reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja od rana czytam o chusteczkach nawilżanych, bo jeszcze nie mam, a trzeba coś kupić. Niestety w większości jest to chemia i syf.
mamusia, nie strasz wodami, tym bardziej, że mnie jak w 2008 leciały to nic się nie napinało
katrine, super torcik, smakowity
Megi Pegi, ale ty mieszkasz po tej lepszej stronie Targowej ;-)

idę na śniadanie, udanego dnia

reklama
mamusia synka - no to zaczyna robić się gorąco, bo z tego wynika,że za jakieś 25 dni zaczyna się dolna granica przewidywanego przez lekarza terminu :tak: Ale najważniejsze,że przygotowana jesteś. Ja w dalszym ciągu nie mam NIC KOMPLETNIE - oprócz wózka.

Straszenie? Hm, pomyslcie co to będzie jak nagle któras z nas, te z terminem luty-marzec, napisze, że urodziła itp:-D wtedy będzie panika hehe teraz to jest nic, ale jak przeczytałam że już jedną z lutego urodziła to trochę strach mnie złapał, ale wkońcu to luty blisko, a po lutym marzec :-)

Witam was weekendowo! :-)

Mój poszedł dzis rano pierwszy dzien do pracy, to stwierdzilam, ze tez wstaje i zjadlam sniadanko i was doczytalam ;-). Jade dzisiaj z kolezanka z pracy, która tez jest w ciazy na dzien otwarty szpitala żeby obejrzec sale porodowe itp. ;-)Pewnie jak wroce będę jeszcze bardziej zestresowana porodem, no ale zobaczymy.:baffled:

Megi Pegi duzo zdrowka dla was!

ewa86 mam nadzieje, ze u was dzisiaj już troszke lepiej!

mamatek teraz laptopy i komputery nie promieniuja! Kiedys może tak ale teraz nawet kasa fiskalna z tego co słyszałam wytwarza wiecej promieni niż komputer i tak jak Ewa napisala musiałabyś lezec faktycznie na kompie żeby ci zaszkodzil.
Jeśli chodzi o biust to ja na razie spie bez stanika a tez mam miseczke D albo i wyzej, bo teraz smigam w sportowych i nie wiem już za bardzo.

Carri ja tez mam nadzieje, ze mój maz będzie mogl wziasc tak wolne, chodz dopiero od dzisiaj zaczyna prace i nie wiadomo jak to będzie, a na pewno będzie chodzil na 2 rozne zmiany 12 godzine, albo od 7-19 albo od 19-7, wiec na pewno latwo nie będzie ale damy jakos rade! :tak:
Gratuluje udanej wizyty i oszczędzaj się żeby jak najdłużej wytrwac! :-)
I SPELNIENIA WSZYSTKICH MARZEN!!! :-D

kamaa nam na szkole rodzenia polozna noworodkowa, mówiła żeby wziasc 3 komplety ubranek.
Rozkow i ochraniaczy jeszcze nie pralam i tez mnie to ciekawi, ale jak kupowalam je to pisalo ze można je prac w pralce, wiec nie powinno się nic stac.
Jeszcze maleństwo ma czas żeby się obrocic!

Muniuś mam nadzieje, ze ci te plamki puszcza! Ja na razie nie musze czyscic, bo ostatnio dawaliśmy pralke do naprawy i zostala wyczyszczona przy okazji, ale ja tez robie tak jak Ewa, ze piore tylko w plynach i daje je od razu do srodka, a nie do tego pojemnika.
Gratuluje udanej wizyty!!!! :-)

alesia mnie jakos tak od tygodnia wieczorami tak kręgosłup boli, ze ledwo co mogę się wyprostowac… :-(

katrine super torcik! :-D

Koreczek brzuszek może twardniec, ale nie powinno cie to bolec! Może zadzwon do swojego gina i się zapytaj? I wyprobuj sposób jaki chyba Ewa podawala, weź ciepla kapiel i jak przejdzie to to sa te przepowiadające a jak nie to trzeba by się zaczac martwic. A pyzatym polez plackiem caly dzien i nic nie rob, może po prostu się przemeczasz!

susi tata po porodzie może wziasc l4 na opieke nad zona, może to o to chodzilo Carri? I jest tacierzynskie 2 tygodnie, które maz musi wykorzystac do 1 roku zycia dziecka z tego co wiem i jeszcze ojciec może wykozystac 2 dni na opieke nad dzieckiem w ciagu roku jeśli matka ich nie wykorzysta, a jeśli jest na rocznym macierzyńskim to automatycznie nie wykorzysta.
Ja na obiad dzisiaj robie zupe brokulowo, kalafiorowa z thermomixa i do tego grzanki. :-D

marcia30 super, ze progesteron jest ladny! :tak: A to z Czech będziesz mieć wrazie czego!

AnetaNorwegia jeśli ma się cierpliwość nie jest to problem żeby się nauczyc robic takie rzeczy. :tak:Ja nauczylam się na youtube robic bizuterie sutasz a ona jest jeszcze ciezsza, wiec na pewno dasz rade! :tak:

mamusia synka dobrze, ze dzis cisnienie ok.! Mam nadzieje ze to nie wody!!!!!!!!

Mrowkaa ja na moim brzuchu mam same rozstępy, wiec się nie martw! Fajnie z ta sesja. Ja bym bardzo chciala, ale mój maz nie za bardzo pozatym u nas teraz na takie rzeczy finansow brakuje… :-(

jagna25 dobrze, ze to było tylko takie jednokrotne!

Weronika* ja tez mam coraz czesciej glupie sny i to zazwyczaj związane z porodem… :baffled:

No dobra zbieram sie do szpitala, bo umowilam sie z kolzanka na 11. Wpadne moze jeszcze popoludniu.
Milego dnia wam zycze! :-D

Mamusia, wody mają charakterystyczny słodkawy zapach. Trudny do pomylenia z czymkolwiek innym. I nie da się ich zatrzymać :) Ale to przecież wiesz :)
Trzymam kciuki za jeszcze jakieś 4 tygodnie u Ciebie minimum. Ale fakt - już na wylocie jesteś!!!
Ja to zawsze na szarym końcu ;)

Sprawdzałam pralkę po Waszej akcji wczorajszej, ale ja mam czyściutką ;) Tyle że rok ledwo ją mamy. Mam program eko czyszczenie bębna i chyba go mimo wszystko puszczę ;) Tylko muszę w instrukcji doczytać, czy coś wtedy sypać czy nie :)
Dziś piorę kolejne partie ciuszków Antkowych. Będę prasować z dziećmi na tygodniu.

Wy spać nie możecie, a ja bym chętnie pospała, ale dzieci kaszlą w nocy, budzą się nawzajem i do nas przyłażą. A nasze łóżko ledwo 160 cm szerokości ma :/ Dziś już mnie prawie zrzucili, bo śpię na skraju...:/
Ale się rozepchałam i w końcu wyszło na to, że Mąż spał wciśnięty w ścianę, Aniela mu leżała na ręce, a Franek się ułożył na jego brzuchu - i się na jednej połowie zmieścili :p

Zrobiłam listę obiadów na tydzień, ciast i chlebów i lecę na zakupy. Mam nadzieję, że dodźwigam wszystko i że mnie w mięsnym puszczą w kolejce :p

Dobrego dnia!!

monisia - powodzenia w pierwszym dniu pracy dla męża:tak: W sumie dobrze , że podpowiedziałaś o tym l4 dla taty bo o tym nie pomyślałam O tacierzyńskim pamiętamy - o tych 2 dniach opieki nad dzieckiem faktycznie też w tym roku tata wykorzysta no i pamiętajcie, że z tytułu urodzenia się dziecka tatusiom też dwa dni się należą !!! :tak: Ja już chyba wymyśliłam obiad w th-sie - piersi z kurczaka w sosie brzoskwiniowym z ryżem :happy:
ewa - jaka zorganizowana - lista obiadów na tydzień :szok: A mąż dzisiaj pewnie połamany będzie chodził

reklama
Do góry