reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Katrine, no ten lekarz w ogóle dziwny, bo przychodził na wizytę, stał w drzwiach pytał jak się pani czuje? Ja zaczęłam mówić a ten poszedł:szok: masakra. Mojego lekarza nie było, jest jeszcze druga fajna gin to dokładnie na wizycie pytała mnie co i jak:tak: ta sama która odbierała poród, znaczy się mnie:tak: i wie, że to ja bo pamięta ten poród :-)
Dzisiaj nic nie zrobiłam, leze jak kloda. Lena szaleje, ale brzuch ciągle jak przed miesiaczka. Aż się boję czasem.

reklama
katrine no dopegyt mam i chyba działa bo potem już 133/70 chyba musze trochę pobrać żeby były efekty........

Jagna a ile ten aspargin (aspartam :szok:?????) ma magnezu?

koreczek a ja bym zjadła ryz na mleku, jak kiedyś 30lat temu......

Aspargin, aspartam to słodzik;-)
magnezu wodoroasparaginian (czterowodny) 250 mg (co odpowiada 17 mg magnezu);

Muniuś współczuje akcji z palką... złośliwość rzeczy martwych! ja też słyszałam, że sodą można posypać i też odplamiające ma właściwości. Nam mówił pan jak kupowaliśmy pralkę, że raz na jakiś czas można pralkę z octem puścić ale nie pamiętam ile tego octu powinno się wlać. No właśnie dziewczyny piszą o tym occie, będzie dobrze nie ma co się głupią pralką stresować. Kciuki za wizytę:)

Nasza pralka jest nowa więc jej nie będę octem raczyć i tak tu mało w niej piorę, bo moja ukochana teściowa teraz jak jestem w ciąży pierze ubrania mojego m, mówi abym swoje też przywoziła ale przecież wstyd jak cholera! i mnie nawet ostatnio okrzyczała jak nic nie przywieźliśmy do prania.
Nikusia no przejeść się można.... jedyny plus tego mojego jedzenia, że w ubrania z przed ciąży szybko będę się mieścić;-) i moje ukochane szare rureczki założę;-) Też bym mogła wygrać w lotto:)

Dziewczyny nie co Wy mi robicie... normalnie tortury... tu budyń, tam kaszka, soczek, dżemik, torcik, bezy, pomarańcze, krówki, ryż na mleku (uwielbiam z prażonymi jabłkami) - oszaleję, chyba zaraz się rozpłaczę! a ja niczego takiego nie mogę:(

Skończyłam całe zamówienie jeszcze dwa zostały ale to już jutro bo nie mam siły... a teraz czas na drugą kolację, na którą 25g pieczywa, z jajkiem i 5g masła, ale się najem.... :eek:

albo na budyń z sokiem.....

O rany! Już wiem, co zjem na kolację :D:D:D

Co do pralek to ja w ogóle nie wrzucam proszku do szufladki, tylko do bębna bezpośrednio. Tzn. teraz nie używam proszku, tylko płyny - i one się wypłukują, ale proszek zawsze w tej szufladzie zostaje i się pleśń robi.
Tak nam doradził gość, który nam odgrzybiał kiedyś mieszkanie - sąsiedzi nas podmywali i zrobiła nam się lekka pleśń na suficie w łazience (wielkości złotówki). Szybko zareagowaliśmy, zawołaliśmy profesjonalną ekipę, a na koniec jeszcze nam ozonowanie całego mieszkania zrobili i luz.

Fajne popołudnie za nami. Mąż się wyspał i był do życia. Ja robotę skończyłam.
Dzieciaki grzeczne podejrzanie - chyba zbierają siły na tydzień, kiedy sama z nimi będę :p

Franek - tak jak przewidywałam - pokasłuje jak za dużo gada, a poza tym to w ogóle po nim nic nie widać.
Nusia bez gorączki też do życia, ale lekko apatyczna jest. Ona z kolei prawie w ogóle nie kaszle, ale słychać, że jej coś świszczy w oddechu.

No nic, wygrzebiemy się z tego :)

Przy okazji zrobiłam przegląd ciuchów w Nusi szafie i znowu połowa do odłożenia. Czemu ona tak szybko rośnie? :/

Witam wieczornie!

ja dzisiaj po tych zakupach przelezalam reszte dnia, poczytalam o tych waszych pralkach i jutro bede swoja czyscic :-)
Poza tym kupilam na allegro hustawko-lezaczek dla malego i druga koszule do karmienia bo iedna bardzo fajna dostalam od kolezanki na gwiazdke i teraz kupilam taka sama druga w innym kolorze bo jest super o taka Koszula ciążowa/do karmienia RADOŚĆ - XXL (3804403042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i dzisiaj poraz pierwszy pokazala mi sie siara w tych moich pryszczach...

gratuluje dzisiejszych udanych wizyt, munius czekam na twoja relacje

Ewa ja tez wlasnie robilam porzadki w Michelle ciuchach... I tez prawie polowa do odlozenia...
A dopiero co przegladalam z 2-3msc temu :szok: juz wszystkie 80 poszly w odstawke i pare 86... Juz kupuje tylko duze 86 lub na 92

Munius czekam na relecje z wizyty :D

To i ja jutro nastawie pralke z octem :) bo teraz piore tetry ktorych jak sie okazalo mam 16 :szok: kilka dziewczeczych odlozylam no bo rozowych to mu nie dam :D a tak to biale, niebeskie, zielone zostawilam :)

To ja ide sobie zrobic ryz na mleku :tak: uwielbiam z cynamonem, cukrem i maselkiem mmmm :D

Ostatnia edycja:
reklama
Jolcia takie cuda co Ty robisz to ciezka praca? W sensie myslisz ze jak ktos nie robil wczesniej to da sie nauczyc? :sorry:
Mysle nad jakims zajeciem...
Kolejne z dwa lata w domu bede siedziec z dzieciakami :szok: a na paznokcie to czas znajde moze na weekend tylko jak moj w domu bedzie :tak:
Mysle ze by mialo wziecie w Norwegii jak by ktos sprzedawal takie cacka :tak:

Do góry