reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Katrine dla pocieszenia ja nie wiem jak to mozliwe ale amerykanie nie myja okien.... mam sasiadow co chyba nigdy tefo noe robili.... I kolor ich okien jest mleczny.... jak byl u nas gosciu myc okna to patrzyli sje jak na jakiegos kosmite.... takze jakby jakies wyrzuty Xie lapaly to ponysl o moich sasiadach
....

reklama
haha mój chyba nie olał bo cały czas mnie masakrował jak przecierałam, a na siusianiu to chyba by się bardziej skupił ;) eee ja tylko w salonie, bo się siedzi codziennie i taaaaki syf- całe 10 minut mi to zajęło, a leżakowałam potem przez godzinę :-D Reszta sobie brudem zarasta :)
zagniotłam ciasto, wyjęłam foremki, idę pierniczki wycinać taralalala

ksiądz był, posiedział może z 10 minut i poszedł dalej-tak więc szybko i po bólu:happy2:
Ja upiekłam dziś kopertki z ciasta francuskiego wypełnione farszem z jabłek z cynamonem, polałam je po wierzchu czekoladą - wyszły super :-) a w najbliższych dniach to czekają mnie kuchenne rewolucje...ciasta,pierniczki,sałatki,dania na święta...już mnie kręgosłup boli na samą myśl...

mrowkaa, u mnie pierogi ruskie i z kapusta i grzybami zrobione- po jakies 180 szt, i uszka tez gotowe- ok 140 szt.
jeszcze tylko łazanki, grzybowa, barszcz, karp smazony, karp w galarecie, ze 3 rodzaje sałatek i kilka innych rzeczy do zrobienia...

aha, jeszcze teść ze złamana noga wyladawal dzis w szpitalu...

Tehawanka, macie łazanki na Wigilię? O ja!!! Przyjeżdżam do Was na Święta :)

Mąż ma wychodne, więc sama siedzę cały dzień. Robaki już od pół godziny śpią, idę się wykąpać i pod kołderkę - jeszcze muszę trochę popracować...

A ja leze i ogladam na tvn style historie porodowe i sie denerwuje bo te baby jakies durne ....baba jest w 40t5d ciazy i lekarka powiedziala ze nie dadza jej przekroczyc 42 tc i jak nic sie nie zmieni to moze miec cesarke a ta w placz jakby jej powiedzieli ze cos z dzieckiem nie tak ......

dziewczyny 50 stron do nad robienia miałam wybaczcie,ze nie odpisze każdej z osobna ale nie jestem w stanie
oszczedzajcie się kochane nie szalejcie z tymi oknami i z wypiekami za mocno żebyście nie musiały latać po lekarzach w czasie świat albo IP!!!!
masiosia jak dobrze ze nic ci sie nie stało!!!!
agnis jaki ten twój maz kochany i wyrozumiały jeśli chodzi o wigilię u rodziców
ignem uważają na siebie może tak mocno się nie obciazaj
Ewa zdrowia dzieciaczkom życzę
nikusia &&&& zaciśnięte super zalatw ten mandat tak żeby trafił do kosza
mamusia synka super ze synek wytrwał na wycieczce
Aneta piękny mis i pazurki
mrówka podrzucie mi ciastek do szpitala!!!!
Życie tu płynie zupełnie innym rytmem . w domu nie miałam czasu na drzemki w ciągu dnia a wczoraj i dzisiaj drzemalam kolo 2 godzin!!! ciśnienie mi spadło , wyniki dobre ale dostała dzisiaj żelazo bo hemoglobina na granicy. opieka super - położne bardzo sympatyczne a lekarz który od 2 dni ma obchód to świetny fachowiec juz mi zapowiedział ze jak mnie wypuści na święta to potem mam się u nich stawiać na kontrolę co tydzień na USG a do tej pory jezdzilam co 2 tygodnie przy tym wszystkim ze jest fachowy i kompetentny to bardzo miły i przyjazny dla pacjentek. dzisiaj zauważył ze koleżanką z pokoju płakała na korytarzu to poszedł do położnych i położne zaraz się nią za opiekowały przeprowadziły rozmowę opowiedziały ze jak trzeba wezwa psychologa - w publicznym szpitalu bylysmy obie w szoku potem jak rozmawialiśmy.
jestem juz teraz na bieżąco wiec będę się udzielać bardziej jeśli komuś nie odpisalam osobiście - wybaczcie ale przeczytałam wszystkie posty jakie nna produkowały się i o każdej z was myslalam jak o 2 dni próbowałam nadrobić strony waszej produkcji
trzymajcie się ciepło w tej świątecznej krzataninie
ja w tym roku pauzuje - moja mamunia juz działa i powiedziała ze mam się o nic nie martwić ,teściową pewnie tez do lodówki cos podrzucie wiec moim zadaniem będzie mieć dobry wynik w poniedziałek i z mężem i córka ubrać choinkę jak wyjde bo powiedzieli ze ubierały razem!!!!
jutro mam studniowke mężowi powiedziałam żeby przywiózł mi strój i buty :)

Ostatnia edycja:
reklama
Susi cieszę się że masz taką fachową opiekę:tak: będziesz tam rodziła w tym samym szpitalu?;-)
Zajrzyj też na fb :-D

Tehawanka to nie zaciekawie z teściem...biedaczek:no: najgorsze że w takim wieku złamania długo się goją....

Marcia ja unikam takich programów bo się zeschizuję i jeszcze coś sobie wymyślę. Jak poczytałam co Anetka na fb napisała to mi się słabo troszkę zrobiło na samą myśl....

Mrówka i ile w końcu włożyłaś do koperty? A w ogóle wziął ją? Coś mówił na brzuszek? ;-)

Ewa to ulga jak już spią co? Mój jeszcze Power Rangersów męczy i też zaraz idzie lulu :-D

Ostatnia edycja:
Do góry