reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

maplawzoo - No dokładnie, chociaż ruchy mojego są właśnie czasem takie szamotane ;-) ja się śmieję, że odczuwam to jakby mały piesek z wody wyszedł i się otrzepywał... Dużo czytałam o tym i okazuje się, że dzieci mają nie dojrzały układ nerwowy i właśnie takimi ruchami ćwiczą... :tak:

Koreczek - ja uwielbiam robić zakupy ...ale SAMA :sorry2:...serio nawet mężowi wolę sama kupić bo z nim to szewskiej pasji dostaję... nie wiem czemu...ale ubraniowe zakupy z moim to chyba kara za to, że cała reszta się tak dobrze układa:happy2:

NASTKA - ALE TO MOJA 1 noc kiedy od jakiejś 1 w nocy do rana spałam... No ze dwa tyg już mam problemy ze snem... także wiem doskonale co czujesz....

Co do wagi 31000 TO MEGA DUŻA i to na tyle przed terminem!!! moim zdaniem...Moja córka ur w 37 tyg z wagą 2750!!! To dopiero chudzielec był...

Jaspis - No strzeliłabym za taki tekst...Wasze dziecko, Wasza sprawa jak nazwiecie...MÓJ DZIŚ W pracy buuuu :-( lecę chatę dalej ogarniać

reklama
Witam w ostatnim dniu roku :tak:
Dziś spałam prawie do 8,30 :tak: wreszcie czuję się dospana :-D
Moich chłopców wysłałam do fryzjera bo o zgrozo....:-D

A wczoraj jak wróciłam wiecie kto się najbardziej chyba z tego cieszył? Mój pies :-D nie spuszczał ze mnie wzroku , łap i pyska hehe:-D

My dziś sylwestra spędzamy sami w domku, nie mam ochoty na żadne spotkania towarzyskie. Może przez ten szpital???:confused:
Poleżymy pooglądamy TV. Kacper ma picolo może ja tez skubnę ciut żeby sobie wyobrazić ze to prawdziwy szampan :-D

A wczoraj jak wracaliśmy ze szpitala musiałam sobie kupić nowy stanik bo chyba znów mi cycki urosły :szok: wzięłam rozmiar 90F (w którym jest troszkę luzu w miseczkach na napływający pokarm:-D)

Idę się ogarnąć trochę do później, miłego dnia ;*

obrałam Julkowi warzywa i kroi :-) godzina z bańki :)

Agnis ja tam tez nie mam ochoty sie z nikim spotykac a wlasnie kolezanka ta w ciazy pytała czy moze przyjsc ( jest sama jej chlop jest kierowca i jest w trasie) i powiedziała, ze nie chce siedziec z rodzicami....no nic rozsiada sie 2 brzuchy i beda siedziec :-)

Cześć Kochane ;* :-)
Dopiero wstaliśmy, mój na biegu do roboty poleciał, ale tylko na godzinkę, max dwie, potem jedziemy do Almy na zakupy, a ja teraz zapisałam się na 11:15 do kosmetyczki na hybrydę - zobaczymy co z tego będzie hehe :tak: 60 zł. kosztuje, to chyba normalna cena? Moja kosmetyczka co by wpadła i mnie zrobiła niestety nie może, ma zajęty caaały dzień, aż do wieczora, a też obudziłam się z tą hybrydą :baffled: Tak to ona by przyjechała, butelkę mojego winka by dostała, a ja manicure, pedicure, brwi, no, ale trudno się mówi, trzeba iść do obcej. Idę się wyszykować, potem Was doczytam :tak:

Witam się sylwestrowo ;-)

Juszka1988 ale Ci rośnie chłopak! :-)

secreto ale blisko mety już jesteś :szok:

katrine
nie martw się na zapas. Sopiero jak się urodzi to dokladnie bedzie wiadomo co z tymi nerkami. Lekarz Cie chyba tez nie straszyl?

mamusia synka ja nosze jeszcze i obrączkę i pierscionek, teraz tylko na noc zdejmuje. Spróbuj z mydlem albo oliwką/olejem zdjąć Na razie nic nie puchne wiec moge nosic. Oby jak najdluzej. Ja tez sie nie obzeram...a kg leca...ja 10 do przodu arosnie tylko brzuch i cycki...no ale najwazniejsze ze maluch rosnie :-)

muniuś ja gybym miala wczoraj czas to pewnie bym juz skonczyla...dzisiaj tez nie wiem kiedy sie zabiore za książkę :-)dokladnie w polowie jestem..wciaga na calego :happy2: no na allegro przegladam i uzywek brak...zobacze na tych innych portalach bo onich nie pomyslalam ;-) i nie wygladasz na tą wage co piszesz :szok: moze waga Ci odaje ze 15-20kg?;-)

AnetaNorwegia cieszę się, że skurcze opuścily :tak: niech bobas jeszcze poczeka no! :tak:

secreto
ja nie wiem co maja innym do imion naszych pociech... jak moja mama powiedziala bratu i bratowej ze leon jerzy bedzie, to bratowa w smiech i "chyba oszalalas ze dasz na imie leon, lepiej to przemysl" :wściekła/y: Jej kuzynka dala Laura na imie malej i tez zle! A to barzo ladne imiona. Pola również! Wieć w ..e z innymi, wazne ze nam sie podobaja i uwazamy ze imionami nie skrzywzimy dzieci! :tak:

Agnis83 no czas staniki kupować :-) kurcze ja jeszcze zwlekam...na razie moje cycki przystopowaly..ale zobaczymy za miesiac...na poczatku lutego sie wybiore i kupie.

No dzisiaj pogoda jak marzenie: sloneczko, lekki mrozik..a ja co? SPAĆ MI SIE CHCE!!! Rano bylam na pobraniu krwi i siuski oddac, popoludniu powinny być wyniki, ale czy w sylwestra beda kto wie :-D oby dobre byly. No i nie pamietam co mialam jeszcze pisać...no zmulilo mnie na calego! ale sylwester :-D bede spac :-D jak ja wytrzymam na grze w tysiąca?

hej
gratuluję udnych wizyt i dużych dzieciaków, zazdroszczę Wam tej radośći przed usg ja to mam zawsze takiego stracha że aż mam palpitacje serca, cisnienie chyba ze 150 ...ehhhhh...oby było dobrze
a Jasiek też czasem tak się trzęsie jak galaretka

moja Hania urodzona w 37tc ważyła 2490g...same kości i skóra -pomarszczona:)

ide za chwilke po Piccolo,będziemy pić z Hanką- jakaś wirusówka ją dopadła, lekarz tylko jakieś syropki dał...na wieczór zrobię salatkę z makaronem kurczakiem i slonecznikiem, chipsy mamy:)

życze lepszego 2014- tak na wszelki wypadek gdybym się dzisiaj nie odewała

No i już mam po spaniu.. Wstałam siku i usnąć nie mogę:confused:
Zapomniałam wczoraj napisać że po moim lekarzu a chodzę na Floriańska wpadliśmy.na chwilę na rynek krakowski bo akurat trwały próby na dzisiejszy sylwester i grał Lady Pank ale masakra nie wiem czy przez zimno czy co ale koleś nieźle fałszował.. Postalismy chwilę i poszliśmy.. Potem miał grać Perfect ale.juz mi się nie chciało tam stać...w każdym razie bardzo mi się scena podobała:D

Do nas.jednak przychodzi moja koleżanka z chłopakiem, która też nie będzie pic bo ma dyżur w szpitalu w nowy rok więc posiedzimy i pogadamy tylko.. bałabym się iść na rynek bo pewnie tam będzie totalne szaleństwo :O

Wczoraj wzięło mnie na dobroć i mówię do mojego p weź zadzwoń do mamy i powiedz jaką już ma duża wnuczkę..a przedwczoraj napisałam siostrze p jak mała będzie miała na imię i powiedziała to rodzicom... No i zero odezwu czy im się podoba czy nie.. siostrze p chyba nie bardzo bo zaczęła mi wymyślać inne imiona mimo że jej mówię że na pewno będzie Pola bo mam już ozdoby.do pokoju.. Na koniec stwierdziła że to podobne imię do mojego i mało egzotyczne jak na mnie? Nie wiem czy oni mnie mają za wariatke czy coś:/ eh wracając do matki p to ona tylko o jednym oczywiście i stwierdziła że Pola musi mieć koniecznie drugie imię żeby mieć święta patronkę.. I kurde jak się dowiedziałam że się miesza mimo że dziecko ma gdzieś tak powiedziałam do mojego p trochę niecenzuralnie żeby spier*** trochę się zagalopowalam i głupio mi się zrobilo bo p się na chwilę na mnie obraził :/ no ale sorry mojemu dziecku bardziej by się przydała troskliwa babcia niż patronka w papierach.. a zdecydowaliśmy że drugiego imienia nie będzie miała.. Nie wiem może przesadzam .. P uważa że oni się cieszą i starają tylko po swojemu.. Teraz to ja wyszłam na ta złą :/
Jejku, ale masz szwagierkę. U nas nikt nic nie skomentował, nawet teściowej się podoba.
obrałam Julkowi warzywa i kroi :-) godzina z bańki :)

Agnis ja tam tez nie mam ochoty sie z nikim spotykac a wlasnie kolezanka ta w ciazy pytała czy moze przyjsc ( jest sama jej chlop jest kierowca i jest w trasie) i powiedziała, ze nie chce siedziec z rodzicami....no nic rozsiada sie 2 brzuchy i beda siedziec :-)
Oj, jak Celinka przed Wigilią obierała warzywa, na rybę po grecku, obrała sobie palca. Było dobrze dopóki nie zaczęła świrować, niby dostała obieraczkę bezpieczną.
Lecę robić sałatkę ze szpinakiem, pieczarkami i kurczaczkiem. Chipsy i piccolo na wieczór kupione.

sylwester_zakopane.jpg

Szczęśliwego Nowego Roku, obyśmy wszystkie wytrwały do marca.

Mnie coś zlapalo, jakieś roztargnienie:szok:

Postawilam gotować żurek, a drugim palniku grzeje mleko. Wlaczylam palnik, bo musiałam polecieć na siku. Wracam, mleko wygotowane na kuchence, a żurek przestał się gotować.... bo mądra Monika zamiast wyłączyć mleko, to wyłączyła palnik pod zurkiem:-D

reklama
Koreczek, to i tak dobrze. Mi się kuchenka coś pier... i jak odpalam gaz to mi się zegarek zeruje i piekarnik wyłącza. Ostatnio tak piekłam ciasto, że przez 2 godziny stało w piekarniku wyłączonym. Od tamtej pory wiem że popsuło się coś. A ustawiania zegarka też mam dość:wściekła/y: Kroi się wizyta serwisanta, pójdzie z 200zl jak nie więcej:wściekła/y:

Do góry