reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM MARZEC 2014 OD MAMY MARZEC 2013:))) Służe pomocą jeśli będzie trzeba:)) i pozdrawiam moją Siostrę Mamę 2014:))

reklama
siasia s - witaj:) widzisz,jak ładnie nam się terminy pokryły ;-) gin u ktorego chcę prowadzić ciążę też jest teraz na urlopie i wraca dopiero po 19 lipca:szok: dlatego teraz idę do kogokolwiek ponieważ potrzebuję zaświadczenie do pracy. A do docelowego gina umówię się na późniejszy termin. Co do obecności partnera...to zamierzałam iść sama, ale mąż oznajmił mi: "jak to sama?! idę z Tobą i bez dyskusji!" Więc jak się uparł to niech idzie,tylko nie wiem po co...ale potowarzyszyć mi może w POCZEKALNI ;-)

Witajcie Marcówki 2014 :)

Mialam wielka nadzieje do Was dolączyć i oto dzis dwa testy wykazaly ciążę.

Jestem mamą jutro kończącego 8-miesięcy Franka :)

Wizyte mam na 12 lipca, ale to miała byc wizyta omawiajacą problemy z zachodzeniem w ciążę (o Franka staralismy sie kilka mies), omowienie usg jajników, a także piersi, na które dzis idę. A chyba porozmawiamy juz o konkretach :-D

Mrowkaa chyba zrobię tak jak Ty i wybiorę się jutro do innego ginekologa, bo mam mnóstwo pytań, wątpliwości i zmartwień. Chciałabym, żeby mnie trochę uspokoił, bo przecież nie wolno nam się teraz denerwować. A potem umówię się do mojego gina na pierwszy wolny termin.
Nad zabraniem mojego męża ze sobą się jeszcze zastanowię... z jednej strony fajnie by było jakby mógł zobaczyć na monitorze naszą fasolkę, ale z drugiej mój gin jest facetem i nie wiem co będę czuła ja, a co mąż jak przy nim gin będzie mi "tam" gmerał (przepraszam za bezpośredniość). No nie wiem... chyba, że wyolbrzymiam ;-)

Czy to, że jesteście w ciąży też jest na razie dla Was taką abstrakcją czy tylko ja tak mam?:-)

Witam dziewczyny.
W sumie to chyba nie powinnam się jeszcze witać bo moja ciąża nie potwierdzona, ale co mi tam :)
To będzie moje drugie dziecko. Pierwszą przeżyłam wspólnie z dziewczynami z bb i mam nadzieje że w tej również znajdę tu wspracie i zrozumienie :)

Dziewczyny powiedzcie czy bierzecie jakies witaminy dodatkowe oprócz kwasu foliowego? to moja pierwsza ciaza:happy2::-). ja biore femibion,i zastanawiam sie czy to wystarczy. a wogole jak sie czujecie? ja poza tym ze biust mam obolaly i większy, to dobrze sie czuje, może troche senna jestem wieczorami i węch mi sie wyostrzył. :happy2:pozdrawiam.
fajnie że Was odkryłam
:-)

Ostatnia edycja:
ja kiepsko się czuje, codziennie jak po ostrej balandze na mega kacu :-( ja biorę tylko kwas foliowy na razie i chyba na początek wystarczy, dopiero później jakieś witaminy zacznę brać..............

Różne są opinie na temat witamin przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Niektóre dziewczyny biorą Feminatal i Prenatal. Ja teraz biorę kwas foliowy 5 mg oraz jod (mała niedoczynność tarczycy). Poczekam na wyniki badań, które może dzisiaj będę miała i jeżeli coś będzie nie tak to może ginekolog zaleci mi jakiś dodatkowy suplement. Zwykle jest tak, że po 3 miesiącach ginekolodzy zamiast kwasu foliowego dają jakieś witaminy, które też zawierają kwas foliowy.

reklama
Te suplementy, o których pisałam wyżej podobną mogą złagodzić nudności (zawierają imbir) i inne niefajne objawy, ja na razie czuję się w miarę dobrze, chociaż czasami ogarnia mnie masakryczna senność i pobolewa dół brzucha (tak jak na okres). Mnie chyba najbardziej męczą wychodzące coraz to nowe pryszcze;(

Do góry