reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzien dobry!

mialam kiepska noc...tzn mialam jakies dziwne skurcze , nie byly mocne raczej delikatne jak na okres trwaly po 10 s i jakis czas przerwa. Wprawdzie spalam i nawet mi sie smilo ze moja Mamusia mnie na porodowke zawiozla ale czulam je przez sen...juz sie nawet przestraszylam ale w nocy wzielam nospe i przeszlo, uspalam sie juz tak dobrze i przespalam do teraz. Kurde musze napisac dzisiaj do ginki.
jade zaraz do laboratorium
milego dnia!

reklama
mamusiu ja to Ci szczerze współczuję! ja jestem za nerwowa i bym pewnie powiedziała co myślę..tak jak wygarnęłam, że dlatego przytyłam po ślubie bo się leczę by mieć dzieci więc jak mój mąż i ona chcą mieć wiekszą rodzinę to muszą pokochać moje 10kg więcej...Ale ogólnie mamy relacje ok.. np jak tam śp9imy to dla mnie robi np pierogi nie raz albo coś..mój mąż też mnie wkurza bo widział jak mnie nosi po tekście "coś przytyłaś. kiedyś Ci kości wystawały a teraz jaka baba" a ten nic! tak go spizgałam w domu że masakra ze nic nie powiedział..Albo akcja też była że byliśmy skłóceni a musieliśmy tam pojechać no ale ja się nie odzywałam i się zorientowała i podczas obiadu że co my już się kłócimy, ja że kazde małżenstwo się kłóci jak jeszcze ludziom na sobie zalezy.. ta a wy to macie o co bo męza mam tak dobrego.. ten uśmiechnięty siedzi a ja by mamusi powiedział dlaczego się kłóciliśmy to się przestanie uśmiechać.. i mu minka zrzedła :-D

miniuś u mnie najlepiej sprawdza się mop płaski taki co się szmetę zdejmuje i pierze w rękach.. biore wiadro rękawice i jade takim.. super bo bez smug i wszystkie włosy itp wyzbierane..

jaspis tez mam wizytę 2 stycznia:) glukoze toxo i coombsa musiałam przed swietami robic by wyniki były.. a mocz i krew robiłam w sobote..i kurcze jak wyszłam ze szpitala po badaniach to mnie scięło z nóg i dobrze, że chłop był ze mną..no z 5 min nie mogłam ustać na nogach..

a teraz od siebie..
kurde wymiękam.. mała się przebudza codziennie koło 1 w nocy i nie potrafi bez smoczka zasnąć normalnie.. i wyje, wrzeszczy, rzuca się godzinę a potem musiałam wł tv bo ani ja ani ona nie spałyśmy..i tak 2 godz z nocki wyjęte:zawstydzona/y: i jeszcze rano zwymiotowała mi o 6 i znów nie śpimy a jak na złość mąż w pracy dziś.. a ja wymiękam..

częś dziewczyny

Dzięki za dobre slowa!!!!!!!!! ja wiem, ze to prostaki sa,( moja siostra tez ciagle to powtarza) czasem az wstyd powtarzac co ona i ten jej synek gadają :baffled: :-( juz przywykłam.............

Ja dzis w nocy cienko, spac nie mogłam i od 4 wedrówki a to piciu a to siku a na jedno lozko a to na drugie, zasnełam jak m pojechał do pracy a czuje sie jak po jakiejs balandze.............

ALe dzis duzo z Was ma badania- powodzenia!!

Mlodamamo musisz przeczekac za chwiłe przestanie wolac smoczka, a bez smoczka jak juz sie przezwyczai bedzie duzo lepiej spała, to jest dobry wiek na odsmoczkowanie, zanim dzidzius sie pojawi to juz zapomni, potem byloby cieżko..............

Nastka jaki sen :-) czaderski :-)

koreczek ja tez sie boje porodu ale raczej dlatego ze wiem co mnie czeka :baffled:

Aneta
ty dopiero masz bezsenność..............

Munius
jak kolor Ci wyszedł, ja znów widze odrosty ale chyba jeszcze nic z nimi nie robie, zrobie w polowie stycznia zeby do konca lutego wystarczylo......

Megipegi to wysoki jest Tadzik, moj na bilansie 2-latka mial 93 cm (17kg) a teraz jest jednym z najwyzszych w przedszkolu :-)

jaspis
dobrego masz plana z tym Sylwkiem, jak bedziesz miała dosc to wrocisz do domu a tak by siedzieli u was nawet jak miałabys dosc :-) my sami w domku :-) moja siostra ma za małe dziecko zeby z nimi cos organizowac...........

opowiem wam jeszcze historie z wczoraj : tesciowa wyjeła z szafki cukierki i macha nimi przed Julkiem i kaze mu powiedziec ze kocha babcie, Julek nie chce powiedzieć ze ja kocha a ta macha tymi cukierkami i go szczuje.....Julek poszedl w kat i płacze bo moiw ze nie powie i jej nie przytuli i wyje a ona łazi za nim z tymi cukierkami i biadoli"o Julek niee kocha babc"i i udaje ze płacze, jak wstałam, wziełam te cukierki, otworzyłam szafke i bec te cukierki do szafki i mowie jej ze ma go nie szczuc i z nim POROZMAWIAC nie chce cukierków to nie chce i koniec tematu, m sie nic nie odezwał a ja nie pozwole zeby sie nad nim pastwiła jakimis cukierkami............

Munis tu masz jeszcze o tym Piękne włosy i zdrowe żywienie: Jak zacząć olejowanie włosów?
ilość oleju jaką dasz zależy od ciebie.. jedne dziewczyny dają 1 łyżkę stołową inne więcej.. wiadomo nie należy przesadzać bo potem będzie ciężko zmyć :) Możesz zrobić też tak jak ja wczoraj że to miski wlać 1 litr ciepłej wody doadać 1,5 łyżki dużej oleju i w takim rosołku moczyć włosy .. potem odcisnąć wodę założyć reklamówkę i np. ręcznik i z godzine z tym pochodzić .. potem na to nałożyć maskę na włosy znowu trochę potrzymać i umyć szamponem i potem już zwykła odżywka
Olejowanie włosów: sposób na piękne wysokoporowatki - Blog Blond

Mamusia synka chyba właśnie najlepiej będzie tak jak dziewczyny piszą UNIKAĆ Z NIĄ KONTAKTU ..niech sobie mąż jeździ i tyle .. po co się denerwować? Straszna baba

Marcia a teraz jest już dobrze?
Mnie na razie omijają bolesne skurcze no chyba, że mnie mój bardzo wkurzy :p no to wtedy coś poczuje .. ale biorę końską dawkę magnezu i dużą dawkę kwasów DHA. Jeśli chodzi o kwasy omega to w ciąży najważniejsze są kwasy DHA reszta mniej .. dlatego polecam Omega forte 65% omega-3 bo zawierają 220 mg DHA gdzie przeciętny tran zawiera tylko z 60 mg .. te tabletki są dosyć tanie ja płacę za 60 tabl. w aptece Volfram 12 zl i biorę jedną zawsze wieczorem a rano Prenatal DHA ma 300 mg DHA ale jest droższy i ma tylko 30 tabl. i polecam kupować w aptekach internetowych bo jest dużo taniej.. zalecana dawka w ciąży DHA to 600 mg około.

A ja dzisiaj mam wizytę :D i zaczynam 33 tyd :D

Ostatnia edycja:
Mamusiu synka, a ja się boję bo nie wiem co mnie czeka :-D w ogóle jestem po badaniach, musiałam godzinę czekać i jeść czekoladę, bo sama byłam a samochodem, zawroty głowy itp. No i mam już polozna:-) nie dziwię się że Julek nie kocha babci, tylko nie wiem co ona chciała uzyskać ta akcja cukierkowa? Dziadostwo, to dziadostwo jednych się kocha innych nie i lepiej by było jakby twoja teściowa odnalazła narząd odpowiedzialny za myślenie:tak:

Nastka, żebyś się nie zdziwiła na porodówce ;)
Mnie się wczoraj śniło, że urodziłam w samochodzie w drodze do szpitala. I moim największym problemem było to, jakim cudem mam zdjąć spodnie, skoro już mam parte skurcze :p

Mamusia, masakra z tymi cukierkami... Co Ci ludzie mają w głowach :/

Koreczek, kupujesz coś na chrzest? Nie jestem w temacie, bo mnie nie było :) My się za tydzień wybieramy i kupiliśmy karuzelę drewnianą - Arka Noego. Jest genialna - duża, solidna, kolorowa: KARUZELA ZAWIESZKA DREWNIANA ARKA NOEGO | KRAKÓW (3835458260) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Sami mamy kilka Biblii dla dzieci w domu (Franek ich pełno nadostawał) i co jedna to głupsza. Naprawdę ciężko trafić na rzeczywiście dobrze zrobioną.
A grawerowane pierdółki mnie jakoś nie przekonują ;) Już bym wolała pieluchy kupić chyba ;) Albo jakiś album na zdjęcia itp.
Ale po dwóch chrztach mam uraz do kompletnie nieprzydatnych prezentów - jak już ktoś ma kasę wydawać, to na coś, co się przyda :)

A w porodzie jedna rzecz jest pocieszająca - masz świadomość, że naprawdę nie ma innego wyjścia :) I to dodaje siły ;)

Młodamamo, a ile jesteście bez smoka? Ja dzieciom zabierałam jak miały ok. 14 mies. To moim zdaniem dobry wiek, bo bardzo łatwo się dzieciaki przystosowują i wymyślają inne sposoby zasypiania.
Próbowałaś dać jakiś zamiennik? U nas się sprawdziła metka przy kocyku albo pluszak.
Po tygodniu powinno być już całkiem ok.

Nusia śpi, a ja siadam do pracy.
Gardło mi wysiadło po Świętach :/ Mam nadzieję, że jakoś samo minie...

Hej.
Czekam na obchod i badanie szyjkí.
Wczoraj mialam stracha bo maly byl niemrawy jak nigdy ale znow ladnie kopie. Czuje sie dobrze. Taki maly pobyt dobrze nam obojgu zrobil :-)
Dam znac pozniej :-*

Ps.chyba mam pelne 30tc :-) ale nie widze na komorce suwaczka.

Ostatnia edycja:
Ewa mnie ostatnio chyba przeszło po syropie *spam* a gardło szybko przestało boleć poo Tantum Verde :)

Agnis 3 mam kciuki żebyś już dzisiaj była w domku :-):-)

hah i według magicznego suwaczka Pola "gotowa" w 80% :p:D

Ostatnia edycja:
Agnis, trochę będziesz słaba po tym szpitalu ale rzeczywiście dobrze ci to zrobi :-) obudzilam wyszła dzisiaj do domu!

I się zbulwersowalam. Wczoraj wieczorem bałagan był już w domu, ja źle się czułam a mamie nic się nie chciało. Dzisiaj ksiądz chodzi po kolędzie już od 9 zaczął, pojechałam na badania o 7 coś. Przyjeżdżam o 9 do domu a tu? Syf! Plus do tego kot w moim pokoju spał sobie bezkarnie na ciuszkach! Nosz kurde! A teraz bieganie i latanie jak kot z pecherzem bo ksiądz ma przyjść s brudno jest. No siły już nie mam. Jak mój pojedzie w styczniu za granicę to od lutego szukamy mieszkania, bo dosyć już mam. Przed świętami ja wszystko robiłam, zmęczona byłam myślałam że odpoczne w święta, w święta dalej gonilam. Przywiez, zawiez, zrób, popraw, zalatw i tak w kółko. Jeszcze nocne chore akcje były bo szwagierka pijana była. A ktoś zwrócił uwagę że ja w ciąży i mam wysokie ciśnienie? Nie. Dlaczego? Bo ona pijana jest i gada głupoty. Takie usprawiedliwianie, a mi nerwy psula. Wszystko na mojej głowie jest, przynajmniej w niedzielę mój mi pomaga, a tak to ciągle ja i ja. Musiałam wam to wygadac bo jestem sfrustrowana bardzo i zazenowana ta moja nijaka sytuacja, ot co.

reklama
Agnis kciuki za wyjscie do domku :-)

Secreto
juz tuz tuz :-)

Koreczek
ty sie zawijaj i szukajcie czegos bo jak dzidziek przyjdzie do domu to dopiero bedziesz miała dwa dzidziusie i mame i lenke i kota, wykonczysz sie...........

strona internetowa mojej parafii mówi ze w tym tygodniu nie mamy koledy :-)

Ja robie dzis golabki bez zawijania :-)

Do góry