reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Moniqa, nie dziękuję - Antkowe 1,5 kilo na razie mi w zupełności wystarczy ;)

Ja mam materac kokos-pianka-kokos i już 3 dziecko będzie na nim spać - jest ciągle tak samo twardy i w ogóle się nie odkształcił :)

Ogłaszam oficjalnie, że kupiłam dziś w aptece Oillan i tym samym mam skompletowaną całą wyprawkę :D
Teraz jeszcze pranie i pakowanie torby :)

Hej,pisze z telefonu wiec szybko.
Dzis odkrylam ze zrobily mi sie hemoroidy:-(. Macie jakies sposoby na pozbycie sie tego dziadostwa.

Ja jak tylko zaczęły się pierwsze objawy powędrowałam do apteki po saszetki z korą z dębu ( http://www.doz.pl/apteka/k142-Hemoroidy ja miałam Flos-Leku)
Zaparzyłam i jako, że nasiadówki w ciąży są niewskazane to obkłady ;-) Pomogło.
Poza tym zaopatrzyłam się w płyn do higieny intymnej tez z wyciągiem z kory z dębu i odpukać problemu nie mam.
Nie wiem tylko w jak zaawansowanym stadium to pomoże. W każdym razie spróbować można...

Ostatnia edycja:
doczytałam, ale tylko dlatego, że Ignac usnął po przedszkolu, a w dzień nie miałam czasu bo spałam do 13.30 :cool2:
katrine, gratuluję siostrze
monisia, gratki dla męża, super że odejdzie wam jedno zmartwienie
susi, muniś, co do nart, wszystko super, tylko twoja córa starsza. Ignac pierwszy raz miał narty na sobie jak miał 3,5 roku i to było za wcześnie, w zasadzie niepotrzebnie wszyscy się zmęczyliśmy. Ale rok temu (czyli 4,5) było już ok i skumał o co w tym chodzi. Co prawda jeszcze skręcać to nie potrafi, ale jedzie i się nie przewraca, a jak już się przytrafi to się nie zraża. My byliśmy w zeszłym roku z rodzicami i tylko dlatego sobie pojeździłam, ale nie mam złudzeń, że teraz znowu będzie przerwa na 4 lata. Jak już założę te narty to będę przed czterdziestką i pewnie będę się mega bała, bo przez dzieci to wyjdzie z 10 lat przerwy, a kiedyś tak śmigałam.
nikusia, miałam się już wcześniej zapytać, ale mi wywiewało, a Domi ma tylko niską wagę, czy wszystkie wymiary mniejsze. Bo nam też wyszła niska waga (1320) w 32 tyg, ale moja dziewczynka ogólnie jest mniejsza o 2 tygodnie od początku, tylko nogi ma długie.
koreczek, trzymaj się w tym szpitalu i odpoczywaj od mamy
mamusia synka, trzymam kciuki za maleństwo, a zdjęcie to mógł fb usunąć, to w ich stylu.

no i więcej nie pamiętam, budzę Ignaca, bo będzie do nocy nam szalał. A jutro nie idzie do przedszkola, bo zmieniła nam się godzina u logopedy na 12 i tak nam to dzień rozwala, że do przedszkola nie warto iść.

reklama
Wpadam tylko napisac ze na wizycie tylko szyjke mi sprawdzil..nie chcial usg zrobic :-( wiec dalej tylko domyslam sie jak maly jest ulozony :-( o kitu..nastepna wizyta za 3 tyg i wtey zrobi mi usg. Szyjka twarda i zamknieta, powinna wytrzymac do konca. Chandrę mam jakaś :-( wiec sie ulatniam...moze potem Was doczytam. Spokojnego wieczorku.

Do góry