reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jagna dziękuję ale odpada taki chlebek mąka pszenna, drożdże, cukier- nie mogę.

To poszukaj na tej stronie są inne też przepisy, a cukru tu idzie na bochenek pół łyżeczki to nie tak źle. Zresztą drożdże potrzebują cukru i w każdym chlebie będzie. A mąkę pszenna można zastąpić orkiszową.

reklama
posprzątałam chatę, dziś wszystko potraktowałam octem, i zlew w kuchni i suszarkę na naczynia i wannę, umywalkę, toaletę i jest mega smród..................
teraz odpoczywanko,m przyjedzie za chwile ze szkoły i zrobi obiadek :-)

A Julo kaszle coraz mocniej i jakiś taki śnięty jest...........
A ja się źle czuje coś mnie zamuł złapał i chce mi się wymiotować :baffled:

mamusiu- może od tego octu Ci niedobrze..zdrówka dla Julkai obyś Ty się nie zarazila tym kaszlem...
ja ugotowałam rosól a m jak przylezie bedzie pizza. Zaraz szwagier z siostrzenicą ma przyjechć to się dziewczynki pobawią troszkę.

Koreczek i jak tam?? jak Ci po tej kapieli nie przeszło to zadzwon do gina albo na IP i zapytaj co masz robić.

ewa - jaka zorganizowana - lista obiadów na tydzień :szok:

Zawsze mam listę na tydzień :)
Obiady, pieczywo, ciasta, jakieś dodatki typu fajniejsza kolacja czy sałatki - jeśli np. znajomi mają przyjść albo planujemy w weekend spokojniejszy wieczór.
Bo my robimy zakupy duże raz w tygodniu w markecie i w mięsnym, ewentualnie pieczywo się dokupuje jeśli nie piekę albo wędliny jak braknie :)

Przytachałam wszystko. Ledwo ledwo ;) Ale mam spokój do piątku ;)

Dzieci śpią. Jak mnie nie było, to ogarnęli łazienkę, więc zostały nam dziś kurze i odkurzanie. No i pranie. Ale to jak Maluchy się obudzą.

Wiecie co mogę dać Frankowi na noc, żeby nie kaszlał? Ma zainfekowane gardło i strasznie go to drażni :/ Tantum verde nie pomaga...

I jeszcze jedno pytanie :)
Kojarzycie jakieś gofrownice, większe niż te na gofry-"kwiatuszki"?
Robiłam rano dzieciom gofry na śniadanie i ta nasza gofrownica nie wyrabia ilościowo :/ A jak jeszcze Antek dojdzie, to w ogóle tragedia...

Spróbuj podać Frankowi Sinecod. Najlepsze są kropelki, ale one chyba na receptę.
Zrobiłam sałatkę na jutro, bo robimy urodzinki Celinki. Tort też przytachałam z cukierni.

Ewa dexa pico Julek miał zapisany na suchy kaszel przy zapaleniu gardła ale musisz poszukać syropku który można dawac na noc bo niektóre te wyksztuśnie tylko do 17 można podawac....

Dzięki. Inhalacje może faktycznie mu zapodam. Tym bardziej że lubi ;)
Mam stodal - to jest chyba na suchy kaszel. Ale to homeopatia, więc nie wiem czy coś da.
W ciągu dnia dostaje flegaminę, ale to do 15/16, bo ona wykrztuśna, więc w drugą stronę...

A gofry najlepsze moim zdaniem są te:
BaBy w kuchni: Gofry wg Michela Roux
- w robocie ubijam białka, resztę mieszam w misce i mam w 2 minuty ciasto gotowe :) Gofry wychodzą chrupiące.

Czasem też robię takie:
BaBy w kuchni: Gofry holenderskie
- tu wszystko się miksuje razem, więc ciasto wychodzi takie bardziej naleśnikowe.

I jeszcze takie:
BaBy w kuchni: Gofry na oleju
- zamiast masła jest olej. Też wychodzą dobre, ale moim zdaniem te pierwsze są smaczniejsze :)

reklama
Mouse ja mam dwa pryszcze wogle mi biust sie nie zmienil i tak tez mialam przy Patrycji wiec nie powinny mi z okszuli sie wylewac :-)

katrine ja slyszalam same dobre opinie co do tej hustawki bo ona bardzo atrakcyjna dla dzieci wiec mam nadzieje ze sie sprawdzi.

kimkim dla dziecka nie wazne jest czy ma nowe rzeczy czy po kims najwazniejsze zeby bylo kochane i to wystarczy

ewa zazdroszcze ci takiego zorganizowania ja to taki trzepak jestem ale z tym planowaniem jedzonka na caly tydzien i zakupy raz w tyg to fajny pomysl..

ide cos gotowac bo mi sie jesc chce

jolcia ja dzisiaj mialam wysoki cukier ale zauwazylam ze jak dzien wczesniej najem sie slodyczy a wczoraj zjadlam pol bombonierki owoce morza i takie czekoladki mietowe i paczka ( mialam faze) tak dzisiaj na czczo 97 a po sniadaniu 150:szok::szok::szok: Wiec musze sie ograniczyc...

Do góry