie czujecie? ja poza tym ze biust mam obolaly i większy, to dobrze sie czuje, może troche senna jestem wieczorami i węch mi sie wyostrzył. :happy2:pozdrawiam.
fajnie że Was odkryłam
:-)

Ostatnia edycja:
ja kiepsko się czuje, codziennie jak po ostrej balandze na mega kacu :-( ja biorę tylko kwas foliowy na razie i chyba na początek wystarczy, dopiero później jakieś witaminy zacznę brać..............

Różne są opinie na temat witamin przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Niektóre dziewczyny biorą Feminatal i Prenatal. Ja teraz biorę kwas foliowy 5 mg oraz jod (mała niedoczynność tarczycy). Poczekam na wyniki badań, które może dzisiaj będę miała i jeżeli coś będzie nie tak to może ginekolog zaleci mi jakiś dodatkowy suplement. Zwykle jest tak, że po 3 miesiącach ginekolodzy zamiast kwasu foliowego dają jakieś witaminy, które też zawierają kwas foliowy.

reklama
Te suplementy, o których pisałam wyżej podobną mogą złagodzić nudności (zawierają imbir) i inne niefajne objawy, ja na razie czuję się w miarę dobrze, chociaż czasami ogarnia mnie masakryczna senność i pobolewa dół brzucha (tak jak na okres). Mnie chyba najbardziej męczą wychodzące coraz to nowe pryszcze;(

Do góry