reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jej dziewczyny jutro moja druga wizyta i już nie mogę wytrzymać!!! Cały dzień taki... spędzony na rozmyślaniach. Mam nadzieję jutro usłyszeć serduszko bo jeszcze nie było mi dane. Co za katorga z tym czekaniem! No ale oby do jutra...

Młodamamo ja na pierwszej wizycie i USG też byłam tylko na potwierdzeniu i było widać tylko pęcherzyk. I tak długo wytrzymałam bo aż do 9 tyg. Eh ale to prawda, że to czekanie jest najgorsze.

Trzymajcie za nas jutro kciuki :* dobranoc

reklama
Ja znow padlam jak swierszcz hmmm co ja mam z tym spaniem.

Duszno jak chulira nie ma czym oddychac zapowiada sie jutro na kolejny upalny dzien.

marcia magisterka,ale ostatnio cos mi marnie idzie co sie zlapie za ksiazke to zasypiam hahaha

Wizyta o 11.

Gingerka, marcia rozumiem Was- ja świeżo upieczony mgr :) ale już drugi więc weteran. Prawie że równo od miesiąca i jak się okazało broniłam się już z fasolką w brzuszku :-) ale pisanie pracy to dla mnie bleeee koszmar:no: choć same studia przyjemne

O, ja się broniłam z Frankiem :) Już było widać po mnie, bo byłam w połowie ciąży, więc było luuuźno ;)

Potem miałam rok przerwy i poszłam na doktoranckie, w międzyczasie zaszłam w ciążę z Anielą (planowaną zresztą), ale po roku zrezygnowałam. Musiałam niestety pracować, więc nie dałabym rady pociągnąć domu, dwójki dzieci, pracy i studiów... Trochę czasem żałuję, ale przynajmniej mam teraz odrobinę więcej czasu ;)

Obejrzeliśmy sobie Django. Nie ma jak Tarantino i dobra rozwałka przez ostatnie pół godziny filmu ;)
A teraz idę spać, bo jutro kupa roboty :)

Cześć dziewczyny. Właśnie próbuję zebrać się do lekarza, bo wizytę mam o 8.00...ale ciągle mi niedobrze i jakoś nie mogę wyjść z domu. Miłego dnia wszystkim :happy:

Hej :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Odnośnie szczepień - z pewnością dowiem się, jakimi szczepią dziecko w szpitalu i jeśli będzie to Euvax, to poproszę wcześniej pediatrę o receptę na Engerix B.
Moje dzieciaki nie były szczepione na rota, penumokoki i meningokoki. Poszłam do swojej zaufanej pediatry i zapytałam jej, czy powinnam szczepić. Powiedziała, że nie jest fanką tych szczepień, bo wirusy mutują i szczepionka nie daje pewności, że dziecko nie zachoruje. Poza tym jest to ingerencja w układ immunologiczny.
Moje maluchy przechodziły rota, wyleczyliśmy je w domu. Koleżanka zaszczepiła córkę, mała zachorowała i wylądowała w szpitalu. Więc to mnie nie przekonuje. Wiele zależy od dziecka i jego układu immunologicznego.
Szczepić obowiązkowymi zamierzam mimo wszystko... nie wiem tylko jaką opcję wybrać.
Wiem z pewnością, że będę walczyła o szczepionkę Polio martwą, bo córkę zaszczepili żywą i musiałam (polecenie pielęgniarki) przez dwa tygodnie wyparzać wszystko, co młoda polizała. Zakaz całowania itp.

Witam sie i ja!

Kciuki zacisniete za dzisiejsze wizyty&&&&&&
u mnie bez zmian wizyta coraz blizej i zaczynam swirowac zreszta jak kazda chyba.ja to sie panicznie boje tej wizyty bo przy ostatniej ciazy bylo tak ze zaczelam plamic pojechalam do gina dostalam tabletki i mialam za trzy tyg przyjsc plamienie ustalo ale po dwoch tyg. znowu zaczelo wiec pojechalam i moja fasolka juz nie zyla wiec stresa mam jak cholera moze bedzie dobrze tym razem.....

reklama
Ja cała noc nie spalam mdłości miałam przeogromne, teraz czuję się nie lepiej :-(

Ja też jestem w trakcie pisania pracy mgr a idzie mi to jak krew z nosa,.zebrać się w sobie nie mogę, obrona w październiku więc skoro teraz już widać brzuch to wtedy nikt już wątpliwości nie będzie miał.

Co do szczepień jestem za, szczególnie jeśli chodzi o podstawowe szczepienia. Natomiast nie potrzebne są w/g mnie szczepionki na grypę, wirus grypy tak szybko się mutuje, ze co chwilę jest nowy szczep.

ewa86 też oglądałam ten film i podobał mi się, także też polecam.

mlodamama dziewczyny mają racje, nie stresuj się na zapas, owulacja mogła ci się przesunąć i ciąża może być młodsza, poczekaj jeszcze trochę to na pewno zobaczysz zarodek i może od razy serduszko :-)

Mrówka mam nadzieje ze wizyta będzie pozytywna i przekażesz nam same dobre wiadomości!
;-)

Marcia okropna jest niepewność ale większości sytuacji martwimy się na zapas niepotrzebnie, trzymam mocno kciuki :-*
Trzymam też kciuki za inne wizyty i dobre samopoczucie dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Do góry