reklama
masiosiu prosze bardzo;-)
english spinac, kawalek arbuza wraz ze skorka( im b. zielona tym lepiej),
Czasem mozna dodac marchewke i zielone jablko, listki z selera;-)
lub np. Z Buraka i szpinak- super!
mozesz dodac jablko zielone , marchewka, seler mozesz
polecam tez koktaile z maslanki! Z owocami np. Truskawki, maliny, teraz u Was zima, to nawet sama swietna!
w lecie i wiosna to super smakuje, nie wiem, jak wtedy, kiedy zima tylko....hm
english spinac, kawalek arbuza wraz ze skorka( im b. zielona tym lepiej),
Czasem mozna dodac marchewke i zielone jablko, listki z selera;-)
lub np. Z Buraka i szpinak- super!
mozesz dodac jablko zielone , marchewka, seler mozesz
polecam tez koktaile z maslanki! Z owocami np. Truskawki, maliny, teraz u Was zima, to nawet sama swietna!
w lecie i wiosna to super smakuje, nie wiem, jak wtedy, kiedy zima tylko....hm
Ostatnia edycja:
mamusia synka
i córeczki
hej
pierwsza i nawet nawet wyspana a chłopaki standardowo spia jeszcze ale poszli poźno spać Julek po 23ej a m to nie wiem nawet...............
Wczoraj sobie uswiadodmiłam, ze dostane tylko 2 całe wypłaty jeszcze a potem 80% i tu mpje pytanie: idziecie od razu na roczny urlop rodzicielski płatny 80% wynagrodzenia, czy najpierw idziecie na pol roku platnego 100% a potem reszte 60% jak to sie bardziej opłaca?to na jedno wychodzi czy jest jakis myk????
ale produkcja wieczorna była i nawet nocna :-) musze doczytac z herbatką :-)
i dawno Flower nie bylo? ciekawe co u niej....
pierwsza i nawet nawet wyspana a chłopaki standardowo spia jeszcze ale poszli poźno spać Julek po 23ej a m to nie wiem nawet...............
Wczoraj sobie uswiadodmiłam, ze dostane tylko 2 całe wypłaty jeszcze a potem 80% i tu mpje pytanie: idziecie od razu na roczny urlop rodzicielski płatny 80% wynagrodzenia, czy najpierw idziecie na pol roku platnego 100% a potem reszte 60% jak to sie bardziej opłaca?to na jedno wychodzi czy jest jakis myk????
Secreto, lepiej nie będzie Teraz to już ciężko do końca. Ale dasz radę! Jeśli tylko możesz, to leż, odpoczywaj. Jesteś naszym przodownikiem grupy Coś czuję, że styczniowe spotkanie będzie ostatnie w tym składzie - potem się nam grupa powiększy
Ozila, dokładnie to nie wiem, ale koleżanka jest bardzo "uświadomiona" w tych żywieniowych tematach, tylko po prostu taka zbyt zdrowa dieta zdrowa w dzisiejszych czasach nie jest
My właściwie jemy podobnie jak Wy - tyle że ja tych wszystkich warzywnych mikstur nie trawię
Smażonych rzeczy prawie nie jemy, raczej z pary, pieczone albo duszone, bo to nam bardziej smakuje. Warzywa, owoce kupujemy na targu, wędliny i mięso w sprawdzonej masarni, pieczywo zazwyczaj jest domowe, choć nie zawsze oczywiście. Nie jemy kupnych słodyczy, piekę coś maks. raz w tygodniu, a ostatnio to nawet rzadziej. Pijemy wodę, ewentualnie - dorośli - herbatę.
Ale jak nas raz na ruski rok ochota najdzie na frytki czy colę, to sobie nie odmawiamy Też dlatego, że ich na co dzień nie jemy w masowych ilościach
Czyli tak jak mówisz - wszystko z głową
Mamusia, można spróbować szybko policzyć
Załóżmy, że pensja to 2000 zł.
Wtedy za rok na 80% mamy - 12 x 0,8*2000 = 19 200 zł
A z tym podziałem: 6 x 2000 + 6 x 0,6*2000 = 12 000 + 7200 = 19 200 zł
Czyli na jedno wychodzi Chyba że są jakieś kruczki po drodze, ale nie sądzę.
Ja bym chyba wolała stałą kasę przez cały rok
Moi pojechali... Do jutra jestem sama...
Ogarnęłam mieszkanie. Jest czysto, cicho, pusto i strasznie smutno
Zaraz się zbieram do kościoła, na później sobie prasowanie zostawiłam, żeby mieć co robić, a potem to chyba będę pracować, żeby nie ześwirować tu samej :/:/:/
Ozila, dokładnie to nie wiem, ale koleżanka jest bardzo "uświadomiona" w tych żywieniowych tematach, tylko po prostu taka zbyt zdrowa dieta zdrowa w dzisiejszych czasach nie jest
My właściwie jemy podobnie jak Wy - tyle że ja tych wszystkich warzywnych mikstur nie trawię
Smażonych rzeczy prawie nie jemy, raczej z pary, pieczone albo duszone, bo to nam bardziej smakuje. Warzywa, owoce kupujemy na targu, wędliny i mięso w sprawdzonej masarni, pieczywo zazwyczaj jest domowe, choć nie zawsze oczywiście. Nie jemy kupnych słodyczy, piekę coś maks. raz w tygodniu, a ostatnio to nawet rzadziej. Pijemy wodę, ewentualnie - dorośli - herbatę.
Ale jak nas raz na ruski rok ochota najdzie na frytki czy colę, to sobie nie odmawiamy Też dlatego, że ich na co dzień nie jemy w masowych ilościach
Czyli tak jak mówisz - wszystko z głową
Mamusia, można spróbować szybko policzyć
Załóżmy, że pensja to 2000 zł.
Wtedy za rok na 80% mamy - 12 x 0,8*2000 = 19 200 zł
A z tym podziałem: 6 x 2000 + 6 x 0,6*2000 = 12 000 + 7200 = 19 200 zł
Czyli na jedno wychodzi Chyba że są jakieś kruczki po drodze, ale nie sądzę.
Ja bym chyba wolała stałą kasę przez cały rok
Moi pojechali... Do jutra jestem sama...
Ogarnęłam mieszkanie. Jest czysto, cicho, pusto i strasznie smutno
Zaraz się zbieram do kościoła, na później sobie prasowanie zostawiłam, żeby mieć co robić, a potem to chyba będę pracować, żeby nie ześwirować tu samej :/:/:/
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
hej
Mamusiu synka ja też sobie to ostatnio uświadomiłam i nie podoba mi się ten fakt
No ale ja idę od razu na roczny 80% bo to podobno się bardziej opłaca. No i raz papiery składasz, nie musisz pamiętać potem co i jak itd.
Ja to w ogóle pracuję w szkole i sobie mniej więcej wyliczyłam ze pewnie u mnie wyjdzie dłużej niż rok bo mi jeszcze doliczą okres wakacyjny i feryjny
A tak w ogóle dzień dobry
Wczoraj na wieczór zamówiliśmy z moim m pościel właściwie to cały zestaw.
15ele.pościel Hafty z szyfonem 90x120 MILPOL (3827226191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
kolor- ciemny beż księżyc
i do tego jeszcze karuzelę ze smyka - mąż szalał aż się zdizwiłam Bo wkońcu to tanie nie było ..
KARUZELKA DO ŁÓŻECZKA MUZYCZNE MISIE KARUZELA 088 (3843345637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Już nie mogę się doczekać kiedy wszystko ubiorę i zamontuję
Niedługo idę szykować obiad, żeby mieć z głowy. U nas w niedziele zawsze się jadało wcześńie, ok 12-13.
Dziś robie rosół..bo się tak go chce i kurczaka piekę. Mniam
Załączniki
mamusia synka
i córeczki
no własnie doczytałam, ze nawet jak bede chciala wrocic wczesniej do pracy ( watpię) to mi wyrównaja roznice....
Secreto co mojej siostrze buczę, ze brzuch mnie boli to mówi że juz lpjej nie bedzie..............
Secreto co mojej siostrze buczę, ze brzuch mnie boli to mówi że juz lpjej nie bedzie..............
reklama
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
Ej dziewczyny a jutro druga niedziela nie hihi i mój Kacper ma ymynyny jak ja to mówię hehe
Podziel się: