reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
u mnie złe nowiny:-( macica pusta:( beta koło 700 a nic nie ma:( w sobote szpital i badania pod kątem pozamacicznej:( oszaleje!

Ja też na początku ciąży trafiłam do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej i u mnie nie było nic widać przy beta hcg 1400, a do tego przyrost był poniżej normy... Wypłakałam i wymodliłam moją Kropeczkę i pęcherzyk pokazał się dopiero w 5tyg. i 4 dniu, ale pusty.... serduszko widziałam dopiero niedawno w 6 tyg. 4 dniu ciąży.

Ponadto czułam ból z prawej strony i to chwilami bardzo silny, ale wmawiałam sobie, że bolało by bardziej gdyby to była ciąża pozam. I w ogóle wmawiałam sobie że ciąża jest prawidłowa i wmówiłam....;-).

Główka do góry kochana i nie trać wiary, jeszcze jest tak wczęsnei że nie ma co przesądzać.... Dawaj znać co i jak.

Dziewczyny ja na razie mam tylko mdłości, ale w ciąży z Celinką nawet mdłości nie miałam, więc czekam na "żygawki":zawstydzona/y:
Moja córcia dziś pierwszy raz swobodnie na placu hasała, siedziałam na ławce i tylko obserwowałam. Przecież za rok sama będzie musiała chodzić:zawstydzona/y: Nie zawsze mama będzie mogła wyjść, a szkoda trzymać dziecko w domu. U nas dzieci w jej wieku już same latają ale ja się boję

mlodamama - Ja bardzo obawiam się podobnej sytuacji, że zarodek obumrze... Ale kochana. Możesz iść jeszcze na drugie badanie. Może jest jeszcze za wcześnie żeby coś zobaczyć...

DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA WSZYSTKIE MIŁE SŁOWA! CUDNE CIOCIE BĘDĄ MIAŁY MOJE 3 BĄBLE :-D

Dziewczyny, zmienię temat... Jakie jest Wasze podejście do szczepień?
Swoją dwójkę szczepiłam, obyło się bez problemów...
Teraz czytam ciągle o tych wycofanych szczepionkach, NOP i zaczynam myśleć... :(
my szczepiliśmy skojarzonymi 5w1, rotawirusy i pneumokoki. wszystko płatne, bo na żadne darmowe się nie łapaliśmy. jak mała była w szpitalu w 9 miesiącu, to na oddziale krążył rotawirus, ja nawet go przeszłam, a ona nie, wierze, że to dzięki szczepionce. nie żałuję żadnej podanej, bo nigdy nie miała nawet zaczerwienionego miejsca po wkłuciu czy gorączki. ale faktycznie, jak teraz czytam.. tu wycofano Euvax, tam szczepionki na MMR powodują autyzm, cuda wianki.

młodamama trzymam kciuki!

Że szczepionka jest tak, że jak ktoś miał przykre doświadczenia i jego dziecko miało jakieś powikłania to będzie zdecydowanym przeciwnikiem i żadne argumenty na niego nie podzielają. Na zeszłym forum zostałam odrzucona błotem bo śmiała takiej matce zwrocic uwagę że wprowadza dziewczyny w błąd i sieje dezinformacji. No ale do rzeczy... Każda szczepionka to ingerencja w organizm i zawsze niesie że sobą ryzyko i to normalne że jako rodzice mamy obawy. Nie mniej jednak uważam że warto szczepień. Teraz jest tyle rodzajów szczepionek że można wybrać jaka się chce. Warto też popytać pediatry pomęczyć ich pytaniami o powikłania i wtedy zdecydować. Ja szczepiłam 5 w 1,na rotawirusy i pneumokoki. I na szczescie Tadzio zniósł wszystko bez problemu.

Ostatnia edycja:
reklama
mlodamama pozwol, ze sie wtrace! nie panikuj kochana przeciez dopiero jestes 5t 1d w ciazy i ma prawo nic byc nie widac. moja przyjaciolka jest teraz w ciazy i byla na usg rowno w 5 tyg i nic nie bylo zrobila bete i byla tylko 250 a za dwa dni 500 wiec swietny przyrost. w 5t 6d pojawil sie pecherzyk dopiero:) najczesciej widac pecherzyk powyzej bety 1000!!!
aha i u mnie w pierwszej ciazy w 6t byl tylko pecherzyk i juz lekarka straszyla pustym ajjem i poronieniem a po 2 tyg byla dzidzia:)

Ostatnia edycja:
Do góry