reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam Kochane, niestety nie dajecie mi szans na bycie z Wami od rana, bo zawsze wole najpierw doczytac.... niestwty jest tego za duzo w tym momencie, jezzcze 4 strony mi zostaly..... gratuluje udanych wizyt ;)
Korexzek odpoczywaj w tym szpitalu bo przy mamie to Ty bidulo jeszcze urodzisz,, zycze Ci z calego serca, zebyscie sie wyprowadzili zanim urodzisz

Agnis Kochanie nie martw sie nic a nic, tak naprawde nie wiemy dokladnie ile nasze maluchy naprawde waza.... usg to tylko szacunkowa waga, moze Krystianek bedzie wiekszy a moze urodzic sie 3500 nie ma co sobie ttm glowy zwarwacac wazne ze szyjka ok I skurczy brak ;)

Przyjechalam do domku starlam kurze I polozylam sie.... 2h twardego spania.... zaluje tych 2 h bo zmarnowalam czas..... teraz siadam I robie tabelke sllepow bo tutaj raczej nie ma prywaciarzy tylko sa wielkie sklepy w ktoruch mozna dla baby wszystko kupic, chce porownac ceny moze choc troche zaoszczedzimy ;) wynyslilam ze narazie nie kupuje lozeczka tylko pak n play z graco zeby bylo blizutko lozka mojego..... na samym koncu lozeczko I wozek kupie....
Ktoras z Was piaala o podgrzewaczu do husteczek... tu sa od20 do 35$ ale jakos bez tefo dalam rade przy Julku... jak mi ktos sprezentuje to sie nie bede gniewac ;)

Jutro robie Julkowi urodziny, tzn beda 4 mamy, my I 5 chlopcow, zamowimy pizze ale nie wiem co beda.robic chlopaki.... na dole w pokoju z zabawkami sie szybko znudza.... zrezygnowalam z takich center co robi sie tam urodziny, bo 300$ nie moje, musze kupic jeszcze synbolicznie kazdemu prezent a przede wszystkim ja w takim miejacu wysiedziex nie koglam juz 2 mies temu.... a w sobote prsyjedzie moja szwagierka z tesciowa I posiedzimy....
Tylko nie wiem co jutro zrobic oprocz twj pizzy do jedzenia.... niby wszyscy posiedza niedlugo ale salatek mi sie nie chce bo dopiero swieta sie skonczyly....
Julek sobie wymyslil wii u.... marzy mu sie jakas konsola do gier, ale chyba nie da sie podlaczyc tego do naszego tv:/
I mam dylemat co.... bo lego to on dostal mnostwo ma 2 pudla I czesc cale ale czesc rozwalone, jeszcze maly byl na nie I do tej pory chce sie bawic nimi.... wiec poki co wiekszych lego jie zgadzam sie, zeby mu kupowac....
Zmykam wlozyc posciel

reklama
Wróciłam od rodziców... I ZNOWU NADRABIAM FORUM :tak:

Moja córeczka w dniu porodu według gina robiącego USG miała 3200 gr... 8 GODZ. później jak się urodziła miała 2700 gr więc równo pół kg zawyżył... Myślę, że waga maluchów uzależniona jest od wielu czynników... Nie wiem czemu ale na razie ja się za mocno niską wagą młodego nie stresuję...chyba większy ból sprawia mi MOJA WŁASNA WAGA :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:... ALE JAK POMYŚLEĆ..:confused2::confused2: cycki mi ze dwa rozmiary urosły, są tak ciężkie, że obstawiam ze 2kg dodatkowe, do tego owszem moje kilka dodatkowych kg kiedy zajadałam mdłości bo inaczej nie szło wyrobić... ale :cool: dziecko plus łożysko plus wody płodowe plus woda jaka obecnie na setkę nam się zatrzymuje w organizmie...No to wcale się tym moim 13 kg nie zdziwię...

AGNIS - :szok: ALE WAGA... No chyba to rekord forum...ale najważniejsze, że wszystko OK!!!

Flower - Ja kochana stoję pod wielkim znakiem ????
Bo Domiś malusi i jak nie będzie dobrze przybierał to gin sugerował wcześniejsze rozwiązanie... No ale wiadomo jak już wkroczyłam w 32 a ty 29 tydz. więc lepiej nie rodzić wcześniej :no:

MALPAWZOO - &&&&&&& ZA JUTRZEJSZE USG :tak:

MONIKA2412 -
My jak szukaliśmy i też na początku oryginały to się wnerwiłam i mówię, że już nowy odkurzacz kupimy...:confused2: ale udało się znaleźć ten zamiennik SZKODA, ŻE DO WASZEGO NIE MA :-(

MONIQA - No ładnie waży
:tak:mój synek już główką w dół i gin mówił, że mimo iż malusi to on wątpi aby się już obracał jakoś bardziej...
Ja prałam wszystko jak leciało A NOWE TO JUŻ NA BANK!!!

ALESIA - WSZYSTKIE pomiary czyli główka, brzuszek i kość udowa wskazywały równo 28 i 4 dni...Także jest mały na równo. Nie to, że pomiary się mijają...Wagowo wyszło 1320 gr. Jest zdrowy wszystko OK Tyle, że jak na 31 tydz ciąży wypadałoby aby ważył ze 300-500 gr więcej...

Kamaa - Ja też czasem czuję takie rozczarowanie tym, że wizyta bez USG...ale teraz to już zapewne będę miała co 2 tyg więc masakra finansowa mnie czeka... nie smutaj się ...kiedyś USG robiono 3 razy...a nasze mamy nie wiedziały nawet co to USG :tak:

MONISIA - Super, że wiadomości z wizyty OK!!!

Ewa gratuluje wyprawił. Ja wprawdzie kupiłam parę ubranek ale tak to nic nie mam gotowego. W sobotę jedziemy po komode to wtedy zacznę prac. A jutro przejrze czego mi jeszcze brakuje z ubranek i będę polować w sobotę. Mąż ma mi dzisiaj pociągać wszystko. Ubrania Tadzia mam popakowane w torby próżnię więc dostęp mam ograniczony.

Właśnie wracam od lekarza. Oficjalnie dołączam do dziewczyn na zwolnieniu. Już mam trochę dość tej pracy. Teraz jeszcze jakieś strategie na lata mamy opracowywać. A ja jestem
myślami na strategii na najbliższy miesiąc: kupić kołysze i wyszukiwać ubrania i tyle:-)

Wizyta ok. Szyjka zamknieta. Na dretwienie nóg i bóle nic mi nie poradzi. Taki urok ciąży. Nadal żelazo w dol.

Wszystkim które dzisiaj miały wizytę Gratulacje. Ja nie wiem ile moja mała waży. Usg mam dopiero w piątek.

Czekam na ksiedza od 19, jeszcze nie przylazl.Jak cos to niech poswieci i spada bo dziecko spac musi isc,jutro do przedszkola.No godzina spoznienia,jak sie umawia na godzine to niech tak przyjdzie,tego chyba wymaga dobre wychowanie.

Megi Pegi - Kochana dla Ciebie i tak szacun, że tyle czasu pracowałaś :tak: Gratuluję dobrych wiadomości z wizyty!!

Jagna - to u Was ks na godz. się umawia??? A o której codziennie kładziesz dziecko spać?? Moja chodzi przeważnie ok 21- 21:30

nie wiem jak to jest rodzic maluszka 3kg, napewno latwiej ale nawet sie nie ludze.

Ja rodziłam 3,5 kilo i 2900 g, no i z Nuśką poszło szybciej, ale nie wiem, czy to zasługa wagi czy drugiego porodu. Waga aż tak ważna nie jest - liczy się obwód główki głównie. A moje dzieci wszystkie wielkogłowe (90-97 centyl), więc nie ma lekko ;)

Dziewczyny czy pierzecie też np nowe prześcieradła? Bo ręczniki to piorę, ale myślę czy prześcieradła też rozpakowywać i prać....

Ja piorę. Żeby się pozbyć zapachu sklepowego. No i nowe są zazwyczaj sztywne i nieprzyjemne.

A co do prania i prasowania to słyszałam gdzieś wypowiedź położnej, żeby ubranka dziecięce wyprać i ułożyć w szafie wcześniej, żeby miały okazję przejść domowymi bakteriami. Żeby dziecko nie dostało takich "sterylnych", tylko swojskie :)

Ja tez myślę, ze waga dziecka nie ma za bardzo znaczenia ale nie mówię znów o dzieciach 5 kg, tylko tak sobie myślę, ze chyba nie ma znaczenia czy 3200g czy 3700g bo przecież parcie już nie boli......bolą skurcze rozwierające, boli układanie się w kanał a samo parcie już nie boli a to prąc wypycha się dziecko.............no i obwód głowy tez ma znaczenie...........

ciśnienie 145 na 96 :-(

Ok znalazlam u mnie w ikei za 12zl :D

Moniqa ja piore nowe przescieradla i posciel. Wkoncu ktos to szyl, pakowal a zarazem dotykal :tak:

Monisa i Megi Pegi gratuluje udanej wizyty :)

Moja spi juz od godzinki prawie :tak:
A ja powiesilam pranie i sie nudze :(

reklama
Do góry