reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

A ja zrobiłam jednak w-zetkę nasączana nalewka wiśniową (tylko wisienek zabrakło) na imieninki męża, mężulkowi smakowało bardzo i teściom też, bo byli na kawie.

Agnis
jak masz B na zwolnieniu tzn. że ciąża, a dodatkowo masz cyfry i 1 oznacza leżenie, a 2 że możesz chodzić (to nie znaczy że wszędzie-do lekarza i na badania tylko). Po sklepach latać nie wolno i do spacerów tez potrafią się przyczepić.

Juszka co do świąt to myślę, że nawet jakby któraś miała kontrolę to przecież można powiedzieć że było się pod opieka rodziny i powinni zrozumieć (chociaz należałoby zawiadomić ZUS o czasowej zmianie miejsca pobytu). ZUS to ZUS.
Juszka a ty masz działalność? Jak nie to mało prawdopodobne żeby cię skontrolowali.

MegiPegi nie ma obowiązku meldunku ale musisz zgłosić miejsce pobytu jeśli jest inne niż zameldowania. Moja koleżanka z pracy musiała zgłosić bo kadrowa jej kazała.
Zazdroszczę wyżerki.

nieznajoma zgłoś w ZUSie że w święta będziesz pod innym adresem, bo ciebie mogą skontrolować.
mamusia synka wizę, że na bieżąco w tematach ZUSowskich:tak:. Julek cały i zadowolony wrócił a mamusia tak przeżywała. No ale mnie to też pewnie czeka....

małpawzoo u mnie w ZUSie chcieli kiedyś od koleżanki (ona na działalności) paragony z apteki:szok:.
Ja też musze w moim szpitalu o te soczewki wypytać, nawet kupiłam sobie kilka par jednodniowych żeby się nie bawić w szpitalu. Gratki 27 tyg:-).

kamaa ja myślę że bliscy zrozumieją że macie zwiększone wydatki. My na pewno tez coś podostajemy, ale sami nic nie kupujemy nikomu niestety. Przykro nam, ale nas nie stać. Wszystkim powiedzieliśmy i rozumieją. Nam tez jest głupio, ale mimo chęci nie damy rady.

Carri fajnie że wszystko ok. A ciśnienie to chyba w normie? Ja mam często takie niskie i jest ok, jak spada poniżej tych wartości to za małe chyba.
katrine gratki skończonych 29 tyg :tak:.

susi fajna opieka w szpitalu:tak:. Bidulko, oby wszystko było dobrze. Myślę o tobie.
mrówkaa ale pyszności, mój mężulek podejrzał i się oślinił:-p

kainkas może ten spadek wagi to chwilowy i to nic takiego:confused:. Oby &&&

reklama
W końcu wskoczyłam do łóżka:-) Praktycznie wszystko załatwione przed Świętami, zakupy też zrobione:-) Jutro tylko ogar zwierzyńca, zapakować kilka drobnych rzeczy, obiad i jedziemy!:-)
Jaspis nie mam działalności;-) Głownie chodziło mi o ewentualny pobyt w szpitalu kolo 200km od domu :-D Czy z tym nie będzie problemu, ale liczę że nic się nie stanie:-)
Uciekam spać:-) Dobrej nocy dziewczyny :-)

Serio? A ja wszedzie biegam. Po sklepach,do szkoły młodego. Hmm mam nadzieje ze nie cofna mi zwolnienia.. Nawet ostatnio sama w zusie bylam bo musialam sprawdzic czy moj nowy adres maja,noi nie mieli. A tam 2 znajome siedzialy. Bylo milo itd :-)

Agnis takie są przepisy. Ja tez wychodzę z domu. Ale jakby co to trzeba by było się nieźle natłumaczyć. Jednak kobiety na umowie o prace rzaaaadko kontrolują i tego się trzymajmy:tak:

Omg!!!! Wlasnie skonczylam prace!!! 12,5h z 2 przerwami... Jedna 2h a druga niecala godzina... Noo normalnie tylka i plecow nie czuje.. A reka od pilowania mi zaraz odpadnie... Jeszcze ostatnia chciala bardzo swiecace i zuzylam na nia ponad 100swarovskich !!!! Ledwo na oczy widze.
Musze cos zjesc.... Popakowac reszte prezentow... Powiesic pranie i nastawic zmywarke....
Dopiero wtedy jak nie padne calkiem to Was doczytam :D

Hej ,Tu ja, melduje sie z komorki,siedze sobie po tej glukozie jestem wlasniewypilam taka zielona orezadke, w smaku nie tak zle!na razie nie haftuje, to dobrze :-)ale zle spalam druga noc... Na przemian , albo moj m chrapal albo mala kopala!bede teraz Was czytac

anetka
no niezly maraton, wspolczuje, odpoczywaj teraz I moze jutro zrob sobie wolniejszy dzien:-)

ja po tej glukozie jade z moim na wieksze zakupy, bo bede dzis i w weekend piekla dwa ciasta i dwa pasztety na Swieta i tyle w tym roku na szczescie, bo u tesciowej i tescia wigilia:tak:wiec malo co w tym roku robie .posprzatane tez juz w miare mam, mialam wczoraj cleaners
, bo stwierdzilam, ze ja nie bede w tym roku sie poswiecac I juz, ale normalnie strasznie niedokladni ( para) byli, kazalam im poprawiac i normalnie to stwierdzilam , ze najlepiej to ja wole sama, tyle tylko, ze no nie daje teraz rady , jak zaczelam odkuurzac tym moim cholerka ciezkim odkurzaczem, to po dwoch pokojach i holu no sina ! no tak jak niedorajda teraz niestety..a gdzie reszte domu.:baffled:

jeszcze mam zawsze tony prasowania, bo moj m to koszule i spodnie to na jeden dzien wklada ( bo szpital itp) ja nie to ze pedantka, ale syf mnie do szalu doprowadza zawsze-zazdroszcze niektorym Wam, ze sile maja na sprzatanie same jeszcze naprawde,ja to po przejsciach wczesniej mam inne nadtawienie psychiczne nawrt i sie nawet boje wysilac.

susi
3 maj sie tam dalej tak dzielnie w tym szpitalu!

agnis
paznokcie fajne na Swieta super , a pozniej sciagniesz i tak przeciez, dobrze ze dziewczyny wiedza, ja nie wiem jak tu jest , wiem tylko, ze raz jak mialam tu dc to mialam pomalowane, ale tipsow teraz nie potrzebuje, bo moje dlugie i mocne teraz sa

:-)buziak i milych snow;-)

Ostatnia edycja:
No juz po pierwszej h krew pobrana-
melduje Wam, ze zyje nie haftowalam i nie zemdlalam haha:-D
dobrze mi idzie!

a mamy jeszcze wstepnie imiona: w kolejnosci, jeszcze nie wiemy ktore...
Claudia ( czyt kloudia tak tu wymawiaja- b.ladnie)
Natalie ( nati)
Isabella(bella)
Vivienne (vivi)

Ale produkuje hehe!

buziak drugi!

Ostatnia edycja:
Cześć! Ja spać nie mogę,wstałam już o 6.00- zawsze byłam śpiochem i z rana mnie obudzić to była masakra-chyba się coś pozmieniało...w nocy się często budzę, zasypiam późno i budzę się wcześnie:sorry2: dziś mam dużo roboty i dużo zajęć na uczelni,mam nadzieję,że gdzieś po drodze nie zasnę :sorry2: A tak poza tym to się właśnie dowiedziałam 2 minuty temu,że moja koleżanka,z którą razem kończyłyśmy poprzednie studia dwa lata temu (czerwiec 2011) urodziła początkiem grudnia drugiego synka! O pierwszym wiedziałam ale jeśli chodzi o drugiego to nawet nie wiedziałam,że jest w ciąży. Ja nie wiem jak ona zdążyła to zrobić przez te dwa lata z hakiem (ślub, pierwsze dziecko i drugie dziecko:szok:),normalnie MISTRZYNI, trochę jej zazdroszczę nawet :tak: Obaj chłopcy jak dwie krople wody-normalnie pomyliłabym ich... Super dzieciaczki :-)

reklama
czesc
nie wyspałam sie dzisiaj, obudziłam sie po 3ciej, brzuch mnie bolał............ze 2 godziny sie wałkowałam, polazłam siku, az w koncu zasnęłam ale chlop wstawal do pracy i sie krzatal i dupa ze spania........

Mrowka dobrze ze masz kolede za soba, u nas ksiadz chodzi sam wiec daje mu 50 zł, jakby chodzil z ministrantami to dałabym tak jak ty :-)

Ozilla ja tez z m na wieksze zakupy musze jechac chyba jutro................nie cierpie juz widze te dzikie tlumy w sklepach, dobrze ze glukoza Ci spakowała, ladne imiona Izabela najladniejsze :-)

susi niech Cie szybko wypuszczają :-)

marcia bo w tych wszystkich Porodówkach, Polożnych dla tych bab najwiekszym dramatem jest ciecie, ale one maja znieczulenia ile chca to sie nie dziwie :-)

Agnis to dzis ostatni dzien chlopaków budzimy :-) ja Jula dopiero 2 stycznia daje do przedszkola ;)

wczoraj na kolacje zjadłam pomaranczę, zgaga mnie piekła jak nie wiem to popiłam 2 szklankami mleka.................ocipieje z ta zgagą..............a i m cos przebrzdakuje ze zostajemy w domu na świeta, ja powiedziałam ze ja i tak bym została niezaleznie od tego co on zrobi bo nie chce sie włóczyc i wkurzac i wrocic chora moja tesciowa ma taki zwyczaj ze w nocy wszystkie okna otwiera...............jak do nas przyjzdza to wszystkie storczyki chowam zeby mi ich nie zamroziła, nawet jak Julus byl maly to ona na noc jeb balkon jak szeroko........a my nie mamy drzwi tzn salon i kuchnia bez drzwi otwarte-wypizgało caly dom.............

Do góry