reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam ja po krzywej cukrowej..... dalam jakos rade ale czuje się jakas taka przymulona:baffled:
Jutro wyniki wiec zobaczymy co u mnie ....

Jolcia te pare miesiecy wytrzymasz na diecie , dla dzidzi zrobi sie wszystko a powiedz mi bierzesz insuline?? Czy tylko dieta ??
Ewa86 ale sliczne buleczki zrobilas na sywestra :)) A co do porodu to tez mi sie wody saczyly ...
No to gratulacje dla coreczki ze zrobila siusiu do nocnika !!

Marcia30 mam nadzieje ze dojdziecie do porozumienia z corka w sprawie ubrań, a swoja droga zdarzaja sie takie nauczycielki ktore sie doczepia jakiejs blachostki i beda drazyc to caly rok

Megi Pegi dla tych ktorzy zmarli (*)(*) ....Trzymaj sie kochana

Ewula Twoj mąz to zapalony wedkarz??

Anetko no no ale ciuszkow nagromadzilas dla synusia !!

Secreto my tez bedziemy malowac mieszkanko, tzn bardziej odswiezac ale to po 18 stycznia po urodzinkach Madzi

Malpawzoo gratulacje 29 tygodnia :))

Kainkas ja bym zadzwonila do poloznej i bym sie zapytala co robic , czy szukac jakiegos lekarza na wlasna reke czy jak

19Ania19 duzo odpoczywaj, a co do bolu krzyza moze sie dzidzia tak obrocila ze znajduje sie blizej kregoslupa co powoduje ucisk i bol albo to moga byc skurcze przepowiadajace

Josek bidulku trzymaj sie i sie jakos odprez po tym wszystkim

Nieznajoma super ze u Ciebie wszystko ok, powiedz mi czy juz zdecydowalas gdzie bedziesz rodzic??

KasiakI u mnie szkola rodzenia kosztowala 200zl :))

Koreczek tylko spokojnie z tym stresem za nim sie obrocisz bedzie juz po wszystkim, wspolczuje tak dlugiej rozlaki ...

KasiulekK TRZYMAM KCIUKI ZA jutrzejsza wizyte

Alesia to super wiesci od lekarza przynosisz :))

Mroowka przede wszystkim sliczne masz mieszkanko super kolory :)) Brzuszek pieknie Ci rosnie moje gratulacje naprawde ekstra wyladasz !!

Jagna wy to macie przeboje z ta spodzielnia

Jaspis u mnie nie zabiera sie do szpitala ani laktatora ani rozka, w szpitalu maja rozki zrobione z kocykow :) Powodzenia na wizycie

Mamusia synka pochwal sie nowa fryzurka :)

Dziewczyny jeszcze pare tygodni i ja zaczne prac prasowac i szykować kacik dla małego, wtedy postaram się tez wrzucić fotki :)
Poki co musze skupic się na tym co zrobić na urodzinki dla Madzi i dla mnie tzn sałatki przekąski , może jakies propozycje ??

Nic na razie zmykam odezwe się później trzymajcie się cieplutko :-)
Ja juz bym poprała i poprasowała, ale nie mam gdzie odkładać:-( Musze kupić taki regał wysoki z drzwiami.

dziewczynki ja tak na szybko bo lecę leżeć.. już po wizycie.. glukoza, toxo ok.. morfologia i mocz za to tragiczne...anemia jak to bywa w ciązy ale strasznie się pogłębia ostatnio, do tego w moczu same świństwa: eryt, leuko, bakterie, fosforany, nabłonki płaskie i o zgrozo okrągłe:( czyli z nerkami nie jest za dobrze..

co do ostatniego incydentu z "czopem" coś jest na rzeczy bo szyjka stała mi w miejscu a teraz w 3 tyg się bardzo skróciła i mam znów full leków lutein. duphastonów i mega dawki magnezu.. jak za 2 tyg będzie gorzej to szpital:zawstydzona/y:

przytyłam 3-4kg w 3tyg.. jakoś jestem przerażona tym faktem..

lece bo mała chora a ja wymęczona drogą i zakupami.. doczytam innym razem...
Leż, odpoczywaj. &&&&&&&&&&

Położyłam się na chwilkę i zasnęłam. Idę coś zjeść i się przyszykować trochę, bo na 16.50 wizyta.

Moniqaa
ja tez będę miała w domu przygotowane rzeczy do dowiezienia (dodatkowe pieluszki, wkładki, czy podkłady i ciuchy na wyjście), ale ja kurcze nie wiem co się przyda od razu, a co nie:confused:. Będę musiała jeszcze na tej szkole rodzenia podpytać o kilka rzeczy czy szpital zapewnia czy nie, bo naprawdę chciałabym jak najmniej zabrać, ale czy się da....
secreto skoro nie zapewniają takich rzeczy do porodu jak u Anety w szpitalu to niech się nie dziwią że obładowana wparujesz na porodówkę;-).
Młodamama uważaj na siebie i odpoczywaj. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać.
Ja do szpitala zabierałam piżamy, bieliznę (nie było jednorazowych majtek), kapcie szlafrok, 2x ręcznik i kosmetyki (podkłady, maść na cycki, podpaski). Teraz będzie więcej bo jeszcze pieluszki. Ale mma taki bawełnainy szlafrok bardzo malo miejsca zajmuje:-D

Byłam na usg u lekrza do ktorego z hanka chodziłam, szybkie to usg ale mam nadzieje ze dobrze zrobił...mały wazy 2084g buzie zatykał rekami i nogami i tylko ucho widac:) i stopy:) lekarz powiedział ze niczego niepokojącego nie widac.
w czwartek mam wizytę to najwyżej za 3 tyg pojde jeszcze do tego lekarza co moja ginka sugerowała- podpytam jej na wizycie, wg usg termin mam na 23marca.

ja do szpitala minimum biore- zadnych ubranek, rożków.. u nas walizek nie mozna tylko torby materiałowe..
po badaniu wskoczyłyśmy z Hania do McDonalda;-) i do H&M ale nie było nic fajnego. Ja po niedzieli zaczne ciuszki prac i torbe pakowac.

no i gratki udanych wizyt, ja za tydz ( bo oddzielnie chodze na usg i wizytę), jeszcze musze skoczyc w sobote badania zrobic
Torbę to ja mam taka mala narazie naszykowaną z bielizną skarpetami i koszulami wrazie co.

Kainkas ale duży chłopak, pod 4 kilo bedzie do porodu:-D

Ja o 13 się położyłam i o 16 mąz mnie budził. Mały markotny coś dziś, ale po słodkim kopie. Ja 9 na wizyte, a po 15 na usg.

reklama
Kainkas, ale kolos :D

Ja ważyłam w 31 tc - czyli w dniu porodu - 2,5 kilo, ale byłam długo tuczona, bo było wiadomo, że się za szybko urodzę :) No i moi Bracia obaj ponad 4 kilo przy porodzie. Dobrze, że moje dzieci tej wagi nie przejęły :p

Moniqa, nie za wcześnie :) Ja też niedługo będę prać :) Mam tego tyle, że z tydzień mi zejdzie, żeby wszystko przeprać i wysuszyć :)

Wkładek laktacyjnych nie biorę - ze mnie się zaczyna lać dopiero po nawale, czyli tak na 5-6 dzień. Jeszcze się ich nanoszę ;) I biustonosza też nie biorę. Pewnie mnie Antek pogryzie, to lepiej mieć "przewiew" pod koszulą, żeby się wszystko szybciej wygoiło.

Alesia, ja piorę tak jak wszystko - ok. 40 stopni :)

Załatwiłam w przedszkolu, że Nuśkę przechowają, gdybym miała w ciągu dnia rodzić. Nakarmią ją, położą spać, mam się niczym nie przejmować. Nawet dzień czy dwa może z Frankiem przychodzić. Jedno z głowy :)

W ogóle dziewczyny tam bardziej przejęte niż ja ;) Codziennie pytają, kiedy rodzę :p

Hej dziewczyny.
Widzę, że od nowego roku produkcja na bb powróciła do normy ;-) czyli ciężko będzie doczytać :tak:

Jolcia_ myślę, że przepiszą Ci dietę i bedzie oki. Dobrze, że już po świetach to Cie tak korcić może nie bedzie :tak: trzymam kciuki, żebyś wytrwała! Chociaż nie zazdroszcze...:baffled:

ewa86
no sie kuruj...kaszel to zabójczy jest... mi pomógł napar z imbiru
(sposób z tej stronki:
Sposoby na przeziębienie w ciąży - czym się leczyć? )\
Co do czopu to nie pomoge, bo ja z pierwszym jestem...ale z tego co czytałam to może byc przeróżnie z nim..
Gratulacje dla Nuśki!!! :-)

marcia30 no faktycznie problem masz z tą nauczycielką... ale chyba szkoda robić problemów Pati na sam koniec... Chociaż chyba lekko przesadza... a pepek ma zakryty? ;-) żeby jeszcze tej marynarki nie nosila...ale tak? hehe czasem kogoś sobie taki nauczyciel upatrzy i koniec... Może zakupy i koszulki np z szerszymi troche ramiączkami załatwi sprawe?

Megi Pegi
moje kondolencje :-(.. dlatego ja się ciesze ze 2013 sie skonczył :-(.. oby ten obył się bez takich przykrych i smutnych sytuacji.. Trzymaj sie! Poszukam sobie tej książki.

AnetaNorwegia dzięki Tobie zaraz wstawiam wode na fasolke :-D a ubranka na 50 też masz? Ja nie mam ANI JEDNEGO...i wlasnie sie zaczelam zastanawiac czy może jednak coś kupić tak na wszelki wypadek :baffled:

secreto ja mam tak jak Ty, chyba do mnie nie do końca dociera, że mały już nieługo bedzie na świecie. Ja mamą? Niby decyzja o macierzyństwie świadoma...a jakaś taka niedowierzająca jestem :zawstydzona/y: Współczuję Ci na tym etapie remontu... No oby się szybko skończył :tak:

Agnis83 ale masz kosmite!!! :-D a odpoczywasz grzecznie????

malpawzoo a ryczałaś? ja mam napady paniki...szczególnie jak ide poukladać ciuszki..albo czegoś nie wiem..i ryk na calego... zreszta moj m tez jakiś zamyslony ostatnio i pyta czy bedzie dobrym tata... :sorry2:czy my sobie porazimy? No jakoś bedziemy musieli nie? :sorry2:

kainkas
no kurcze ale bym się wściekła!!! :wściekła/y:Ale maluch już duży :szok:

19ania90
Gratuluję udanej wizyty. A co do bólów może maleństwo gdzieś tam uciska?

Josek
no faktycznie coś się chyba rocznikowo nie zgadza...ale dobrze że Ty masz łep na karku. Tylko żeby pozostali nie wykorzytywali Ciebie!! Zresztą teraz to już powinni wszelkie prośby o Ciebie odpuścić. Powodzenia na wizycie :tak:

mamusia synka witaj w klubie zamulonych :zawstydzona/y: ciagle bym spala...nic sie nie chce...masakra!

jaspis powodzenia na wizycie!!!

nieznajoma1991 to dobrze ze w miare oki, chociaz szkoda ze morfologia slapbiej. A jaką mialaś hemoglobine? mi sie powoli też obniża i zobaczymy co lekarz powie... No chłopak rośnie :-)

kasiak-l
no u mnie nic nie mówili o cenie..chyba jest bezplatna bo to w szpitalu przy porodówce jest...no ale zobaczymy jak pojde za tydzien na pierwsze zajecia... Co do wymazu to nie pomoge...jeszcze nie mialam...a zawsze jest robiony?

Koreczek ale luga rozlaka was czeka :-( masakra.... :-( współczuje

Nikusia82
kciuki się trzymaja!!!

MMka1978 to odpoczywaj jak najwięcej!!!! trzymam kciuki!!! Niech bobas się nie spieszy tak!!!

Mrówkaa wygoń depreche... a brzusio łądnie rośnie :-D a kolor ściany ten ciemny zajefajny!!!! Piękny!!!

Moniqa ja nie mam wcale torby...musze coś kupić...a czas leci :baffled: też nei wiem dokladnie co pakować...na razie odkłądam to co mysle do szuflady. Mam nadzieję, że co zabrać ze sobą powiedzą mi na szkole rodzenia (akurat jest tam gzie raczej bede rodzic)

mlodamama21
no faktycznie nieciekawie. Odpoczywaj i mam nadzieję ze bedzie dobrze!

Babygg
to już wiesz, że mały się nie obróci? Ja sie wlasnie tego obawiam ze tez czeka mnie CC... :( mały jest pośladkowo ułożony (tak mi lekarz mówił na wizycie 3 tyg temu i wiem ze jest w tej samej pozycji :-() Leż i odpoczywaj i częściej się odzywaj!!! :tak:

No i wlasnie o to mialam pytać...kiedy jest ostatni moment i nadzieja ze sie malec jeszcze obróci? Bo to mi spedza sen z powiek od kilku dni normalnie...a wizyta 8mego dopiero zebym doktorka mogla zapytac co i jak...

Ubranka zaczne w przyszlym tyg prac. I w nastepny pt planujemy o hurtowni pojechac dokupić reszte. Nadal brak łóżeczka, pościeli, kocykow, rozków :szok: ale damy rade :tak:

Hania w 32tc ważuła 1470g..

mam zdjęcie glowki ale tak zasłonił ręką ze tylko ucho widać... i się zestresowałam tym uchem, że za nisko, że za małe i zawinięte...a wiecie, w trisomi 21 takie jest..ehhhhhh ...tylko, żeby byl zdrowy...nieważne mały, duży tylko zdrowy:-(

Mój mąż zwariował, owinął w kocyk lalkę bobasa i Celinkę w konia robi, że to Marcelek. Mała zaczęła krzyczeć, ze tata głupi bo Marcelek w brzuszku.

kainkas a lekarz coś mówił na tym usg? czy Ty to zauważyłaś? może tylko nerwy Cie ponosza? oby tak było!!!!

jagna25 no niezle żarty, Celinka już duża dziewczyna, tak latwo nie a się nabrać!!! :-D

reklama
Mamusia synka rodzilas w 32tyg? Mozesz cos wiecej napisac??? Ja jutro zaczynam 32 :tak: dlugo byliscie w szpitalu? Byly jakies powiklania itd?

Kama mam na 50 :tak: moja urodzona 51cm, 3755g tydzien po terminie i sie topila w niektorych 50 nawet :)

Do góry