reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

szkoda, że tak dużo mówi się o powikłaniach CC a mało o powikłaniach sn które są ! i widać to super na intensywnej terapii

przy sn jest większe ryzyko uszkodzeń okołoporodowych... przy cc odchodzą sprawy z nietrzymaniem moczu, luźniejszą pochwą ( chociaż to sprawy drugorzędne) dla mnie najważniejsze jest dobro dziecko..

Ostatnia edycja:
reklama
mamusia synka ja wiem co nieco o tym bo mój mąż pracuje w laboratorium, a przez długi czas zajmował się badaniem właśnie surowego mleka:tak:. I tez bym teraz nie tknęła surowego mleka prosto od krowy, chociaz za dzieciaka u babci na wsi się piło:tak:.

secreto mój Kurczak jest powikłany po sn, niedotleniony, owinięty 2 razy wokół szyjki pępowiną, siny, fioletowy.......boje się porodu..............

jaspis tez kiedyś pilam i zyje hihihih

Aneta i właśnie tą też zamierzam zamówić :-)

Weronika ja w podobnym klimacie kupiłam w biedrze taki stoper jakby do okna. Jak poducha własnie wygląda- o taki

stoper-do-drzwi-tkanina-sowa-odbojnik.jpg

kamaa mój też tak mówi, że auta bym lepiej zamówiła. Ale jak ja się uprę to musi być i już :-D

Załączniki

• stoper-do-drzwi-tkanina-sowa-odbojnik.jpg
    stoper-do-drzwi-tkanina-sowa-odbojnik.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 35
A ja podobnie ja Secreto wole cesarkę. Też boje sie rozwaloego krocza, własnie tego zagladania tam i gojenia a o wspólżyciu po to nawet nie myślę, no i ten wielogodzinny poród a tu 40 minut i maluch jest. Narazie o tym staram sie nie mysleć ale umnie jak narazie własnie brak wskazań do cesarki ale jeszcze troche czasu jest i co ma byc to będzie i tak dam rady!

Jolcia trzymaj sie dzielnie. Ja przeokropnie diety sie bałam bo obżartuch jestem. I na pewno jest to trudne.

secreto
xuser-online.png.pagespeed.ic.KccwCy-6Th.png
Też rozważam cc ... i z czasem jestem coraz bardziej przekonana .

I my posiadamy coś "sowiastego";-) Rozek_becik_Rozowe_Sowki.jpg

Załączniki

• Rozek_becik_Rozowe_Sowki.jpg
    Rozek_becik_Rozowe_Sowki.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 43
mamusia synka przy cc jest więcej powikłań dla kobiety ... ryzyko zatoru (szczególnie u osób narażonych) zrosty itd dla dziecka jest bezpieczniej niż przy sn ... ja się jakoś wygrzebię ale jak uszkodzą mi dziecko to będzie gorsza sprawa.. ja mam trochę inne podejście

Witam sie wieczornie!
naprodukowalyscie kochane, ale z grubsza was doczytalam....

koreczek moj maly w polowie 30 tc wazyl 1339 g takze waga twojej dzidzi wydaje mi sie ok :-)

aneta ja bym tez nie dawala mleka z kartonu, wogle ja sama nie lubie mleka i moja Pati tez nie. Jak byla mala to tez nutramigen pila ale moze do 1,5 roku wogle nie lubila kaszek itd

Mamusia synka prosto od krowy , takie cieple bleee. Jak bylam dzieckiem i jezdzilam do dziadkow na wies to raz mnie przekupili zebym wypila kubek takiego cieplego, tlustego mleka .....wypilam i od razu zwymiotowalam. Mysle ze to tez mialo wplyw na to ze wogle nie pije mleka

patrze ze wsie wiekszosc za powazne zakupy wziely....ja dzisiaj pojechalam do takiego duzego centrum bardzo dobrze zaopatrzone we wszystko od noworodka po starsze dzieci ale tam jest strasznie drogo, pojechalam tylko sie zorientowac, pomacac i tak:

ogladalam laktatory ale cos mi zaswitalo ze moja siostra cioteczna chyba ma wiec do nie zadzwonilam i owszem ma i mi pozyczy juz mi spakowala razem z pojemniczkami do przechowywania pokarmu i takim fajnym pudelkiem do podgrzewania na chusteczki nawilzane ( bardzo fajna sprawa bo chusteczki tak nie wysychaja i sa cieplutkie ) ale u nas w Pl nie ma tego sprzetu mozna kupic na ebay albo czasami na allegro ktos ma do sprzedania z zagranicy
nastepnie obejrzalam nianie ale ceny byly kosmiczne np ta wypasiona niania z monitorem oddechu i kamerka znalazlam na allegro za 700 zl u nich prawie 1300:szok: Ale tu tez musze jeszcze pomyslec jaka wybrac.
dorwalam jakiegos pana i poprosilam o zaprezentowanie wozkow no to pierwsze co polecal to x-landera calkiem fajny byl ale w wersji bez fotelika u nich kosztowal ok 1900 + fotelik + i jakis adapter do zamontowania fotelika na stelarz wozka to z 2400 by wyszlo , z baby designe lupo nie mieli, pokazal mi jeszcze graco ale cena byla jeszcze wieksza.
chcialam zobaczyc te hustawki fisher price-a ale mieli tylko rozowa z motylkami ale za to widzialm inny taki kosmiczny o taki http://m.youtube.com/watch?v=NpYe0zy7Ndo ale chyba dla dziecka bardziej ciekawy bedzie fisher price z projektorem .
w sumie kupilam tylko kilka drobiazgow tzn sliniaczek z imieniem Krystiam, wspomniane majtki poporodowe, pojemniczek na smoczki, dwa bodziaki z krotkim rekawem i tyle.

ale sie rozpisalam :-)

Witam się wieczornie
Megi Pegi – nie zwróciłam uwagi – faktycznie napisałaś, że na ślub idziesz – sorki za pomyłkę. Ale to nie Twoja siostra rodzona – bo piszesz, że i rodzicom się nie chce iść? A mamusi synka to ładnie pożyczyłaś teściowej do opieki nad Julkiem aż się zakrztusiłam ze śmiechu. Mały niech się zsika kilka razy w majtki to szybciej się nauczy
Ewa – dodaję pracuj, ale oszczędnie – dobrze, że dostawa kanapek na czas. Dzieciaczki sobie poradzą – we dwoje to zawsze raźniej w domku. Jeśli chodzi o przyjazd maluszka to też jestem Twojego zdania – nasza albo będzie witała w domu (pewnie z babcią i dziadkami) alo przyjedzie z mężem po mnie i maluszka do szpitala (chyba wolę ta opcję ale boję się bo ona ma chorobę lokomocyjną i nie chciałabym, żeby cierpiała przez samą jazdę skupiając się na swoim złym samopoczuciu)
Josek – my psa nie mamy ale teściowie mają i ja będąc w ciąży miałam okazję opiekować się tym pieskiem przez chwilę. Nie wiem jak to jest ale Norka ( ten piesek) do dnia dzisiejszego za naszą córkę chyba w ogień by wskoczyła – nawet jak jest moja u teściów na noc to śpi u niej w nogach i jej pilnuje a jak ją zabieramy to mnie podszczypuje za pięty i próbuje delikatnie ugryźć a jak już wychodzimy na klatkę to ujada na cały blok tak wpatrzona w ta naszą córkę jest – ciekawe teraz jak będzie??
Moniqaa, mamusia synka – dzięki za linki do szlafroczków – też mam taki gruby frotte i musze sobie kupić cieńszy
Koreczek – co dostałaś na nadciśnienie?? Ale się wysiedziałaś dzisiaj
Jaspis – kasę mu daj będzie najlepsze wyjście, młodzież w tym wieku zawsze na coś zbiera kasę
Kainkas – moja też z rączką wychodziła i też mnie nacinali
Jagna – ta higiena krocza to jakaś wielka masakra jak dla mnie, jak jakieś obmywanie w więzieniu lub na wytrzeźwiałce – bbrrrrrrrrrrr i jeszcze spirytusem bo rozumiem , że czymś odkażającym ale samym spirytusem??
Jolcia – trzymaj się kochana na tej dietce
Wybieramy się w niedzielę do kina na Wilka z Wall Street – mam nadzieję, że wysiedzę te 3h na filmie.
A teraz nie porodowo i nie ciążowo
Proszę Was o pomoc – popsuł mi się dzisiaj odkurzacz – pękła mi w ręku rura plastikowa i musimy kupić nowy ( w sumie już dawno mieliśmy zmienić ) – jakie możecie polecić??

reklama
Witajcie nadrobiłam przeszlo 20 stron nie wiem czy zapamietalam wszystko ale postaram się pokrótce wam cos poodpisywac

Już na drugi dzien wyjsc ze szpitala po porodzie, oj nie wiem czy bym sie zgodzila , ja np jak urodzilam coreczke czyli w czwartek , wyniki z krwi troszke sie jej pogorszyly dzien przed planowanym wyjsciem czyli w sobote i byla naswietlana z powodu zoltaczki
Co do dowiedzin ja z Madzia miałam sale dwu osoba , nikt nie miał prawa do niej wchodzić , osobno był pokoik gdzie przyjmowano gości czyli najblizsza rodzinke... W szpitalu mówiono nam ze to czas dla poznania się czyli czas dla mamy i dziecka i choć może się ywdac to niektórym zgorzkniale ... powiedzieć znajomym ze będzie czas na odwiedziny i tak samo postapic jak wrócimy do domu W domu czas poznac tate a nie sasiadow czy znajomych ...a nie ze zaraz dzieciatko będzie obcalowane przez ciocie i wojkow ...Mój maz był twardy w tym postanowieniu i minal tydzień zanim ktokolwiek przyszedł w odwiedziny do nas , mi to na reke było bo miałam nacięte krocze i zle się czułam a tu już pokali sąsiedzi do nas. I rodzinka dzwonila....

Mrowka rewelacyjne zdjecie ... zółwik :))

Ewa86 zdrowka zycze

Malpawzoo ja mialam mala nocna lampke zamontowana przy łozeczku, wiec swiecilo sie delikatnie przez cala noc

Monius w Warszawie to macie wyrobow tych szpitali ze hoho, a mezowi powiedz ze musi jeszcze poczekac do tego 9 miesiaca to i tak krotko w porownaiu z tym ile slonica jest w ciazy :))
Ale masz brzuszek slodki :)No i sliczne pajacyki kupilas
No i sliczne zdjecia synusia wsatwilas

Susi dobrze ze po wizycie wszystko ok

Moniqaa ja bym kupila jakis sweterek czy dresik zawsze to sie przypada , ja dla Madzi mialam przygotowane pare bluz i dreski
Ja nie biore zadnych ubran dla siebie, tylko pizamki i szlafrok no i skarpetki :)))

Megi Pegi ty to masz zalatane dni....Zybys znalazla choc chwilke na odpoczynek Co do nauki sikania ja czekalam az bedzie cieplo i majteczki kupilam dla Madzi i najpierw w domu sie uczyla, potem na krotkie spacery z nia wychodzilam zawsze zapakowana w dodatkowe ciuszki i jakos nam sie udalo, niestety do dzis walczymy jesli chodzi o noce Kupuje jej pieluchomajtki na noc i rano pieknie wstanie wysika sie do nocniczka lub kibelka ale w nocy ma ciezko :/ Zdarzy sie ze majteczki sa suche ale to rzadko bywa, Tak pikeni wszystko zalatwia ale w nocy za gleboko spi

NIeznajoma to moze sie spotkamy na porodowce :)))

Koreczke dobrze ze u coreczko wszystko ok :) Niemartw sie z waga ma jeszcze corcia czas podrosnac

Japis oj nospa pomogla, dzis caly dzien na nogaca ato prasowanie to zakupy to sprzatanie, niedawno leglam w koncu bo juz mi nogi do pupy wchodzily i dycham
A moze ksiazka bylaby dobrym prezentem dla 14latka, albo cos ze sportu pilka ,

Jagna u mnie w szpitalu same dbamy o krocze ... czyli buteleczka z woda i tamtu rosa :))

Juszka ja na wyjscie napewno ubiore body kaftanik spioszki sweterek i spodnie i ewentulanie jakis lekki kombinezonik tutaj nie wiem jak z pogoda wiec sie zobaczy jeszcze no i czapeczke , wysmaruje buzie krem i przykryje pieluszka jakby wialo

Katrine no to piekny zakupowy dzien mialas !!!!

Jolcia dasz rade !!!!

Dziewczyny kazda w Was ma tyle ciuszek ze mysle ze spokojnie wam starczy
Co do rozlaki z naszymi dzieciaczkami to chyba kazdy sie boi jak to bedzie, Madzia caly czas ze mna , nie wiem jak to bedzie jak ja pojde do szpitala ...Poki co tlumacze Madzi ze bedzie dzidzia , ze dzidzia przyniesie jej prezencik za to ze zostala starsza siostra, Opowiadam jej o tym jak to bedzie z dzidzia czyli karmienie, przewiajnie, pytam sie jej czy mi pomoze itd ...Choc malo moja mowi czuje ze rozumie to wszystko i ze jest chetna do tej pomocy ... Jeszcze chcialam Malej kupic taki dyplom .... zostalam starsza siosta albo cos podobnego tylko nie wiem gdzie tego szukac No i oczywiscie chce zaplanowac by malutka kupila tez cos dzidziusiowi jak przyjdzie na swiat. Jak ja bede wracac ze szpitala to Madziulka bedzie w domu czekala na nas

Do góry