reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczyny, spokojnie ;) Nie da się zaprzeczyć temu, że im bliżej 20 roku życia, tym organizm lepiej na ciążę i poród przygotowany, ale to nie znaczy, że później się nie da urodzić :p
Ja urodziłam Franka miesiąc po 24 ur., więc też nie jakoś ekstremalnie wcześnie ;)
No i przecież nie tylko wiek determinuje przebieg porodu, jest masa innych czynników.

W te wszystkie żele porodowe to ja nie wierzę. Mam koleżankę, która robiła masaż krocza, piła jakieś napary, cuda dziwy, a skończyła po dobie rodzenia na stole operacyjnym i miała cesarkę. Także cudownych właściwości to to nie ma, szkoda kasy moim zdaniem ;)

Usypiam Nuśkę i siadam do roboty...

Aha! Sto lat dzisiejszym Małym Solenizantom!!! :)

reklama
Najlepsze zyczonka dla Malych Jubilatów :-)

Jagna co u was z ta woda? ciagle jej nie ma a no własnie zawsze sie bałam ze nie bedzie jej przed wizytą i bede musiała jechac sie myc do siostry heheheh

idę na rozpuszczalna z mlekiem...........dzis znow mam dzień lenia bo obiad mam :-)

Ja mam 24, rocznikowo teraz 25 ale jakoś nie czuję żeby moje ciało było przygotowane na rozwalone krocze :D
a już w sumie miałam taką nadzieję, jak Marcia napisała o tym żelu, że może jednak by mi się udało urodzić nie doznając jakiejś większej masakry :no:

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaków, które mają urodziny !!

co do tego zelu to czytalam gdzies ze tam w skladzie woda - daje tylko poslizg ale jak na taki sklad to cena kosmiczna. ja bym sobie glowy nie zawracala. jak rodzilam hanie to mialam 25 lat - rocznikowo 26 a teraz w czerwcu skoncze 31. szkoda mi ze ten czas tak leci...
aneta - ja myslalM ze ty starsza jestes :)

wybiore sie chyba do pepco bo to moze uda mi sie kocyk upolowac

co do tego żelu to mi położna mówiła, że szkoda na to kasy, bo cena jest ogromna jak dla mnie... w szpitalu gdzie chciałabym rodzić zamiast tego stosują ciekłą parafinę, mam kupić 100ml, tak jak kainkas napisała - tutaj chodzi głównie o poślizg:tak:

reklama
jagna25 Wszystkiego najlepszego dla Celinki!!!!! :-) I powodzenia na wizycie!

mamusia synka cisnienie w ciazy niestety może rosnac, wiec pewnie cos na to dostaniesz.

marcia30 ja tez wlasnie wróciłam i tez mi się cos slabo robi mimo ze drożdżówkę zjadlam…

kainkas powodzenia na wizycie!

secreto to odpoczywaj u rodzicow! Ja niestety GBS mam pozytywny i dostane przy porodzie kroplowke na to.

Trzymam kciuki za wszystkie zblizajace sie wizyty!

Do góry