Witam Was laseczki ;* :-)
Oczywiście z chęcią spędzenia wieczoru co tu robić nie zawiodłyście mnie - nadrabiania jak zawsze
U kosmetyczki miała być tylko henna brwi i rzęs, a skończyło się na pedicure, choć chyba za miesiąc pójdę i poproszę też tam hybrydę
Dowiedziałam się przy okazji, że mam przesuszoną skórę i poleciła mi taki krem
Mój przyszły szwagier dzisiaj zadzwonił, że wrócił od rodzinki z Mielna i ma dla mnie wielkie pudło ciuchów…w końcu coś od kogoś dostałam, wow! :-) Ogarnę wszystko do kupy i jak zrobię fotki to pewnie sama będę w szoku
A właśnie kto może pozapraszać mnie i resztę dziewczyn tam gdzie Marcia wrzuciła te zdjęcia…?
Małpko – aaa to zajefajne musi być, jak Ci się ten grill sprawdził? Ostatnio w Lidlu był i zastanawiałam się nad nim, a nie wiem czy dalej jest
Co do koszul z Alles to jak już wcześniej pisałam na pewno jedna będzie grana, ale nie na oko, bo to nigdy nie wiadomo, a mam okazję przymiarkę zrobić w takim sklepie u mnie na osiedlu „9 miesięcy” gdzie przebicie cenowe spore, ale przymiarkę zrobię w tym sklepie, a kupię na allegro taka będę sprytna
Co do szlafroku to też muszę zakupić, a lampka przy karmieniu to myślałam o księżycu z Ikei nad łóżeczkiem...
Susi – nie mąż do Warszawy tylko Ty z mężem to na jakieś ciacho się skoczymy hehehe
Pokazywałam jak byłam mała, a tak na poważnie to nie wiem, bo nie trzymałam ich pod ciepłą lub lodowatą wodą tak długo, żeby zobaczyć, ale zrobię któregoś dnia to szaleństwo i pokaże fotki jednego jak zmienił kolor i pozostałych
Ja mam Zelmer Elf o taki
Elf 2 323.5 EF • Workowe • Zelmer - niezawodnie i jest w porządku tylko niepotrzebnie szpachlę nim odkurzałam i buczy teraz mimo tego, że filtry czyściłam…ale tak to bez zarzutów, bo z tą szpachlą to ewidentnie moja wina, pewnie każdy by tak buczał
Kainkas – z racji, że meble z Vox’u są drogie ja bym się kłóciła o tą dostawkę, niech spadają i tak sporo kasy za te meble biorą
Megi Pegi – to wesele to Twojej rodzonej czy ciotecznej siostry? Nie wyszedł im ten śnieg…masakra, dziś na TVN24 zapowiadają na najbliższe dni i tygodnie +10
Jak się robi masaż krocza, pierwszo słyszę, a nacinana byłam przeokrutnie...?
Moniqaa – prasuje się podobno po to, żeby zarazki zabić – tak słyszałam, a co do napek to zawsze z rozpiętymi składam, bo potem łatwiej będzie z maluchem na przewijaku na szybko weźmiesz i tyle, a tu jeszcze trzeba by było rozpinać, musimy sobie ułatwiać życie
Lenovo to dobra firma jeśli chodzi o laptopy to pewnie tablety też mają okay. Co do ubrań to tylko na wyjście, tak to w koszuli będziesz śmigać, a u mnie nic nie dają, podkłady poporodowe i te pod pupę też trzeba mieć własne. Do szpitala zapakuj tylko jedną paczkę chusteczek nawilżanych spokojnie styknie, nie potrzeba ich więcej
Jagna – mam nalewkę i pełno soku z aronii w słoikach zabekowane – kiedy to piłaś, w którym tygodniu ciąży? Słoiki otworzę, a nalewka poczeka :-)
Katrine – nie wykupuj tego pokoju, wg. mnie na pierwszy poród lepiej z innymi laskami leżeć, w ogóle w sumie to zawsze lepiej jak chociaż dwie będziecie na sali, Ty idziesz się kąpać, a koleżanka pilnuje malucha, nawzajem możecie się podpytać co i jak się robi…mi jedna pokazywała jak się przewija, bo już kolejne miała, a 3 stówki to sporo jak na taką salę
SOWY SOWY SOWY hahaha moda prawie jak na Monster High u małolatek
Kamaa – dziękuję kochana, a na książce utknęłam w tym jednym miejscu, bo nie miałam kiedy, ale dzisiaj zabieram się za czytanie jej. Z półki taka książka ma swój urok…za to e-book dostępny i pod ręką w każdej chwili…no i darmo! ;-)
Mamusia synka – hahaha jak gejsza i racja przypomniało mi się jak w szpitalu na Inflanckiej położna żebym nawet tych siatkowych nie zakładała, bo to musi mieć dostęp do powietrza i tylko tą wielką podpachę między nogami, to chciałam spróbować i…cofnęłam się po te majty siatkowe – no nie da się!
Masz rację, nie wiem czy pozwolą w tych zwykłych majtkach chodzić, poza tym ja wolę w siatce, bo przynajmniej szybciej się zagoi :-)
Aneta – ja nie kupowałam, ale słyszałam o tej stronce, że fajne rzeczy mają…tylko kurcze biustonosz przez neta troszkę ciężko chyba kupić…nie?
Jaspis – w każdym szpitalu w PL z tego co wiem nie pozwalają w niczym innym jak koszuli, szczególnie jak robią obchód, ale to i dobrze, bo ile by to trwało jakby każda miała np. spodnie zdjąć do obchodu
Gdzie Ty mieszkasz – w stolicy? Ja pakuję z tego co napisałaś – pampersy 1 paczka, podkłady jedna paczka, podpaski (podkłady) 3 paczki. Co nie tak z tym mlekiem prosto od krowy, bo ja je uwielbiam i od znajomych co przyjeżdżają ze wsi zawsze biorę, tylko teraz nie, bo jakoś na wszelki wypadek w ciąży akurat tego nie piję, ale co tam nie halo z nim?
Carri – no jak nic nie będzie się działo typu spadek wyników czy żółtaczka to wtedy chciałabym jak najszybciej po porodzie wyjechać do domu, mam uraz do szpitali i to bardzo głęboki zakorzeniony już od dzieciństwa, poza tym i tak będziemy pod stałą opieką i dobrym okiem lekarskim, więc nie ma co się martwić. Zgadzam się z tymi odwiedzinami co piszesz – żadnych gości dopóki nie miną ze 2 tygodnie, podpisuję się pod tym rękami i nogami, mój zresztą też to zapowiedział. Co do szpitali Żelazna to podobno najlepszy, no to trzeba tam się udać, nie ma co szukać gdzie indziej
Zgadzam się też, że do krocza najlepsze jest Tantum Rosa - ZBAWIENIE! I kto śpi ten śpi, haha
Mrówka – niezła fotka, żółwik! :-)
Alesia - gdzie będziesz rodzić? ;-)