reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Podziwiam Cie 3ka dzieci.... jak jego chlopcy sa do Ciebie nastawieni? Wogole jesli moge zapytac to jak szybko nauczylas sie norweskiego?

reklama
Wstałam :/ dzięki dziewczyny za rady dotyczące farb :)

Co raz gorzej się czuję .. Brzuch chyba opadł a wczoraj po małych zakupach czułam taki ucisk na szyjkę...więc znowu wracam do punktu wyjścia i dzisiaj tylko leżę :(

Secretonuwazaj na siebie....
Ja niestety nienporadze jesli chodzino farby.... nie w temacie zupelnie:/
Ja teraz wiecej leze niz kiedykolwiek wczesniej, znowu mam mniej sil... ale co tam jeszcze troszke nam zostalo ;)

masiosiu prosze bardzo;-)

english spinac, kawalek arbuza wraz ze skorka( im b. zielona tym lepiej),

Czasem mozna dodac marchewke i zielone jablko, listki z selera;-)

lub np. Z Buraka i szpinak- super!
mozesz dodac jablko zielone , marchewka, seler mozesz

polecam tez koktaile z maslanki! Z owocami np. Truskawki, maliny, teraz u Was zima, to nawet sama swietna!

w lecie i wiosna to super smakuje, nie wiem, jak wtedy, kiedy zima tylko....hm

Ostatnia edycja:
hej

pierwsza i nawet nawet wyspana a chłopaki standardowo spia jeszcze ale poszli poźno spać Julek po 23ej a m to nie wiem nawet...............

Wczoraj sobie uswiadodmiłam, ze dostane tylko 2 całe wypłaty jeszcze a potem 80% i tu mpje pytanie: idziecie od razu na roczny urlop rodzicielski płatny 80% wynagrodzenia, czy najpierw idziecie na pol roku platnego 100% a potem reszte 60% jak to sie bardziej opłaca?to na jedno wychodzi czy jest jakis myk????

ale produkcja wieczorna była i nawet nocna :-) musze doczytac z herbatką :-)

i dawno Flower nie bylo? ciekawe co u niej....

Secreto, lepiej nie będzie :D Teraz to już ciężko do końca. Ale dasz radę! Jeśli tylko możesz, to leż, odpoczywaj. Jesteś naszym przodownikiem grupy :) Coś czuję, że styczniowe spotkanie będzie ostatnie w tym składzie - potem się nam grupa powiększy :)

Ozila, dokładnie to nie wiem, ale koleżanka jest bardzo "uświadomiona" w tych żywieniowych tematach, tylko po prostu taka zbyt zdrowa dieta zdrowa w dzisiejszych czasach nie jest :)
My właściwie jemy podobnie jak Wy - tyle że ja tych wszystkich warzywnych mikstur nie trawię :)
Smażonych rzeczy prawie nie jemy, raczej z pary, pieczone albo duszone, bo to nam bardziej smakuje. Warzywa, owoce kupujemy na targu, wędliny i mięso w sprawdzonej masarni, pieczywo zazwyczaj jest domowe, choć nie zawsze oczywiście. Nie jemy kupnych słodyczy, piekę coś maks. raz w tygodniu, a ostatnio to nawet rzadziej. Pijemy wodę, ewentualnie - dorośli - herbatę.
Ale jak nas raz na ruski rok ochota najdzie na frytki czy colę, to sobie nie odmawiamy :) Też dlatego, że ich na co dzień nie jemy w masowych ilościach :)
Czyli tak jak mówisz - wszystko z głową :)

Mamusia, można spróbować szybko policzyć :)
Załóżmy, że pensja to 2000 zł.
Wtedy za rok na 80% mamy - 12 x 0,8*2000 = 19 200 zł
A z tym podziałem: 6 x 2000 + 6 x 0,6*2000 = 12 000 + 7200 = 19 200 zł

Czyli na jedno wychodzi :) Chyba że są jakieś kruczki po drodze, ale nie sądzę.
Ja bym chyba wolała stałą kasę przez cały rok :)

Moi pojechali... Do jutra jestem sama...
Ogarnęłam mieszkanie. Jest czysto, cicho, pusto i strasznie smutno :(

Zaraz się zbieram do kościoła, na później sobie prasowanie zostawiłam, żeby mieć co robić, a potem to chyba będę pracować, żeby nie ześwirować tu samej :/:/:/

hej

pierwsza i nawet nawet wyspana a chłopaki standardowo spia jeszcze ale poszli poźno spać Julek po 23ej a m to nie wiem nawet...............

Wczoraj sobie uswiadodmiłam, ze dostane tylko 2 całe wypłaty jeszcze a potem 80% i tu mpje pytanie: idziecie od razu na roczny urlop rodzicielski płatny 80% wynagrodzenia, czy najpierw idziecie na pol roku platnego 100% a potem reszte 60% jak to sie bardziej opłaca?to na jedno wychodzi czy jest jakis myk????

ale produkcja wieczorna była i nawet nocna :-) musze doczytac z herbatką :-)

i dawno Flower nie bylo? ciekawe co u niej....

Mamusiu synka ja też sobie to ostatnio uświadomiłam i nie podoba mi się ten fakt:crazy::szok::-D

No ale ja idę od razu na roczny 80% bo to podobno się bardziej opłaca. No i raz papiery składasz, nie musisz pamiętać potem co i jak itd.
Ja to w ogóle pracuję w szkole i sobie mniej więcej wyliczyłam ze pewnie u mnie wyjdzie dłużej niż rok bo mi jeszcze doliczą okres wakacyjny i feryjny :tak:

A tak w ogóle dzień dobry :tak:

Wczoraj na wieczór zamówiliśmy z moim m pościel :tak: właściwie to cały zestaw.
15ele.pościel Hafty z szyfonem 90x120 MILPOL (3827226191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

kolor- ciemny beż księżyc

ksiezyc_ciemnybez_moskitiera_ochraniacz.jpg

i do tego jeszcze karuzelę ze smyka - mąż szalał aż się zdizwiłam:-D Bo wkońcu to tanie nie było ..

KARUZELKA DO ŁÓŻECZKA MUZYCZNE MISIE KARUZELA 088 (3843345637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Już nie mogę się doczekać kiedy wszystko ubiorę i zamontuję:tak:

Niedługo idę szykować obiad, żeby mieć z głowy. U nas w niedziele zawsze się jadało wcześńie, ok 12-13.
Dziś robie rosół..bo się tak go chce i kurczaka piekę. Mniam :-D

Załączniki

• ksiezyc_ciemnybez_moskitiera_ochraniacz.jpg
    ksiezyc_ciemnybez_moskitiera_ochraniacz.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 27
no własnie doczytałam, ze nawet jak bede chciala wrocic wczesniej do pracy ( watpię) to mi wyrównaja roznice....

Secreto co mojej siostrze buczę, ze brzuch mnie boli to mówi że juz lpjej nie bedzie..............

reklama
Do góry