Brzuch mi się napina od 30 minut
Właśnie skończyłam oglądać „O matko” bo nagrałam sobie na dysku – fajny program, Bosacka to powinna aktorką zostać
Teraz oglądam „Zapraszam do stołu” jakoś bardziej do mnie przemawia niż „Ugotowani”, choć ich też nieraz lubię pooglądać
Dziewczyny czy na tym etapie ciąży można korzystać z basenów, ciepłych term? Chcemy jutro z m wybrać się na Uniejów
Aquapark, Baseny, Wody termalne Polska, Sale konferencyjne Łódź Chyba nie ma przeciwwskazań żeby ciężaróweczka nie mogła korzystać…? ;-)
Jeszcze jedno zapytanie do dziewczyn, które już raz rodziły i miały znieczulenie zewnątrz oponowe – czy Was też łaskocze, jakby drętwieje to miejsce co lekarz wbił igłę z zzo? Mam tak teraz, dziwne uczucie…czy to normalne? Ostatnio coraz częściej mnie to łapie
Niby lekarz mówił, że to miejsce może boleć/kłuć w przyszłości, ja miałam 2x znieczulenie czyli 2 wkłucia i prawdą jest, że nieraz to miejsce czułam i teraz znów powróciło to uczucie :-( Boję się tego, że i tym razem nie obędzie się bez, choć liczę na szybki i łatwy poród, ale kolejne wkłucie w te biedne plery, szkoda ich trochę. Miałam mieć 3 zzo, ale już miałam spore rozwarcie i odpuścili sobie...
Ozila – a możliwe, ze Ty też to już dwie kosmetyczki, a koktajl wygląda na smakowity!
Niestety ja nie mam maszyny, żeby je zrobić. Super wyszła ściana, lubię ten kolorek i zasłonki cudne, a Mamas&Papas to fajna firma, mają takie delikatne foteliki, zabawki, nie krzykliwe, pastelowe, stonowane rzeczy
Ewa – popatrz na to z drugiej strony – masz „wolne” od dzieciaczków i męża, możesz odpocząć, choć widzę, że i tak tęsknisz już :-) Zaskoczyłaś mnie swoją reakcją na skurcz, hehe, ja to w poprzedniej ciąży miałam ciągle, w tej tylko raz i odpukać oby więcej ich nie było, a Ty zareagowałaś jak pierworódka
Masiosia – nie dołuj się, na pewno będzie dobrze!
Ty też jeszcze pracujesz? Fajnie, że u Was sypie śnieżek, u nas taka jakaś ciepła jesień, a ja wolę zimę. Rób kebab i pokaż im co się je, hehe, w restauracji w menu może to wrzuć?
A właśnie, masz polskie dania w menu, bo za granicą wymiatają, choć i ja jestem wielką fanką polskiej kuchni, ale mnie łatwo zadowolić żarciem, hahaha, a Ty jak zawsze nazywasz mnie MANIUŚ, tak mnie to śmieszy…
Secreto – ale wcześnie Cię dziś zerwało, nie zazdroszczę
Ja wstałam jak zawsze o 11. Szybko ten czas leci u Ciebie, już nie mogę doczekać się Twojego maluszka (jestem pewna, że będzie na pewno szybszy od mojego), a kiedy Twój bajtowy lekarz wraca z nart? :-)
Agnis – to jak wezmę sobie roczny 80% to napisałaś, że nie trzeba o jakiś tam papierach pamiętać, ale jakich?
Śliczna pościel, zastanawiałam się nad nią, ooo i baldachim będziecie mieć, fajnie, nadruki na ciuszkach przefajne. Fajna też karuzela, ja chcę kupić z projektorem – podobno działa na maluchy, może któraś z dziewczyn miała i może się wypowiedzieć…?
Susi – ojj ja bym zjadła takie dania przygotowywane na jej recepturze…mmm
Dzięki za info o tej karcie, wgłębię się w temat, a powiedz mi ona ma cały czas tego neta? Koszt karty to 20 zł. – nie dużo i naprawdę tak to działa? U nas nie ma tego sklepu o którym piszesz z tymi kiełbaskami, a szkoda :-(
Jolcia – to jak dopiero we wrześniu przyszłego roku będziecie mieszkać w domu, a póki co u teściów nie kupuj ciężkiego wózka, widzę, że termin masz na 16 marzec, wychodzi mniej więcej, że we wrześniu będzie miała dzidzia 6 lub 7 miesięcy – wtedy odstawia się gondolę i przeskakuje na spacerówkę. Ja na Twoim miejscu patrzyłabym na wózki do 10 kg. MAX (zresztą ja takiego też szukam hehe), bo to jest wózek lekki – nie 12 czy 14 kg. jak to ostatnio koleś próbował mi wmówić w „Świecie Dziecka”. Z lekkich wózków jak patrzyłam to Cadet Navington czy jakoś tak i sama się nad nim zastanawiam. Dla Ciebie najważniejsze żeby gondola ze stelażem była lekka, to musisz nieraz podliczyć kg razem, bo sporo producentów pisze oddzielnie, ale z wózkiem jeszcze macie czas
Jaspis – ja bym chciała siedzieć z maluchem do samego przedszkola, Mateusza jak był mały wypędziłam do żłobka i sama chodziłam do pracy, miałam straszne wyrzuty sumienia, a teraz chciałabym do samego przedszkola brzdąca przytrzymać, zobaczymy czy mi się nie zmieni potem :-)
Monisia – mój maluch też woli jak leżę na plecach inaczej przekopuje mnie równo, ale niestety jak się położę tak to mam taki ucisk na narządy, wszystko mnie boli i szybko muszę zmienić pozycję – chyba masz tak samo jak dobrze zrozumiałam. Ja też chcę zacząć przygodę z zakwasem i pieczeniem chlebka, ale jakoś nie mogę się zebrać, co idę do sklepu to o tym zapominam. Ja nauczyłam się wiązać chustę z youtube’a – to proste, szybko załapiesz
Carri – ja to od mojego zaraziłam się polskimi filmami, kiedyś ich nie oglądałam tak jak teraz. Podusia bardzo fajna, polecam, dziś w niej spałam i było mi tak wygodnie, teraz też w niej leżę zresztą, bo najwygodniej.mi tak z laptopem
Popatrz sobie na używki na tablicy i na gumtree można znaleźć perełki, bo na koniec ciąży nie ma sensu kupować nówki. Najlepiej gdzieś niedaleko Ciebie, żeby obejrzeć, a jak nie masz możliwości to pozostaje przesyłka.
Aneta – hahahaha, a może ona dzieci nie ma i nie rozumie dlaczego odwołałaś poprzednią wizytę i może myśli, że Ty to zrobiłaś specjalnie, żeby jej tych koron nie oddawać, hahahahaha
Współczuję Ci tych dzieciaków Twojego – strasznie się zachowują, ja bym na takie zachowanie swoim dzieciom nie pozwoliła nigdy w życiu, u mnie nie ma bezstresowego wychowania, jestem rodzicem to mam dziecko wychować, a nie na wszystko pozwalać. Moja matka tak wychowuje teraz swoje dzieci, bo już siódemkę ma, ale my tu, a ona z trójką na wsi siedzi i pozwala im na wszystko co tylko może. Jak rozmawiam z siostrą to nieraz pomyli się i po norwesku coś mówi, a niektórych polskich słów nawet nie pamięta i ten norweski z takim bełkotem mi się kojarzy
Megi Pegi – czyli 10 i 11 stycznia do Mothercare powiadasz trzeba się udać :-)
Mamusia – zaprowadź go do domu i przekaż delikatnie mamie co on wyprawia! Jaki film będziecie oglądać?
Katrine – ja na wyprzedaże wybieram się po poniedziałku jakoś, dzisiaj byłam w CH to tyle ludzi dawno nie widziałam i tylko zahaczyliśmy Zarę, bo namawiam mojego na taką fajną kurteczkę, ale dla siebie nie zdążyłam za dużo pooglądać, bo było stękanie za plecami, że chodźmy już, tu nic nie ma i zrezygnowałam, bo tylko zabiera mi to całą radość z zakupów, pójdę sama na tygodniu
Zarzucę Wam mój brzuchol, a co, nie ma co się wstydzić
Widok z dołu hahaha