I ja dzisiaj wcześniej wstałam. Doczytałam i widziałam, że dyskusja wczoraj rozwinęła się nt. ochrony praw dziecka w Norwegii, kolęd, kilogramów i zdjęć i bloga na koniec.
O prawie w Norwegii już pisałam - uważam , że bardzo restrykcyjne ale jak widać po
Anecie - Polce, która tam wyjechała można tam spokojnie żyć. Druga sprawa to taka ile państwo dokłada do dzieci - to jest ogromna kasa. Człowiek nie martwi się z dnia na dzień jak żyć - z tego wynika. Mam kuzynkę, która miała całkiem niezłą pracę w PL i tez wyjechała do Norwegii z mężem - tam urodziła im się córka i ponad rok temu - 2 chłopców - bliźniaków - mają dom , spokojną pracę i nieźle sobie radzą. A w naszym kraju jak jest?? Ja musiałam dojeżdżać do pracy do miasta oddalonego o 40 km , mój pracuje na południu kraju i jest w domu co weekend lub 2 - jak tak można funkcjonować jak normalna rodzina długo??
Kolędy i kościół- wiara jest indywidualną sprawą każdego człowieka. Zgadzam się z tym co napisała
Ewa i dziewczyny - jak ktoś ma potrzebę , niech siedzi w kościele i słucha Radia Maryja - tylko w obecnych czasach tak ciężko jest znaleźć dobrego księdza z powołaniem i jeśli już usłyszymy o tym , ze ksiądz gdzieś na boku ma dziecko albo kobietę albo jak napisała
Jagna - bierze kredyty na starsze osoby to ta opinia szybciej dotrze do ludzi i popsuje opinię kościołowi - jest wtedy nagłaśniana bardzo.
Weronika - myślę, jednak , że znajdziesz jakiegoś księdza , który mimo rozwodu ochrzci Wasze dziecko. Mam kuzynkę po rozwodzie , która jechała do innego miasta ochrzcić syna a ksiądz na kolędzie zadał im pytanie kiedy w końcu ochrzczą dziecko , więc jak usłyszał , że już jest ochrzczone to był bardzo zdziwiony i dopytywał gdzie co i jak i jak wyszło , że nie u niego w parafii to się szybko z kolędy zwinął - kasa do jego parafii nie wpłynęła ot co. Także fajnie mają te , które mają fajne parafie, fajnych księży ( Ci co organizują Sylwestra :-)) - bo jest naprawdę ciężko znaleźć miejsce gdzie można się wyciszyć , posłuchać dobrego kazania i mądrego księdza.
Kilogramy - już wczoraj zapowiedział , że ten tydzień wolny od wszelakiego mięsiwa i ciężkich potraw - trzeba zregenerować organizm po tych świętach i przełomie roku - na wagę wejdę w czwartek jak będę jechała do lekarza
Aneta - masz czas zakładaj bloga i rób te stylówy ze swoją córcią - masz czas, masz fajne ciuszki - wykorzystaj to