reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Koreczek - Ja też się tym martwiłam, tym bardziej, że córka zdecydowanie grzeczniejsza w brzuszku była... Teraz np. ciągle myślę nad stwierdzeniem lekarzy... ba AGNIS na wypisie ma nawet tak napisane....

co by w przypadku gwałtownych ruchów dziecka jechać do szpitala... JA CHYBA POWINNAM być tam codziennie pomiędzy 4 a 5 rano...i ewidentnie kilka razy w ciągu dnia...że o harcach z godz 22 -giej wspomnę...
No uwierzcie mi tak wierzga, że opisać się nie da... Ale biorąc pod uwagę fakt, że tam w środku dziecko rzeczywiście jest "miejscowo ograniczone"... To ja mu się nawet nie dziwię że chce od czasu do czasu wyprostować te małe kosteczki :tak:;-):-)

"Poczekaj mamusiu nóżki wyprostuje", słodkie to takie :tak:

Szukam dla mojego spodni i same nerwy, mama ze mną jest, bo musiała jakąś sprawę załatwić i teraz stoi, idzie w zwolnionym tempie, ogląda to co nie trzeba, placze mi się pod nogami no masakra

Secreto no to ładna akcja z rodzinka twojego... może faktycznie cieszą się na swój sposób, tylko nie powinni tobie robić przykrości. U mnie z imieniem było podobnie. Jak powiedziałam że będzie Kacper to usłyszałam ze każde inne jest lepsze i zaczęło się wymyślanie imion. Ja jednak nieugieta i mój m też i powiem Ci że chyba przywykli już do tego że wnuk będzie Kacper i koniec... już nawet mówią o nim po imieniu :) także Secreto daj im się oswoić i będzie ok :)

Koreczek też tak mam rano :) myślę że to normalny objaw :)

Ewcia współczuję... nienawidzę być chora a teraz w ciąży to jeszcze bardziej uciazliwe niż kiedykolwiek :( ja mam przewlekle zapalenie zatok i póki nie byłam w ciąży to leki pomagały mi jakoś funkcjpnowac a teraz... niestety mam wieczny katar :( ale Ty leć do lekarza bo to nie ma żartów, po co masz się męczyć.

Nikusia zazdroszcze spania... ja nie wiem co jest grane ale zasnęłam po 3 i już się obudziłam :( coś czuję że będę dziś trzaskac drzemki w ciągu dnia żeby dotrwac do północy..

A ja sie wczoraj dowiedziałam że żona mojego kolegi właśnie wczoraj urodziła córeczkę :) termin miała na 2 lutego wiec troche się mała pospieszyla ale jest zdrowa tylko malusia bo waży tylko 3100 :) chociaż jak tak pomyśle to pewnie łatwiej jej było urodzić :)

Kochane moje nie wiem czy uda mi się zajrzeć tu w ciągu dnia bo jednak trochę rzeczy na nasiadowke w domu z siostrą szykujemy dlatego już teraz życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i oby każda z nas miała lekki poród zakończony trzymaniem w ramionach swojego dzieciatka :) oczywiście życzę Wam również aby wszystkie sprawy się poukladaly i aby ten nowy rok razem z dzieckiem przyniósł szczęście radość i spokój :)) tego moje kochane Wam i sobie życzę :) no i pewnie do przeczytania w przyszłym roku :))

hej

Dopiero wstałąm :szok:cały przyszly rok przespie :-)Julo jeszcze spi :-) m w pracy..................

Pytałam o obraczki/pierścionki bo ja chyba przegapiłam ten moment i moja obraczka tkwi na palcu .....................i nie drgnie.................

Ktoś pytał o becikowe: becikowe wypłaca MOPS, GoPS itp co tam macie u siebie :-)

Munius ja mam faze na taka salatke ostatnio i własnie dzis zrobie 1 ugotowany brokuł, dziele na małe rozyczki, 5 jajek na twardo w grubsza kostke,sloiczek pieczarek konserwowych w kostkę, 3 cebule posiekane na drobno, sol, pieprz i majonez i jest pycha :-) m mi mowił, ze u niego w pracy na imprezie jak byla ta sałatka to jeszcze kukurydza konserwowa byla dodana, ja nie dodałam bo Julo nie lubi :-)

Musze isc do warzywniaka, kupic troche pieczarek i paprykę bo robie na wieczor mieso w rekawie, 2 sałatki, mam ciasto i wystarczy dla nas :-)

Nastka, 3100 g miesiąc przed czasem to baaardzo dużo! Szczególnie jak na dziewczynkę! Nie kwalifikuje się w ogóle jako wcześniak :)
Nuśka miała 2900 g i jej mówili, że gruba ;)

Aniela śpi.
Miałam pracować, ale nie dam rady. Puściłam Frankowi bajkę i chyba się zdrzemnę.

Ja dziś pobudka o 6.00, potem do labu na pobranie krwi, a teraz padam na pyszczek. Oj chyba krótki ten mój sylwester będzie:baffled:
Aneta tez zamówiłam pościel z tym wzorem i rożek do tego:tak:
secreto oj jak mnie teściowa wkurzyła z tym że jej się imię Grzegorz nie podoba i że ,,głupi" będzie jak go tak nazwiemy to powiem szczerze że do dzisiaj dojść do siebie nie mogę, a to było już sporo czasu temu (w 20tyg. ciąży). Wcale nie przesadzasz. To wasze dziecko i nikt poza wami nie będzie decydował o nim i kropka! Ktoś już tu napisał niech sobie psa kupi i mu da wymarzone imię, a nawet pięć!
ewa zdrówka.
Nikusia ja tez nie mogę się czwartku doczekać:tak:.

A ja jem śniadanko i zaraz lecę do empiku bo zrobiłam małe zamówienie w smyku i mogę je odebrać w empiku w moim mieście (bo smyka u mnie nie ma).
Mój małżonek dzisiaj wole ma. Jupii!!!!

Jeszcze wpadnę z życzeniami. Miłego dnia.

Secreto, Jaspis moja tesciowa cały czas pier... ze dzieciom brzydkie imiona wybraliśmy, Julka nie moze przelknac a dla dziewczynki chce Lenkę, m jej powiedział, ze jak sobie urodzi to da jej na imie Lenka a nasza bedzie Zuzia :-) wogole moja tesciowa tez naduzywaz zwrotu "glupie dzieci", kiedys powiedziała, ze Julek jest glupi i i opoxniony bo nie mowi bo nie zapamietuje ale wtedy moja mamcia to słyszała i jej powiedziała do sluchu........

reklama
Do góry