reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

witajcie:)

Pół nocy śniłam o budyniu śmietankowym z sosem malinowym, kaszce, torciku na zimno z dużą ilością bitej śmietany i gofrach... masakra jakaś!

Katrine
śliczny ten torcik:)

Maniuś Ty to masz bardzo wesoluśko z mężem, tym razem też sie uśmiałam :-D Super wieści z wizyty!:-) Moja Amelka też waży 1500 :) ale nasze parametry są takie jak dla 30+4, więc idealnie:) i ja się cieszę, że są nawet troszkę mniejsza, bo to znaczy, że cukrzyca nie wpłynęła na jej masę!:-) Co do dotacji to napiszę Ci później wiadomość.

Aneta widzisz, jaki super pomysł na biznes! powodzenia!

Ozila gratki 30:)

Mamusia synka świetne ciśnienie:-) cudne to dzieciątko z lutówek, ta dziewczyna urodziła w 34 tygodniu:szok: a u mnie jeszcze pustki do wyprawki! Nie strasz tymi wodami, oby kolejne majty suche były!
ale bym zjadła naleśnika z jagodami i bitą śmietaną.

Susi na obiad dziś u mnie 300 ml zupy pomidorowej z 20 g makaronu ryżowego, na drugie danie kurczak gotowany 120g, kasza gryczana 30g, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Generalnie bleeeee.... nie polecam!

Temat kredytu my mamy raty około 1200zł, na szczęście to mieszkanie, które wynajmujemy jest bardzo tanie jak na Kraków bo płacimy w okresie zimowym około 500 zł (z wszystkimi mediami), a latem około 300 zł.

Mrówka chyba czas na zorganizowanie wyprawki.... u nas też pusto... ale jutro planujemy zakupy.

Anetko przepraszam, że Ci się "wpierniczę" w interes, ale mam nadzieję, że rozumiesz;)
Weroniko zapraszam tutaj: https://www.facebook.com/JolaLis :)

Pamiętacie jak pisałam Wam o tym schabie, jest pycha robi się go 3 dni ale efekt mmmmmniam:) do odpowiedniego wątku wrzucę przepis:)

Miłego dnia życzę, zmykam do robienia bransoletek, bo w poniedziałek muszę je już porozsyłać.
:-):-)

Cukier w normie!:-)

reklama
dzien dobry:-):-):-)
ale sie dzisiaj wyspalam,jak nigdy,juz po insulince i sniadanku,dzisiaj znowu intensywny dzionek,malujemy nadal pokoik malej,poprzedni wlasciciele mieli na scianie ostry zielony oczojebny ,wiec trzeba polozyc min 3 warsty bialej farby,dopiero kolorek:-)juz sie nie moge doczekac az zlozymy mebelki,bede chodzic i ogladac co 3 min;-)
co moge brac na katar?
widzialam wczoraj temat pralkowy,my swoja mamy nowa bo polroczna ale jak nastawiacie ta pralke z octem,na sucho???
Pisalyscie wczoraj o tych budyniach,kaszkach...ja to moge zapomniec przez najblisze 1,5 miesiaca jak nie dluzej.... mam taka ochote na cos slodkiego ze szkoda gadac....
Munius maakra z tym zafarbowaniem,szkoda:-(
Jagna pewnie maly kopie w zakazane miejsca,dobrze ze juz przeszlo,nastepnym razem dzwon do meża;-)

Marcia tez am takie same koszule,rozowa i morelowa:-)ogolnie jejstem zadowolona tylko nie wiem czy jak biuscik bedzie wiekszy czy nie bedzie mi wylazil:-D
Mamatek ja ma D narazie spie bez niczego ale juz widze ze powinnam cos zakladac,przynajmiej jakis top bezszwowy,co do laptopika to trzymam na podkladce kilka cm i na kolanach,i glownie leze na lozku.siedziec juz nie daje rady. max 5 min.torby tez nie mam,nie moge sie zebrac;-)
Carri gratki udanej wizytki!:) 100 lat!!!!! Wszytskiego co najlepsze!:)
Kamma super zakupki:D ja kupilam poscie 135/100 a lozeczko am 120.zobaczymy czy nie bedzie za duze...

Ale mi sie mala wypycha chyba chce wyjsc przez pepek:D

Nastka mam ten przewijak z zyrawka,calkiem calkiem i tak bede kladka na to pokrowczyk
Katrine ty to zdolniacha jestes,takie cudenko zrobic:-)
Munius gratuluje!!! Pieknie rośnie,dobrze ze glowka do dolu,nie powinien juz sie przekrecic,nie przejmuj sie kg,ja tez mam juz 11,wszytsko spadnie w swoim czasie:D boje sie wlasnie tego wywolywania,nasluchalam sie juz wiele... chyba zrobie tak jak radzicie,trzeba sie zmeczyc porzadnie i moze cos sie zacznie:-D
Aneta fajne te przytulanki,widzialam na all niedawno I zastanawialam sie czy sie przydadza:)
Co do zabaweczek to kupilam mojej taka karuzelke
Tiny Love Karuzela Rośnij z muzyką POZYTYWKA Różow (3841478640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
I uzywke hustawke za 100 wiec nawet sie nie zastanawialam
BRIGHT STARTS HUŚTAWKA COMFORT I HARMONIA PTASZEK (3852288099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ozila gratki 31!!!:)
koreczek biednaL tez slyszalam ze przepowiadajace nic nie bola,moze dzieciaczek gdzies uciska,lez I jak beda sie nasilac to radze jechac na IP, trzymaj sie:*
marcia sliczna karuzelka,co do wiatrow to mnie tezz ostatnio wywialo,katar mam juz niezly,gardlo troszke pobolewalo w nocy teraz spokoj.fajnie ze wyniczki oki.zdrowka!
mamusia super cisnienie!!!:) oby tak dalej;-) juz lutowki omg... az mie scisnelo. Ja tez miala ostatnio takie mokre majty co chwile,wkladka przeciekala co 3 min,juz sie zastanawialam czy to nie wody,ale przeszlo teraz juz normalnie.
mrowka nie a co panikowac:)ja tez mam juz kilka jak patrzalam kilka dni temu.a smaruje sie kremikami... fajny pomysl ze zdjeciai i napewno nie bedzie nic widac;-)

co do kredytow to my nie mamy z banku,mielismy pozyczone pieniazki na mieszkanie i splacamy bez odsetek.wiec tyle dobrego...

susi ja odkurzacza nie mam od 3 lat,nie byl potrzebny ale ostatnio nie powiem zaczyna byc ciezko szczegilnie teraz na wiekszym mieszkaniu,meczy mnie zamiatanie.marzy mi sie wlasnie taki bezworkowy:D ja mam kurczaka w sosie z wczoraj i chyba fasolke szparagowa:-)

alesia kupilam z babydrem chusteczki i kosmetyki.troche poczytalam i skladowo ponoc ok.ale wiadomo ze wszystko wyjdzie w praniu:-)

monisia to fajny dzionek ci sie zapowiada,tez bym chciala pojezdzic i poogladac oddzial,nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego jak dni otwarte... musze posprawdzac czy u nas sa,napewno sie troche nastroiszx:D

ewa to masz niezly sajgonik,nie dzwigaj sama tyle tych zakupow,powodzenia;-)

Miłego dnia dziewczyny i i samych udanych wizytek!!!!

jolcia jaki masz cukier po snaidanku? u mie po sniadaniu najwiecej i po kolacji,obiad calkiem calkiem. dziisaj pierwszy raz mialam zwiekszona insuline do 12 j przed sniadaniem i cukier 158! maskra,chyba mialabym 300 bez tej insuliny,ja juz nie wiem co ma na te sniadania jesc,dzisiaj 2 male kromeczki chlebka razowego z plasterkiem kurczaka i samymi warzywkami...

Muniuś gratuluję udanej wizyty. Niezłe przejścia z tymi pracownikami… Dobre serducha macie, że im pomagacie. A torcik robiłam z neta- krok po kroku, bo sama się zastanawiałam jak to można zrobić… tylko pieluszką z sową to moja inwencja w sumie- bo sowa musi być i dla siostrzeńca, a co! :-D Jakby któraś chciała to proszę: Lubię Tworzyć: Tort z pieluszek

Ja ogólnie też hand made lubię. Miałam fazę na kolczyki wcześniej- Svarowskie komplety robiłam i potem mnóstwo znajomych zamawiało, a to takie proste je zrobić… A potem jeszcze robiłam takie kolczyki decoupage z serwetek i z modeliny. No lubię się tak pobawić :-)

Pojemniki mam takie:
PYSSLINGAR Pudełko - IKEA
PYSSLINGAR Kieszenie ścienne - IKEA
GLIS Pudełko z pokrywką - różowy/biały/żółty - IKEA tylko te niebiesko- zielone
a lampkę taką SKOJIG Lampa stołowa - niebieski - IKEA, do kompletu do żyrandola, który dostaliśmy już dawno temu SKOJIG Lampa wisząca - niebieski - IKEA

Co do zabawek Mały dostał na razie jeden gryzaczek, ja nic nie kupuję oprócz jednej szmacianki, jak Aneta z C&A, bo nie wiem czy wiecie ale oprócz sów uwielbiam lwy :)) (choć nijak do nich pasują :-D) bo jak Leo tu musi mieć lwy! http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Akcesoria/Zabawki/123326/3

Marcia super ta huśtawka- ja poluję na używkę tą albo owcę lub bright stars. Jakoś mi się nie uśmiecha tyle kasy wydawać… Podobno niektóre dzieciątka w ogóle w nich leżeć nie chcą… Oby nasze je ubóstwiały!

Mamusiu synka z tymi ciuszkami od siostry to chyba nie do końca- bo ona wszystko podostawała i pewnie będzie zwracać… Ale może dopiero po mnie. Gratki dobrego ciśnienia! I suchych majtasów życzę :-D

Nie martw się Mroweczko mi też z tydzień temu wyskoczyły- symetrycznie na udach, zaraz pod pupą- z jednej strony dwa małe i z drugiej :-( ja nawet nie zauważyłabym ale mężulowi się pokazuję po prysznicowaniu do przeglądu. On nawet nie wiedział, że to rozstępy i mówi, że takie krostki mi wyskoczyły :-D To ja do lustra i patrzę ciach- rozstępki. A smaruje się codziennie. I niech mi ktoś nie powie, że to nie genetyczne- mojej siostrze dokładnie w tym samym miejscu wyskoczyły, a się nie smarowała. Tylko u niej to giganty. Bio oli już zamówiony!

Mouse na katar *spam* katar polecam do psikania.

Jolcia ja na poczatek chyba kupie pare gotowych na allegro :sorry: i na ich wzor bede sie uczyc i probowac :tak:
W tej chwili mam chetne na ponad 20sztuk to chyba bym rok nad tym siedziala :szok: a wystawilam ogloszenie w jednej malej grupie na fb tylko z paroma zdjeciami.

Ja jakos nie mam weny zeby pisac.
Tylko 3 dni i moj wyjezdza :(
Jeszcze teraz pojechal na jakies ostatnie zebranie paintballowe wiec wroci pozno :( jutro jedziemy odebrac Michelle lozko wkoncu. I przyjezdzaja jego synowie na pare godzin zeby sie pozegnac :tak: w poniedzialek pojedziemy na zakupy.. Chyba po ta szafe z ikei no i zapasy jedzenia musze narobic zebym pozniej nie musiala z mala chodzic i dzwigac :tak: wiec nakupie na zapas maki, cukru, ryze, makarony, mieso i mrozonki, jakies soki, pampersow z 5 paczek dla Michelle no i mleko.
Boje sie na tak dlugo sama zostac :( pierwsza nasza taka rozlaka. Ponad miesiac... Jak wroci to bede miala 1tydzien do terminu z om a 2tyg do terminu z usg :szok: obawiam sie ze wroci jak bedzie juz po wszystkim i bede z malym w domu lub w szpitalu

Ostatnia edycja:
a ja mam całe majtki mokre, wkładka mokra......założyłam majtki nr 2 i znów:szok: mokre....sikam??????
Mamusia nie strasz. Może to serio luteina:baffled:

Jagna, mój nie jest taki zaradny, znaczy się jest, ale pracę ma na cały dzień i nie wiem jak to będzie jak zacznę rodzic. Mama to już całkiem, ostatnio do torby do szpitala spakowala mi za małe majtki i jakieś podarte skarpetki haha więc wolę sama przygotować torbę :D
Tzn mój wie co gdzie mam, na wszelki wypadek gacie i skarpety mam spakowane;-) A mi chodziło bardziej o wysłanie chłopa po spirytus, wodę morską czy coś takiego. U nas w aptece fajne babeczki to pomogą mu.
Anetka będzie dobrze:-)

Ja dziś mam na obiadek żeberka, ziemniaki i papryczkę marynowaną. Zrobiłam chlebek, tzn. rośnie właśnie. I zrobiłam sobie sok z marchwi, jabłek, pomarańczy i jednego zgniecionego banana. Wczoraj znalazłam sokowirówkę w szafie;-) Stała tam od 3 lat zawalona jakimiś "śmieciami";-) A taki pyszny sok wyszedł.

Witam sie sobotnio
chatka z grubsza ogarnięta i zaglądam na forum - nie sposób nadrobić czytania :)
pobieżnie przejrzałam :blink:

na świeżo:
mamusia synka …nam na szkole rodzenia połozna mówiła by zwracać na to uwagę właśnie, jak wkładka mokra po max godz. To jest ryzyko że to wody się sączą i lepiej sprawdzić

mam nadzieję że u ciebie to tylko chwilowe po lekach albo po prostu lekkie nietrzymanie moczu

trzymam kciuki i oby to było jak ewa86 mówi „wody mają charakterystyczny słodkawy zapach. Trudny do pomylenia z czymkolwiek innym. I nie da się ich zatrzymać :)

marcia30 mmmm pomidorówka u mnie rzadko bo małżonek nie lubi hehe

Chorym zdrówka życzę

Aaa i torcik pieluszkowy suuuper!!

Jak czytam że Wy już wszystko macie to mnie panika ogarnia, jak mam na razie wszystko w spadku po dzieciach moich sióstr, także ubranek to mi pewnie wystarczy aż nadto,
wyprawki aptecznej zero,
I wczoraj miałam okropny dzień i noc – taki żal mnie łapał że moja królewna badzie miała wszystko stare L że nie mam jej nic nowego L i kasy na wszystko mało (remont w toku) i tak sobie płakałam wczoraj od czasu do czasu L ale dziś już lepiej chyba
Pocieszam się tym że łóżeczko nowiuśkie kupimy J tylko też nie żadne wypasione tylko jakieś takie zwykłe (kasa, kasa, kasa)

edit
AnetaNorwegia rozumiem Cię doskonale, mój m też w rozjazdach jako kierowca ciężarówki, tylko teraz na szczęście na miejscu już od października
Trzymam kciuki by zdążył wrócić ale teraz się tym nie stresuj bo i tak przez to nic pewnie nie zmienisz…

Ostatnia edycja:
Mouse To może być wina chleba, on mi też tak cukier posnosił... oni niestety w piekarniach dodają rózne cukry, karmele etc... a to dla nas niewskazane! kup sobie chleb żytni Oskroba. Ja po nim mam o prawie 30 jednostek niższy cukier, i dziel śniadania na 3 porcje, na pierwszą zjedz 50 gram pieczywa , na drugą też 50, a na trzecią zjedz 25 gram. ja tak dzielę bo jakbym nie dzieliła to nie chce wiedzieć jaki wysoki byłby ten cukier. I rano staraj się jeść rybę, wędliny, a nie nabiał, trzymam kciuki za Twój cukier!
Ja przed insuliną miałam 153, 147, 164 generalnie zawsze był wysoki rano (mimo spaceru 30 minutowego), a teraz jak mam insulinę to mam 113, 115, 108, generalnie w normie, dopiero po drugim śniadaniu mi się podwyższa powyżej normy 129 miałam wczoraj a dziś 121 wiem, że to niewiele ale mnie to drażni bo ja lubię jak wszystko jest idealnie;-)

Aneta powodzenia w tworzeniu :-)

reklama
Do góry