reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia82 ja mam zachcianki całą ciążę z córką ani jednej - synuś już mamusią nieźle kręci :-D ale musiałaś mieć posprzątane na święta jak szczotkę zajechałaś;-)
marcia30 chyba powinnaś się pomału wycofywać się z tej fuchy ;-)
koreczek dobrze że jesteś pod opieką, niech trochę poobserwują a Ty korzystaj z odpoczynku i poleż trochę kobieto bo latasz jak szalona:tak:
Nastka-83 spokojnie z tym ciśnieniem, obserwuj mierz i zobaczysz co dalej może to tylko chwilowe
nikusiaa85 witaj, czy trzecia córeczka też będzie miała imię na A?;-)
AnetaNorwegia Ty to taka kobieta czynu, a jakby tak usiąść i odpocząć - pewnie nie potrafisz moja mama tak ma wiecznie coś robi, załatwia, leci mówi że odpoczynek ja męczy:-D

Zrobiłam dziś naleśniki, kopytka i leniwe do zamrożenia, na jutro z sosem, pranie, kuchnia lśni a ja padam, jeszcze tylko lekcje z córką i nie ruszam się, centrum dowodzenia przenoszę do łoża małżeńskiego :happy:

reklama
Kasiak najgorsze ze ja sie bardziej przejmuje dziecmi mego brata niz on sam a raczej jego zona...powiedzmy ze po porodzie ktos by go odebral z tego przedszkola ale ja sie boje ze on cos przyniesie i zaraz noworodek bedzie chory, jak byla mama to zawsze mogla ich przypilnowac a tak teraz to na mnie spadlo...
ja dzisiaj tez bede jeszcze nalesniki robic bo orzeciez moj maz ma chcice i jeczy zeby mu zrobic.....ja sie pytam kto tu w ciazy ja czy on ze ma takie zachcianki:-)

Koreczek, nie daj się tam!!!

Nastka, no to nieciekawą macie parafię :/ Przykro...
A czemu masz HIV powtarzać?

Nikusiaa, trzy baby w domu? A właściwie cztery! A co Twój Mąż na to?:D
Twoja Średnia jest chyba w wieku mojego Franka - z grudnia 2010?:)

Franek już w domu. Obiad zjedzony, teraz sobie Maluchy baśnie na dvd zażyczyły, ale już widzę, że Anieli się znudziło - nie będzie z niej kinomaniaka póki co :p

Ewa, Jagna moj nie je w domu sniadania, wstaje o 8, o 8.15 wychodzimy i jedziemy a o 8.30 jest śniadanko w przedszkolu, moj to ma takie zrywy 2 dni nic a na 3 dzien konia z kopytami by zjadł i ma swoje smaki, niektórych potraw do buzi nie weźmie......

glukoza na czczo, reszta badań nie :-)

secreto
ja mam tryptyk na pisakowej scianie, fioletowe tulipany w otwartym salonie a sciany w przedpokoju mam fioletowe jak te tulipany na obrazie :-)
Celinka wstaje o 7 rano, więc do 8:30 musi coś zjeść, nie wyjdzie z domu głodna. To coś to jest serek, kakao na ciepo, cos małego ale pożywnego.

No i już w szpitalu jestem, czekam na ciuchy bo nawet nie wzięłam sobie nic i tak jakoś... glowa mnie boli, zawroty mam i wymiotowac mi się chce, ale jak zawsze ciśnienie w szpitalu jest super bo 120/80 a 5 minut wcześniej miałam 140/95 więc wtf... masakracja jakaś, dobrze że mój lekarz jest, chyba.

Edit. Mój lekarz poszedł 5 minut temu...
Trzymam kciuki!!

Ja o 13:30 się położyłam wstałam o 16. W miedzy czasie zadzwoniła pani logopeda że 14.01 na 14 na wizytę. Zapisywałam się w październiku, dziś zadzwoniłam się przypomnieć i okazało się, że babka zapomniała o nas. Godzinkę później dzwoniła, że wypadło dziecko bo ma ospę i możemy przyjść. Sumienie ją ruszyło chyba i nagli czas bo od września do szkoły.
Dziś też kupiłam małej, wafelki na urodzinki. Bo albo tort, albo paczuszki z 5-6 cukierków, a mi się bawić w pakowanie i wiązanie wstążeczek. Każde dziecko dostanie góralka,a jedna dziewczynka soczek (dieta niskobiałkowa)

Kasiek odpoczynek ci sie należy ale dużo zrobiłaś do jedzonka zazdroszcze ja wieczorkiem pizze spróbuję zrobić.

Aneta taksię domyślałam że coś musi być na rzeczy z twoim ex ale jak masz dobrego adwokata to pewnie wie co robi.

Mamusia synka, Agnis,Monisia,kasiak-I,kamaa - to bardzo miłe,że pytacie i nie zapomniałyście o mnie - wielki buzior :*

kinkas,kasiulekk,Nikusia82,Ewula_m,katrine,jaspis,ewa86,secreto,Aneta,Nastka83,susi,marcia,jagna,monisia,Agnis,mamatek,Jolcia i wszystkie dziewczyny,które trzymały kciuki za mnie-Bardzo dziękuję za odpowiedzi i porady. Nie pojechałam do szpitala. Brązowe plamienie utrzymywało się do rana (a nawet do teraz jeszcze śladowe ilości widać). Udało mi się dostać na przyspieszoną wizytę do mojego lekarza. Zbadał, potwierdził,że krew jeszcze jest. Powiedział,że to plamienie i ból prawdopodobnie mogły być spowodowane skróceniem się szyjki. Tragedii nie ma,ale oznacza to powrót do luteiny niestety i zwiększenie dawki przyjmowanego magnezu. Następna wizyta za 3 tygodnie.

Anetka - wiem,że nie chciałaś mnie wystraszyć,każde spostrzeżenie jest cenne :)

Katrine- gratulacje!

Koreczek - kciuki za szybki powrót ze szpitala!

reklama
Do góry