reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja tam tez chwale sobie te siatkowe gacie :-)
Kama nie wiem czy jakby zobaczyli cie w takich zwykych w szpitalu to by się nie rzucali,lekarze i polozne to się krzywią na zalozone majty, oni by chcieli żeby człowiek chodził jak gejsza z tym podkładem między nogami i bez gaci :cool:

ANeta mój Kurczak pil Nutramigen a to jest tak paskudne ze fuj i jak miał 1rok i 3 miesiące przestal chcieć to pic.....buzi nie chciał otworzyć na mleko wiec powoli przeszliśmy na krowie ale bardzo powoli bo miał skazę białkową,na razie spróbuj Małej mieszac krowie z mm apotem spokojnie możesz przejść na krowie.....ma to swojezalety bo jak za długo przetrzymasz dziecko na mm to zwykłego do buzi nie weżmie, znam dzieci 3-,4,5-,5,5-letnie które nie napiją się nawet kakao z mleka krowiego, chcą tylko mm bo krowie im zwyczajnie nie smakuje......a to chore trochę dziecku 4,5 letniemu mleko modyfikowane dawac...............

reklama
Jagna mam tak samo :tak:
Michelle owszem czasem dostanie pare frytek ale tylko i wylacznie pieczonych w piekarniku bez soli i oleju :tak: jako dodatek do mieska i surowki wtedy jak my tez jemy.
Gazowanego napila sie pare raz lyczka ode mnie ze szklanki ale nie rozumiem jak mozna dziecku do niekapka wlac np cole :szok: a do tego batoniki, chipsy itp.
Jak mojego nie ma to w tygodniu moja mala jedyna "slodka" rzecza jaka dostaje sa biszkopty, albo jakies ciastko czy chrupki :tak: a do picia wola lub woda z sokiem. A na weekend jak moj wraca to zaraz probuje jej wciskac czekolade, batoniki, lizaki itd wtedy pozwalam na max 1-2 kidnerka lub jedno jako, albo z 2-3 kostki czekolady... Gdzie jego chlopaki potrafia cala tabliczke jak batonika zjesc :szok:

kamaa ja też panikę poczułam po tych zakupach- tyle nakupiliśmy a tu patrzę, że jeszcze jakieś bzdety potrzebne :/ majciochy siatkowe też zakupiłam... Jak trzeba to trzeba ;-) A naklejka mniej więcej taka będzie

sowy.jpg

Jolcia dasz radę! Powalcz, żeby się obyło bez insuliny. Wierzę w Ciebie!

Załączniki

• sowy.jpg
    sowy.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 94
kamaa ja też panikę poczułam po tych zakupach- tyle nakupiliśmy a tu patrzę, że jeszcze jakieś bzdety potrzebne :/ majciochy siatkowe też zakupiłam... Jak trzeba to trzeba ;-) A naklejka mniej więcej taka będzie

Zobacz załącznik 602119

Jolcia dasz radę! Powalcz, żeby się obyło bez insuliny. Wierzę w Ciebie!

Tez mi sie podoba ta naklejka ale ja mam w calym domu drewno na scianach :tak: i nie mam opcji naklejenia tego :(

katrine świetna naklejka ja zakupiłam rożek z takimi sówkami :) a do tego miałam zamiar uszyć takie sówki podusie jak tylko znajdę zdjęcie to podeśle :tak:
kamaa mam taką nadzieję że mnie trochę uzależni bo moje koleżanki już ze mną trochę nie wytrzymują co chwile tylko o malutkiej bym gadała :) a poza tym już niedługo na l4 idę więc trochę wolnego czasu mi zajmie

Ostatnia edycja:
Byliśmy na obiedzie u teściów a wy widzę nie próżnowałyście;-).

Koreczek a po co chcesz porównywać wagę? Kochanie jest w normie i to najważniejsze:tak:. Każde dziecko inaczej rośnie.

Moniqaa ja też kupiłam podkłady choć u mnie dają, ale takie które przyklejają się do pupy. Jak na początku ciąży leżałam w szpitalu to widziałam te podkłady, masakra. Jak leżałam na patologii to miałam dres na dzień, ale po porodzie u nas zabraniają, trzeba w koszuli latać, więc nie biorę ciuchów. Skarpetki biorę. Te ciuchy w których przyjadę mąż zabierze, a potem przywiezie te które mu na wyjście naszykuje. Dowiedz się jaki dress code obowiązuje u ciebie w szpitalu:-D. Czasem też mimo że zapewniają to i owo to lepiej i tak mieć swoje. I u mnie każą brać 2-3 koszule i biorę 3 bo jedna do porodu a dwie na zmianę bo wiadomo że możne się zabrudzić, przepocić. Biorę je od razu wszystkie bo nie wiem kiedy będę potrzebowała zmienić.

jagna co za toaleta:szok:. Ja jakieś bydło na wystawę czy co, straszne to.

Juszka mój jakoś nie maca tych wszystkich rzeczy, a ja to nawet podkłady otworzyłam żeby obejrzeć:-D.
A co do wyjścia ze szpitala (obstawiam że zima będzie) to zakładam body, na to pajacyk, skarpetki i ciepły zimowy kombinezonik i czapa zimowa, może po nią jeszcze bawełnianą dam (nie wiem bo zimowej nie kupiłam jeszcze i nie wiem jaka gruba będzie), a na stronie mojego szpitala jest co wziąć na wyjście:
Okres jesienny i zimowy:

1. body z krótkim rękawkiem
  2. pajacyk lub kaftanik i śpioszki
  3. skarpetki bawełniane lub buciki bawełniane
  4. dresik lub kurteczka ze spodniami
  5. kombinezon lub gruby np. polarowy komplet (bluza i spodnie)
  6. czapeczka cieńsza i czapeczka cieplejsza lub jedna grubsza
  7. ciepły kocyk lub śpiworek
  8. nosidełko lub gondola (czyli górna zdejmowana część głębokiego wózka)
  9. pieluszka tetrowa, pieluszka jednorazowa

a gdyby była wiosna to zalecają to:

Okres wiosenny:

1. body z krótkim rękawkiem
  2. pajacyk lub kaftanik i śpioszki
  3. skarpetki bawełniane lub buciki bawełniane
  4. dresik lub kurteczka ze spodniami
  5. czapeczka „lekka”
  6. lżejszy kocyk lub rożek
  7. nosidełko lub gondola (czyli górna zdejmowana część głębokiego wózka)
  8. pieluszka tetrowa, pieluszka jednorazowa

ewa
co do majtek z atlantica to przypomniało mi się że ja kupuję je czasem w outlecie atlantica (w fashion hause), może u ciebie jest coś takiego, jest dużo taniej a jakość naprawdę świetna.

katrine ja marze o jednoosobowej sali, bo mnie przerażają te tłumy odwiedzających z aparatami (do tego powinien być osobny pokój czy świetlica jakaś!). Wszystko inne bym przeżyła, nie przeszkadzałyby mi inne pacjentki ale te odwiedziny jak leżysz poturbowana i ci po nogach leci i marzysz o chwili odpoczynku....
U mnie jest tylko jedna taka sala ,,1" i jest na free ale trzeba mieć szczęście by trafić żeby była wolna. Żeby mieć pewność że taka sale dostane gotowa byłabym zapłacić, ale nie mam takiej możliwości:-(.
Ale super naklejka, ja mam pościel w sówki i może tą naklejkę zamówię (mam ją w zakładkach już jakiś czas) a na żywo ładnie wygląda?

kamaa u mnie nie wolno mieć zwykłych majtek tylko siateczkowe lub jednorazowe. też bym wolała zwykłe... Ja kupiłam sobie siateczkowe, bo te jednorazowe to jak pieluchy wyglądają (tylko duże). Siateczkowe są ok i myślę ze będą dobrze podkład trzymać.

reklama
Skoro są na tapecie tematy wyprawkowo - szpitalne to mam pytanie odnośnie ilości rzeczy którą pakujecie do torby (mąż będzie mi na bieżąco dowoził, ale nie chciałabym żeby mi zabrakło tego czy owego i będę musiała czekać aż skończy pracę), czyli ile od razu mam spakować:
-pampersów
-podkładów na łózko
-podkładów (podpasek) tych domajtkowych ;) ?

Do góry