Secreto już wiem...przylasek rusiecki Kraków | Kąpieliska i zalewy w Krakowie i tam mi się wydaję, że jest niezły syf daj spokój Ja to tam tylko nogę zamoczyłam, dalej nie chciałam wejść.
reklama
Dziewczyny, a mam takie pytanie okołoporodowe - czy po zzo przy porodzie naturalnym trzeba leżeć potem 6 godzin na wznak żeby się nie rozeszło po ciele? Bo mi lekarka mówiła, że po cesarce trzeba, i wtedy jest utrudniony kontakt z dzieckiem i karmienie, a zzo to też przecież wkłucie w plecy... Któraś z Was się orientuje? Ostatnio mnie koleżanka namawiała bardzo na zzo jeśli jednak będę rodzić naturalnie, a potem w domu dopiero pomyślałam o tym unieruchomieniu potem, a to jest dla mnie jeden z głównych argumentów przeciw cc (unieruchomienie, krótki kontakt z dzieckiem, problemy z karmieniem na początku).
Munius tam akurat nie byłam Ja mieszkam przy Bagrach :-)
Mamatek po cc trzeba leżeć na płasko,bez podnoszenia głowy.. żeby zapobiec popunkcyjnemu bólowi głowy.. ALE to jest stara anestezja ... w niektórych szpitalach lekarze nie karzą leżeć na płasko bite 12 godzin zależy od podejścia i leżenie szczególnie się zaleca po podpajęczynówkowym... teraz powinno być tak, że podnosić głowę można byle by bardzo do klatki jej nie przeginać i nie chodzić... bardzo pomaga picie dużej ilości wody i ważne jest jeszcze jakiej grubości igła jest wbijana im grubsza tym większe ryzyko bóli.
Mamatek po cc trzeba leżeć na płasko,bez podnoszenia głowy.. żeby zapobiec popunkcyjnemu bólowi głowy.. ALE to jest stara anestezja ... w niektórych szpitalach lekarze nie karzą leżeć na płasko bite 12 godzin zależy od podejścia i leżenie szczególnie się zaleca po podpajęczynówkowym... teraz powinno być tak, że podnosić głowę można byle by bardzo do klatki jej nie przeginać i nie chodzić... bardzo pomaga picie dużej ilości wody i ważne jest jeszcze jakiej grubości igła jest wbijana im grubsza tym większe ryzyko bóli.
Ostatnia edycja:
AnetaNorwegia
Fanka BB :)
katrine
Fanka BB :)
Katrine – ojj, ale stopy puchną np. od ciężaru, puchnięcie stóp to po prostu obrzęk (tak moja gin powtarza) jak się przytyje w ciąży to czemu ich to tak zainteresowało, bo ciśnienie i cukier to rozumiem, ale stopy? Sis ma/miała cukrzyce ciążową? Trzymam &&& żeby wszystko było dobrze, a na kiedy ma termin?
Termin ma na 15 stycznia więc rodzić już może :-) jak robiła glukozę to wynik miała w normie ale zaraz przy górnych widełkach. Nic lekarz nie mówił o dalszej kontroli... No spuchnięte stopy to mało powiedziane- ma dwie bańki po prostu. W żadne buty się nie mieści, tylko w klapkach swojego zasuwa ;-)
Dzięki za kciuki!
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
Muniuś dokładnie Ci nie powiem ale wydaje mi się, że coś mi się obiło o uszy że jak idziesz najpierw na 100% to po pół roku składa się papiery na dalszy urlop rodzicielski... Tylko zebym Ci nie namotała czasem Bo ja czasem coś przeczytam potem co innego i gdzies mi tam dzwoni hehe. Najlepiej to jest się iśc dowiedzieć do dwojej ksiegowosci w pracy.
Wiem ze jak się idzie na roczny 80% to trzeba wziasc wniosek z pracy lub samemu napisac i od razu się określić.
Chyba nawet kiedyś zakladalam osobny wątek na ten temat.
Ale tak czy siak czy pojdzie się na 80 na rok czy na te dzielone to wychodzi to samo, tylko ze jak gdzies napisala Ewa lepiej mieć caly rok te sama wyplate
https://www.babyboom.pl/forum/marze...ski-i-urlop-macierzynski-krok-po-kroku-68741/
Wiem ze jak się idzie na roczny 80% to trzeba wziasc wniosek z pracy lub samemu napisac i od razu się określić.
Chyba nawet kiedyś zakladalam osobny wątek na ten temat.
Ale tak czy siak czy pojdzie się na 80 na rok czy na te dzielone to wychodzi to samo, tylko ze jak gdzies napisala Ewa lepiej mieć caly rok te sama wyplate
https://www.babyboom.pl/forum/marze...ski-i-urlop-macierzynski-krok-po-kroku-68741/
Ostatnia edycja:
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
Anetko to Michelle? Cudna stylizacja
Nic mykam spac maly szaleje az mi się powoli robi niewygodnie
Monius u siebie zauwazylam ze od czwartlu ciraz czesciej brzuch mi sie napina, co do podusi zerkne na ogloszenia moze cos znajde
Co do snów to dzis wyjatkowo zapamietalam sen co mi sie snilo, a raczej odkad w ciazy jestem nic mi sie snilo
Weronika moja dzidzia to szaleje prawie caly czas zastanawiam sie kiedy ona ma czas na spanie
Dobrej nocy zycze Zobacz załącznik 602527
Monius u siebie zauwazylam ze od czwartlu ciraz czesciej brzuch mi sie napina, co do podusi zerkne na ogloszenia moze cos znajde
Co do snów to dzis wyjatkowo zapamietalam sen co mi sie snilo, a raczej odkad w ciazy jestem nic mi sie snilo
Weronika moja dzidzia to szaleje prawie caly czas zastanawiam sie kiedy ona ma czas na spanie
Dobrej nocy zycze Zobacz załącznik 602527
reklama
Munius puchniecie stop czy innych czesci ciala to nie tylko dlatego ze sie przytylo, jak ma sie do tego cisnienie za wysokie i np bialko w moczu to zatrucie ciazowe dlatego pewnie sie zainteresowali tym u siostry katrine.
mamatek z tym zzo to ja pamietam ze dosc szybko rwalam sie do lazienki i poszlam siusiu ale ile godzin minelo nie mam pojecia ale na pewno nikt mi nie mowil ze musi pani lezec plackiem przez iles godzin
mamatek z tym zzo to ja pamietam ze dosc szybko rwalam sie do lazienki i poszlam siusiu ale ile godzin minelo nie mam pojecia ale na pewno nikt mi nie mowil ze musi pani lezec plackiem przez iles godzin
Podziel się: