reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Aneta tak jak kainkas pisze, urodziłam w 40tygodniu, Mały ważyl 3400g a w 32 1601g :-)

Byliśmy w Kauflandzie, m napił się piwa a jakiś kabel potrzebował kupic a ja kupiłam sobie zsiadłe mleko bo jak je zobaczyłam to nie mogłam odejść od polki :-)

JESTEM PO USG...
Cóż okazało się, że Domi jest bardzo drobniutki :-( Waga zaledwie 1320 gr, co odp 28 tyg i 6 dniowi. Gdyby to było moje pierwsze dziecię pewnie z rykiem wracałabym do domku...a że Niśka też mała była więc na razie się nie martwię...Kolejne USG mam więc razem w dniu wizyty u doktora...co by się razem naradzić i skonsultować... Przepływy wszystkie w normie, łożysko 1 stopień no dziecię zdrowe tyle, że malusie...
Zdjęcie wrzucam na odp. wątek ...oczywiście młody dziubek zasłaniał :happy2:

Mrowkaa - główka do góry, nie smutamy się i pięknie urosłaś :tak:

Moniqa - Ja miałam spakowaną...ale jak się uciszyło, to co by nie zapeszać ...rozpakowałam :happy2: ale po wizycie za 2 tyg zapewne będzie stała w pogotowiu, bo nie wiadomo czy wcześniej rodziła nie będę :-(
JA PIERWSZE PRANIE DLA MŁODEGO...ROBIŁAM W SIERPNIU :-)...uwierz mi nie przesadziłaś, jeśli zrobiłaś je dopiero teraz....:tak:

Jaspis- ja tych dwóch rzeczy, czyli laktatora i rożka nie zabieram do szpitala... rożek to w ogóle u nas nie był używany...a laktator...rzadko nawet w domu :baffled:

Carri - super, że przeżyłaś glukozę... mam nadzieję, że wyniki będą OK.

MŁODAMAMA- ZDRÓWKA dla córeczki...a wyniki moczu widział gin??

BABYG- TO WIDZĘ, ŻE nasze maluchy to drobinki...ja też czekam na decyzję ginekologa mam za 2 tyg. Myślę, że termin cesarki to odgórnie ustalony czas.

kainkas --:szok: ALE cudna waga malucha...

tyle u nas... Teraz pewnie przez 2 najbliższe tygodnie będę myślała czy tyje... to moje małe dziecię...

nikusiu tak widział wyniki i dlatego następną wizytę mam za 2 tyg już..
ale duże już te wasze dzieciaczki;-) ciekawe ile moja waży.. aż nie zdążyłam dopytać z nerwów..

Nikusia ale Twoja córa tez nie była zbyt ciężka jak się urodziła?????a poza tym nie ma co się przejmować wagą z usg, często są pomyłki.....

mamusiasynka- w sumie bardzo dużo leżę na lewym boku... więc sama nie wiem :-(...DOKŁADNIE Niśka też od prenatalnego życia była malusia...więc jak młody zdrowy to się nie martwię...DZIĘKI!!!

mlodamamusia- moje dziecię wcale nie duże :no:

ewa, dzięki
kainkas, Ignacy ma zawinięte jedno uszko, wygląda trochę jak elf, a nie ma żadnego problemu. Nie martw się na zapas, w końcu po to zdjęcia do któregoś z dokumentów są z odkrytym uchem, bo każdy z nas ma inne, taka uroda :-)

A do mnie w końcu dzwonili i udało się umówić na usg na 15 stycznia, to będzie 33 tydzień, więc chyba nie tak najgorzej, na pewno lepiej niż 5 luty jak miało być na początku

reklama
Nikusia jak ja miałam usg w 32 tyg. akurat leżałam w szpitalu i jakaś durna lekarka mi robiła usg i mnie nastraszyła ze dziecko małe, dno macicy nisko i mam zrobić wszystko żeby donosić bo będę miała małe dziecko a urodził się 3400g wiec nie jakaś drobinka.......nie ma co się sugerować wagą z usg,....

Do góry