reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Agnis to nie Michelle :-) ale fakt cudne zdjecie :tak:
ja sie czaje na ten komplecik... miala mi zrobic sasiadka ale cos jej nie wyszlo i nie za bardzo przypomina ten ze zdjecia :eek: a tak to kolo 70zl kosztuje :crazy:

dzięki agnis za stronki poszperam też jeszcze, a dla pewności podejdę do urzędu pracy i tam powinni wszystko wiedzieć :-)

zmykam do spanka bo coś mnie tak naszło miłych senków wszystkim życzę i przespanej nocki :rofl:

Ostatnia edycja:
Kateine dobrze, ze zkstala w szpitalu. 3mam za nia kciuki'
Swoja droga troszke jej zazdroszcze.... juz bym chciala, zeby byl marzec.... albo przynajmniej koniec lutego;)

Munius mieszkamy na polufniu tutaj glownie gorale mieszkaja.... zreszta wiekszosc polakow tutaj to z tamtyxh rejonow.... a amerykanie to golabki I pierogi polskie..... jest mnostwo amerykanow pochodzenianpolskiego I przychodza takie kochane dziadki do nas.... I pamietaja smak z dziecinstwa itp.. mam jedna taka pare.... po 57lat po slubie, sa conajmniej 3, 4 razy w miesiacu.... m lpwil, ze od ok 8 lat..... przyprowadzaja nam klientele..... uwielbiaja golabki I zupe grzybowa..... albo kielbasa na kapuscie to dla amerkanow szal.... kopytka.... a wracajac do dziadkow.... wyobrazscie sobie 57 lat po slubie, a blysk I zycia w oku maja duzo wiecej.... dIadek trosKe wytatuowany widac, ze wiele ze soba przezyli.... normalnie uwielbiam ich.... on zawsze czeka na jak ona je...zawsze tacy pelni szacynku, usmiechnieci..... a co do bialki czy bukowiny, mamy tam ulubiona knajpke Lichtoworowy Staw.... uwielbiam stamtad lososia teriaki... I zawsze chlwbus kupowalismy co do zupy podaja bo przepyszny....

Mam do Was tak jak mamatek pytanie na temat zzo.... tutaj jest zawsze podawany chyba, ze ktos nie chce.... I ja wlasnie chcialabym wiedziec jak to wyglada przy porodzie, czy to boli, czy czuc to uklucie itp.... boje sie tego bardzo
I jak to wyglada po...jak boli co sie dzieje.... glownie jesli sie zdecyduje to dlatego, ze po porodzie ledwo zylam przez tydzien.... na tylku nie siadalam.... przez 3 dni w szpitalu wogole nie wiedzialam co jest grane..... wymeczylam sie bardzo I dostalam strasznej anemii.... dlugo dochodzilam do siebie.... a tutaj mam szkole I na maks 2 dni wolnego moge sobie pozwolic, bonpozniej mi obniza ocene na koniec....I mysle sobie, ze moze po zzo bedzie mi lzej?! Mialam straszne skurcze krzyzowe....

Masiosia ja tez rodzilam ze skurczami krzyzowymi... Teraz mam lozysko na przedniej scianie i ponoc ma byc lepiej :tak:
Ja znieczulenis nie mialam chociaz chcialam... Bo bylo ponoc za wczesnie.. Podaja od 5-6cm rozwarcia... A kto by pomyslal ze urodze przy 2cm :szok: :D

Anetka dzieki wielkie za zdjecie, mojego tescia zona robi cuda na szydelku czy drutach, skopiowalam I jej pokaze.... moze mi zrobi, albo nauczy?!
U nas strasznie pada ma tak byc do 22, w tv podawali ze szkoly sa zamkniete. . Narazie nie mowie Julkowi.... a ja leze caly dzien.... rozgrzeszam sie tym, ze za niedlugonjak sie Lena urodzi bede latac..... ;)
Anetka babka ewidentnie sie ba, ze Jej kasy nie oddasz.... ale powiem Ci, ze litwini sa b dziwnym narodem, nienawidza nas polakow.... sa bardzo zawistni..... I chleja na potege..... tyle tu zauwazylam..... mialam 2 litwinki na jedenj klasie.... jedna babka z klasa super zawsze ubrana, swietnie wygladala, ale raz jak z nia siedziaalm to myslalam, ze zygne tak walilo woda od niej..... a jak babka oddawala nam testy to musiala wiedziec kto co ma.... dziecinada... I chyba znowu bedzieny mialy razem klase.... ;)

Mamatek - nie, raczej nie może tak być, bo ja miałam dwa zzo i normalnie po ścianach latałam potem jak zeszło w te i we wte, a położne nic nie mówiły, że uwaga nie chodzić, bo się rozejdzie, leżeć na wznak...wręcz kazały mi chodzić :tak:Koleżanka namawia Cię na zzo, ale to Twoja decyzja, wielką igłę wbijają Ci prosto w rdzeń kręgowy jak już nie dajesz rady albo z góry jak nie chcesz się męczyć – to jest indywidualna sprawa, to czy ktoś Cię namawia czy nie nie może mieć wpływu na Twoją decyzję w tej sprawie ;-) Ja bym wolała już nie mieć nigdy zzo i mam nadzieję, że tak mi się uda, bo teraz właśnie mam to drętwienie i tak mi się wydaje, że to po zzo, ale jakbym miała znowu się męczyć to i tak pewnie się ugnę i wezmę, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :-)

Katrine – ja też już musiałam po buty jechać tak mi nogi spuchły, żadne moje butki we mnie nie wlazły, ale ginka powiedziała, że to obrzęk i normalna sprawa. Eee to termin bliziutki, a co się szykuję girl or boy? :cool2:

Agnis – ehh te macierzyńskie…dzięki za info, podpytam księgowej :tak:

Carri – to napinanie brzuszka to takie mało wygodne i delikatnie strachliwe jest :eek: Sama sobie śpij z karaluchami! :laugh2::laugh2::laugh2:

Marcia – uuu nie wiedziałam, ale jak zrobię badania moczu (teraz będę robić po tym jutrzejszym wolnym) to na pewno wyjdzie jak coś będzie nie tak. Ciśnienie mam dobre co wizytę, a nie mam jak w domu zmierzyć, bo tego sprzętu nie mam, hmm. Ja po porodzie zjadłam 3 jabłka i poszłam się wypróżnić, a inne laski męczyły się dość długo – to pamiętam, jak położne przychodziły i wypytywały czy którejś udało się wypróżnić i byłam tylko ja :cool:

Jagna – mój maluszek tez najwięcej się rusza wieczorami, nocami i wczesnymi rankami, kiedy mama chce jeszcze pospać :-D

Masiosia – a jakie są typowe dania amerykanów, hamburger i chipsy? :-D Nie dziwne, że polska kuchnia tak im smakuje, w końcu jest najlepsza! :tak: Powiem Ci tak, bez zzo bym nie wytrzymała, bo miałam taki ból od połowy pleców w dół jakby ktoś mi młotkiem napierdzielał (to te bóle krzyżowe, tak?) i nie wyobrażam sobie żeby go wtedy nie dostać, skutki uboczne miałam tylko takie, że kłucie miałam w tym miejscu co zzo, czułam je jakiś czas po porodzie, ale przeszło potem i pojawiał się tylko przy jakimś wysiłku czy coś jak się schylałam to czułam to samo uczucie co wtedy kiedy wygięłam się „w kota” i lekarz mi wbił igłę. Teraz jak będzie bolało to też nie omieszkam nie poprosić o nie, jedyny minus to do wanny nie możesz wejść, bo masz dziurę w kręgosłupie. Może ja mam to drętwienie teraz i taki jakby tępy ból dlatego, że miałam dwie porcje tego zzo (rodziłam 16h), nie wiem, muszę ginki zapytać, bo martwi mnie to uczucie. Po zzo jest lżej tylko jak masz skurcze, ale jak Ty będziesz miała drugą dzidzię to możesz szybko urodzić, może nawet nie zdążą podejść z igłą :-)

„Sin City” leci na Filmboxie jakby któraś lubiła porąbane kino Tarantina. Polecam też „Django”, ale w tv (nie licząc Canal+ czy Hbo) dopiero będzie leciał za jakiś czas, bo niedawno z kin zszedł.

reklama
Anetka a gdzie moge znalezc taki gotowy komplecik? Z pytan glupiej Gosi- co to znaczy, ze z 2 cm rozwarciem????
Mozemy jesc drozdze w ciazy? Bo ja mam wielka ochote I nawet kupilam sobie...

Do góry