reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Muniś jakoś po 36 tygodniu i tylko to piłam;-)
Kamaa miały być tylko dobre sny.
Katrine zdrówka

Dziś jedziemy do Wschowy zwiedzić klasztor i obejrzeć szopkę, w drodze powrotnej wpadniemy do mojego chrzestnego na kawę. Popsujemy mu troszkę humor;-) wujek marzy o wnukach a nie ma jeszcze. A u moich rodziców trzecie wnuczątko się szykuje;-) Maja syna w moim wieku więc mógł by się ruszyć do roboty;-):-)

reklama
Hej dziewczyny

Trochę z rana was poczytalam i poszłam spać, dopiero teraz wstalam.

Mniej więcej co pamiętam.

Lek na ciśnienie to dopegyt, mówił że to taki słabszy lek.

Ja 20 stycznia się chyba dowiem co trzeba mi do szpitala, w ogóle jak to jest w tym szpitalu to nie wiem muszę tam pojechać i się rozejrzeć.

A dlaczego kobietom w ciąży nie wolno za dużo mleka pić?

No i tak piszecie o ciuszkach, te body i pajace i spiochy, może mi ktoś wytłumaczyć czym się różnią oprócz nazwy? Bo ja to nie wiem tak szczerze ciuszek to ciuszek:sory:

Wczoraj na wizycie była kobieta w ciąży termin na kwiecień ma, zaczął się temat glukozy a ona powiedziała, że wyszło jej ponad normę i nie będzie nic z tym robić, bo ona lubi słodkie.

Katrine pij sobie herbatke na trawienie taka jak dla dzieci, ja ją pije ii lepiej już jest, bez zatruć bez zaparc.

Glowa mnie boli, trzeba ciśnienie zmierzyć...

Śpiochy
i-spiochy-niemowlece-male-safari-sofija-rozmiar-62.jpg

Półśpiochy
pospiochy_mis_braz_463265078c.jpg

Pajac
cool-club-pajac-dziewczecy-marie-rozmiar-74-m-iext20988654.jpg

Body
978_403_body_dla_dzieci-kocham_tatusia-white-grad.png

Proszę, wystarczyło w goglach wpisać;-)
Idę obiadek robić, bo dziś na 11 planuję, bo o 12 wyjazd;-) Pewnie macdonalda też zaliczymy;-) bo to jedzie się w jedną stronę godzinę z godzinę zwiedzanie i ja zaraz zacznę płakać, że jeść chcę.

Witam!
Ech dzis juz nocka gorsza, ale zapału mi nie brak, narazie obmyslam plany potem chyba listy zrobie poprzeglądam co mam i czego brakuje. Za pranie zabiore sie jednak w lutym.

Ewa ja miałam cesarke i juz kiedys pisałam ,że miło ja wspominam i też właśnie ten moment kiedy lekarz powiedział domnie " a teraz urodzi pani dziecko" I czułam te ruchy, przesuwanie w brzuchu i jak mała wyciagali a ona sie po chwili tak cudnie rozwrzeszczała. Tylko męza było brak a ja wyłam ze szczescia jak bóbr. Zaraz ja dostałam do wytulenia i całowania. Nic nie bolało ani ja nie zmęczona. Także ja dla odmiany boje sie teraz rodzić SN skoro miałm taki konfort.

Anetko Ty sie nie boich igraszeg ze swoim przy Twoim stanie i szyjce ? Unas lekarz odrazu dałby zakaz.

Ja jakoś tak mocno nie boje sie ,że coś mi zabraknie w szpitalu bo na dole jest bardzo dobrze wyposażony sklep i maja wszystko dla dzieci od pieluch po przewijaki wanienki wózki, foteliki, ubranka no i dla kobiet tez jest wszystko także podchodze spokojnie. Dla dziecka na wyjscie naszykuje i zostawie w foteliku co mąż ma wziąść. A planuje body długi rękaw śpiochy, jakis dresik , czapeczka no i w kombinezon, śpiworek zależy jaka pogoda będzie.
Ech powiem Wam ,że ja naprawde jakos zluzowałam mam nadzieje ,że tak mi zostanie :)

Też się dzisiaj nie wyspałam – córka do nas do łóżka przyszła i na skrawku materaca leżałam – obudziłam się koło 7 i poszłam do niej do łóżka i dopiero dospałam swoje.:tak: Dzisiaj u nas bardzo słonecznie i super bo wybieramy się do knajpki w miejscowości Małdyty , gdzie Magda Gessler robiła kuchenne rewolucje. Moja teściowa miała 2 stycznia urodziny i robimy jej niespodziankę – kazaliśmy wyszykować się jej i teściowi i zabieramy ich po 15 (oni nic nie wiedzą gdzie co i jak) i tam właśnie jedziemy na obiadek. Już kiedyś tam byliśmy i jedzenie było b.dobre ale zrobili nową trasę i tą miejscowość się po prostu omija a po rewolucjach trzeba stolik teraz rezerwować !!:szok:
Alesia – super wieści z nieplanowanej wizyty – dobrze, że nie musiałaś czekać jeszcze do lutego :-)
Munis – jaka niespodzianka fajna z tymi ciuszkami co?! Co do spotkania to do porodu już nie planowałam wyjazdu do Warszawy ale po porodzie będę na pewno za jakiś czas to może wtedy się z Wami umówię ale już z wózkami !! :laugh2:
Katrine – mam nadzieję, że Ci już przeszło :happy:
Koreczek – ja też mam właśnie dopegyt- i też brałam 2 tabletki dziennie , potem przez krótką chwilkę 3 a teraz ponownie 2 biorę no i ciśnienie mam mierzyć 3xdziennie:tak:
Josek – przepis już marcia wrzucała na marcowe mniam :rofl2:

reklama
Do góry