reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Koreczek super,tylko odpoczywaj.
Wody nie mam bo wymieniaja nam rury w bloku. Jak robili piony to tylko dany pion nie maial,ale teraz od kilku dni robia poziomy,a ze blok dlugi to to trwa.Nasz blok lamaniec 10-12 klatkowy,jest co robic.

Koreczek fajnie że Cię wypuszczają do domku:tak: a jak ciśnienie, lepiej trochę?

Jagna uśmiechu i zdrówka dla Celinki!!:-D

ja właśnie wrzuciłam prześcieradełka i kocyki do prania, może w przyszłym tygodniu spakuję torbę dla siebie już... choć mam nadzieję, że wytrwam jak najdłużej, chociaż do 1 marca:tak:

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania!!

Monisia no właśnie zebym nie dostała skierowania do szpitala..................... :-(

koreczek
super!!!!!tylko sie w domu nie wkurzaj!!!

Właśnie zrobiłam reorganizację toreb szpitalnych zapakowałam 4 komplety ubranek, pampersy, chusteczki, sudocrem, bepanthen, smoczek, podkłady, wkładki w osobnej torbie, przygotowałam ubranko, kombinezon, czapki, kocyk i pieluchę na wyjscie ze szpitala.....musze jeszcze zrobic reorganizacje w duzej torbie mojej.............ale to kiedy indziej..............

mamusia synka widzę że Ty już przygotowana:tak: ale wytrwaj jeszcze miesiąc:tak: trzymam kciuki żeby ciśnienie spadło trochę!

Czy Wasze maluszki też mają często czkawkę? Nasza córcia ze dwa razy w ciągu dnia na pewno;-) ale lekarz powiedział że to nic złego niby....

Ewa - z tym do 25 lat jako najlepszym wiekiem dla kobiety na urodzenie dziecka to też słyszałam ale to nawet nie tyle o "łatwy" poród chodzi ile i o dużo korzyści dla kobiety typu mniejsze ryzyko raka szyjki macicy, raka piersi, i innych przeroznych chorbsk - ja sie tak na styk załapałam bo miałam 25,5 jak Karolcię rodziłam
moniqa - ja tez mam te koszyki metalowe właśnie w lidlu zakupione; ja wypralam juz w dziecinnym proszku koszule do spzitala i bede tez prala nasza posciel w nim jakos blizej porodu bo dzidzi duzo ze mna w lozeczku na poczatku bedzie;

ja do szpitala szlafroka nie biore raczej bo w ogole nie nosze takich rzeczy to nie bede specjalnie kupowac na 1 raz - wezmę bluzę rozpinana z kapturem i tyle
aneta - ja mam taka szafe z jyska tylko ze w kolorze jasny braz w przedpokoju we wnece i mam taka sama na tym mieszkaniu pod wynajem ale nie wiem czy wiesz ze to jest strasznie liche; my kupilismy teraz do Wawy do pokoju dziewczynek taką ale chyba nie masz tego sklepu u siebie niestety Szafa Junior - Systemy - meble młodzieżowe - Pokój młodzieżowy jest duzo solidniejsza, ladna i ma spoko te poleczki w srodku rozlozone

gratki z udanych wizyt i kciuki za kolejne!

wczoraj bardzo fajny film ogladalam w necie polecam Czas na miłość online Lektor - Films-Online.pl lekki ale nie glupi, mozna sie posmiac jak ktos lubi brytyjski humor

Kasiulekk czkawka to nic złego. Mój pierwszy syn czkawkę to miał chyba codziennie :-D

Ja tez już mam dużo poszykowane ale do mojego szpitala nie musze mieć ubranek dla dziecka a tylko na wyjście. A na wyjście dowiozą mi w dniu wyjścia bo po co będę jechała z tym całym bagażem:tak:

flower mam pytanie do Ciebie:tak: bo w pierwszej ciaży miałaś cholestazę, tak? czy swędział Ciebie tylko brzuch czy rzeczywiście stopy i dłonie też? ja mam na razie bardzo mało podwyższony aspat i alat, bilirubina w normie, w przyszłym tygodniu powtórzę badania, jeszcze jakąś fosfatazę alkaliczną czy coś takiego mam zrobić..:-( ale mam nadzieję, że to jednak nie początki tej cholestazy, niby lekarz powiedział, że w zasadzie w normie jen aspat i alat i takie podwyższenie nie oznacza nic złego... może to do tego duphastonu, od początku go biorę i inne jeszcze leki i wątroba trochę już wymęczona...ale ja sama wolę dmuchać na zimne i to posprawdzać

Koreczek, super! W domu najlepiej :) Dbaj o siebie!

Flower, ja o tym słyszałam w kontekście "elastyczności" ;) Ale tak na logikę biorąc nawet, to im człowiek młodszy, tym łatwiej. Chociażby taka rzecz jak zarwane noce - ja już teraz widzę, że po 3 latach trudniej mi odespać zarwaną całkiem nic ni wtedy jak miałam 24 lata.

Są oczywiście i plusy rodzenia później. A czasem po prostu życie za nas wybiera.

Grunt, żeby znaleźć jak najwięcej plusów w swojej sytuacji :) Ja się zawsze tak staram robić :)

Dziewczyny, które jeszcze nie kupiły podpasek poporodowych - koleżanka mi poleciła takie z hartmana: HARTMANN WKŁADY POPORODOWE ANATOMICZNE midi 14szt - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt
Podobno sto razy lepsze od belli.
Ja już niestety bellę kupiłam :/

reklama
kasiulekk - nieznacznie mogą być podwyższone w ciąży (zwłasza fosfataza) ja normy miałam p[rzekroczone kilkunastokrotnie więc spokojnie;-) ja zawsze mam robione jeszcze gttp; tak swędziało mnie caaaaałe ciało do tego stopnia że miałam rany od drapania i zasnąć na sekundę nie mogłam bo można było zwariować od tego świądu - sam brzuszek często swędzi od rozciągania się skóry; duphaston to hormony które mocbo obciążają watrobę a dodatkowo koło 30tc jest najwyższe stężenie w ciąży wytwarzanych przez nas hormonów - możesz na wszelki wypadek stopsować teraz trochę delikatnieszą dietę dla wątroby: zero smażonego, ciężkostrawnego, jak najmniej surowych owoców i warzyw to powinno trochę odciążyć ale wydaje mi się że nie masz czego się obawiać póki co; mi 1 badanie wyszło w normie a tydzień później już była masakra no ale ten świąd miałam ciągły: ręce, stopy, uszy, plecy,szyja - no wszytsko a brzuch chyba najmniej

Do góry