reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta to naprawde fajny pomysł :) ja bym chętnie oglądała :)) a tym bardziej jak planujesz być jeszcze tyle czasu w domu to by było mile i pożyteczne dla Ciebie :)

Katrine ja też nie mogę spać :( cala noc wierce się jak głupia... brakuje mi takich nocy jakie były na początku ciąży... ehhh wtedy mogłam spać ciągle i wszędzie :)

reklama
I ja dzisiaj wcześniej wstałam. Doczytałam i widziałam, że dyskusja wczoraj rozwinęła się nt. ochrony praw dziecka w Norwegii, kolęd, kilogramów i zdjęć i bloga na koniec.
O prawie w Norwegii już pisałam - uważam , że bardzo restrykcyjne ale jak widać po Anecie - Polce, która tam wyjechała można tam spokojnie żyć. Druga sprawa to taka ile państwo dokłada do dzieci - to jest ogromna kasa. Człowiek nie martwi się z dnia na dzień jak żyć - z tego wynika. Mam kuzynkę, która miała całkiem niezłą pracę w PL i tez wyjechała do Norwegii z mężem - tam urodziła im się córka i ponad rok temu - 2 chłopców - bliźniaków - mają dom , spokojną pracę i nieźle sobie radzą. A w naszym kraju jak jest?? Ja musiałam dojeżdżać do pracy do miasta oddalonego o 40 km , mój pracuje na południu kraju i jest w domu co weekend lub 2 - jak tak można funkcjonować jak normalna rodzina długo??
Kolędy i kościół- wiara jest indywidualną sprawą każdego człowieka. Zgadzam się z tym co napisała Ewa i dziewczyny - jak ktoś ma potrzebę , niech siedzi w kościele i słucha Radia Maryja - tylko w obecnych czasach tak ciężko jest znaleźć dobrego księdza z powołaniem i jeśli już usłyszymy o tym , ze ksiądz gdzieś na boku ma dziecko albo kobietę albo jak napisała Jagna - bierze kredyty na starsze osoby to ta opinia szybciej dotrze do ludzi i popsuje opinię kościołowi - jest wtedy nagłaśniana bardzo. Weronika - myślę, jednak , że znajdziesz jakiegoś księdza , który mimo rozwodu ochrzci Wasze dziecko. Mam kuzynkę po rozwodzie , która jechała do innego miasta ochrzcić syna a ksiądz na kolędzie zadał im pytanie kiedy w końcu ochrzczą dziecko , więc jak usłyszał , że już jest ochrzczone to był bardzo zdziwiony i dopytywał gdzie co i jak i jak wyszło , że nie u niego w parafii to się szybko z kolędy zwinął - kasa do jego parafii nie wpłynęła ot co. Także fajnie mają te , które mają fajne parafie, fajnych księży ( Ci co organizują Sylwestra :-)) - bo jest naprawdę ciężko znaleźć miejsce gdzie można się wyciszyć , posłuchać dobrego kazania i mądrego księdza.
Kilogramy - już wczoraj zapowiedział , że ten tydzień wolny od wszelakiego mięsiwa i ciężkich potraw - trzeba zregenerować organizm po tych świętach i przełomie roku - na wagę wejdę w czwartek jak będę jechała do lekarza:tak:
Aneta - masz czas zakładaj bloga i rób te stylówy ze swoją córcią - masz czas, masz fajne ciuszki - wykorzystaj to:tak:

hej

Ale naprodukowałyście :szok::szok::szok::szok::szok: znow mam full zaległości .................

U nas koniec laby trzeba wstawac i Kurczaczka do przedszkola odstawiać, wiec jestem juz po malutkim sniadanku i dopijam herbatkę i zmykamy...........
dzis miałam jakas dziwna noc, brzuch mnie pobolewał, spać nie mogłam..............może poźniej odeśpie :-)

Miłego dzionka, ktoś dziś wizytuje???

Witam się i ja :tak:

Ja wizytę mam jutro.
Mojego małego do szkoły zaprowadziła babcia :-D
cudowne uczucie ze nie musze rano się szykować :-D

Zaraz jakies pranie zrobie, ogarne chate imoge siedzieć.

Ewa - tak jestem wychowawcą w internacie (teraz 7 rok mi leci - no ale siedze w domu na zwolnieniu)
I to jest szkoła specjalna. Mam grupe dzieci umiarkowanych :tak:

Aneta - załóż bloga, fajny pomysł :tak:

Mamusiu synka - w nocy tez mnie brzuch troch epobolewał ale nie wiem czy to nie wina tego ze musiałam się wyproznic. Czasami już mi się myli od czego to mnie coś boli :tak: rano wszystko ze mnie zeszło i jak na razie czuje się swietnie :-D

Ale Wy dużo piszecie :O

Trochę pobieżnie poczytałam i powiem Wam, że my z przekonania nie braliśmy ślubu kościelnego, ani nie chrzciliśmy dziecka (jak będzie starszy to sam będzie mógł o tym zadecydować, jeśli będzie miał taką potrzebę). Nasze rodziny na szczęście na spokojnie do tego podchodzą i nikt nie powinien wymuszać takich decyzji na swoich bliskich. Wszędzie w koło widzę ludzi, którzy biorą śluby z wielką pompą kościelne, później chrzczą dzieci, a do kościoła w międzyczasie nawet nie zajdą, najeżdżają na księży, kościół - trochę się to kupy wszystko nie trzyma jak dla mnie.
Nie mam wielkiego doświadczenia, ale wiem że Dominikanie są w porządku, gdyby ktoś poszukiwał. Przynajmniej Ci ze Szczecina to za nic pieniędzy nie chcą, a jak miałam komunię to potrafili sobie dzieci zjednać, wytłumaczyć w ich języku, zeby coś dotarło, ale to było lata temu ;)

Ale mnie wzięło - ostatnio codziennie rano wyciskam sobie sok z 2 pomarańczy i wypijam do śniadania :)

Hej dziewczyny!
Mnie dzis z rana burza hormonalna dopadła i poryczałam sie jak moi z domu mi wybyli a ja tak sama zostałam. Olis do przedszkola mąż do pracy. Oczywiscie tez sie nie wyspałąm ale to nie problem bo zawsze można sie położyć. Najbardziej boli ,że bez drugiego auta jestesmy a do miasta mam spory kawałek i taka uwięziona sie czuje.

Ja mam kolędę w czwartek i średnio radośnie do tego pochodzę. Zwłaszcza jak męza nie będzie. I uwaga umnie w tamtym roku ksiąz rozerwał przynas koperte i wpisał ile dalismy. Jak nic sie nie dało to tez zapisuje :(
Ja bardzo wierze w Boga lubie sie modlić a raczej rozmawiać z nim .Jeśli chodze do kościoła to nie dla księdza tylko dla Boga. Choć nie chodzimy co niedziele bo nie potrafie sie skupić i modlić do końca wspólnie. do tego przeraża mnie wystrój koscioła w którym pojawiaja sie nowe szarfy figurki krzyże, obrazy. niechce nikogo obrazić ale dlamnie to bałwochwalstwo.
Mamy nie widzieć a wierzyć a tymczasem , klękamy przed posągami obrazami i sie modlimy. W domu mam prosty krzyzyk powieszony, jest to symbol wiary, ale nie klękam przednim i nie modle sie w jego strone. Modle sie przy łóżku a czasem nawet w łózku tocze długie rozmowy. Z córa rozmawiam o Bogu. a podstawa są dlamnie 10 przykazań w życiu i tym sie kierujemy. Dlamnie kościół stał sie troche instytucją a nie wspólnota wiernych. Umnie sie płaci za sakramenty. Jak ktos niema to ksiąz rozłozy na raty. a ostatnio był przypadek ,że zawieruszyły sie księdzu pieniądze za pogrzeb wiec nie odprawił mszy w 30 dni po pogrzebie :( smutne to wszystko. Ale jak sie wierzy to znajdzie sie swoje miejsce i będzie sie pielęgnować swoja wiarę.

cześć
I ja w nocy ciężko spałam , co 40 min budzenie na siku i też mnie brzuch pobolewał , napinał się.. :-( Wizytę mam dopiero w poniedziałek .
Miłego dnia wszystkim ;-)

Co do kolędy..to w tamtym roku wypadło tak ze nas nie było wiec jej nie miałam. Ale dwa lata temu był u nas taki ksiądz co powiedział na to jak mu chciałam dac kopertę "nie dziękuję, wy jesteście młodym malzenstwem, macie dziecko, kredyt, wam się te pieniądze bardziej przydadzą"

Byłam w szoku, strasznie miło nam się zrobiło :tak:

Dzien doberek!

strasznie powazne tematy wczoraj poruszalyscie, ja generalnie o wierze i polityce nie dyskutuje bo to sliski temat i latwo kogos urazic....

ja przespalam cala noc ale sie wiercilam a z reguly to cala noc przesypiam troche na jednym boku troche na drugim a tu co chwile sie wiercilam.

Wczoraj poprasowalam ciuszki Krystiana, Patrycja poukladala w komodzie to chociaz jeden element zrobiony :-)

jade zaraz na zakupy bo mi sie pusto zrobilo w lodowce przez te trzy dni i nie mam owockow i warzyw a tompodstawa u mnie.

a moje dziecko do srody ma wolne...bo swieta prawoslawne a u nas na podlasiu duzo rodzin prawoslawnych...milo z ich strony zawsze jako dziecko sie zastanawialam dla zego prawoslawni maja wolne na nasze swieta a my na ich nie

uciekam milego dnia!

reklama
Dziewczyny, szybkie pytanie mam tak z doskoku czy to badanie krwi co teraz tak jak ja miałyście to trzeba być na czczo? Opierdzieliłabym co i się zastanawiam właśnie, proszę o szybką odpowiedź :-D

Do góry