reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam się i ja.
Wczoraj położyłam się około 23ej i zasnęłam grubo po 1ej, a do tego co chwilę się budziłam i nawet spacerowałam po mieszkaniu w środku nocy. Strasznie brzuch mi twardniał i bolał.:no:
A dzisiaj o 7ej Grześ wykopał mamuśkę z wyra i koniec spania.
Aneta podziwiam, ja bym nie wysiedziała godziny nawet:no:. Może zwolnij trochę, bo padniesz do świąt.
Ozila, zielona miksturę miałaś? Ja miałam białą, ciut przezroczysta była - taki glut. A z imion najbardziej podobają mi się Natalie i Isabella:tak:

reklama
o nie wytrzymał z tym tabletem cały post mi wcieli!!!! wrrr
ja juz po ktg ale maluszek uciekł dzisiaj i mi malo odczytali. teraz czekamy na obchod a potem sniadanko. ogladalysmy wczoraj film Krzysztof o porwaniu Olewnika i się z koleżanką z pokoju szpitalnego wzruszylysmy jak ta siostra w ciąży o niego walczyła!!! co ona musiała przechodzić!!!!
Aneta odpocznij dzisiaj choć troszkę
ozilla mam przyjaciółkę Natalie Natali ładnie brzmi
mamusia synka , jaspis polezcie odpocznijcie żeby was brzuszki mniej bolaly

No to ja znowu,
juz po zakupach ufff , do srody na zakupy nie ide i juz!
dzieki, ze mowicie , ktore najbardziej Wam sie z imion podoba, o to chodzi;-)

jaspis tak jaskrawo zielona i wygladala i smakowala jak taka troche obrzydliwa lemoniada hehe
mamusiasynka i jaspis spokoju i relaxu zycze!

susi dobrze, zetowarzystwo fajne, milej czas plynie prawda?:-)

No to ide walczyc z pasztetami ( bo dwa na raz szybciej) ;-)

milego dnia Wam zycze!

Ostatnia edycja:
mamusia synka - maz spokornial??? niech myśli o Tobie i dzidzi a zgage miałam taka wczoraj ze myslalam ze mi gardło wypali!!!!!
:-)

Witam się porannie :tak:

Mamusiu synka tak dziś ostatni dzień, ale ja Kacpra puszczam dopiero bodajże 7 stycznia? W każdym razie po weekendzie.:-D Ale dziś tylko go budziłam a zaprowadził mąż, któremu już lepiej :tak: jaka ulga. .

Ozila popieram dziewczyny co do imion, najładniejsze Natalie i Izabella:tak:

A po wczorajszym czytaniu o porodach to mi się śniło ze wywoływali mi poród i nie mogli, a potem się kapnęli ze to nie ten termin...Boże za dużo już myślę....:baffled:

Ktoś ma dziś wizytę? jak tak to powodzenia. A wszystkim kaszlącym polecam mój syropek z fb :-D jest naturalny więc nie zaszkodzi :-D

Anetko Ty się tak bejbe nie przemęczaj...:no:

Dzien doberek!

ja tez wywiozlam swoja panne do szkoly i tak jak u agnis chyba do 7 stycznia wolne...

wlasnie leze i mysle jak tu sie wybrac do auchuan na zakupy samej bo nie ma nikogo kto ze mna pojedzie a mi ostatnio na takich duzych zakupach a to zaraz slabo a to jeszcze cos....

dzisiaj z rana przeczytalam na fb na innej grupie z bb ze jedna dziewczyna urodzila w zeszly piatek i tak cala ciaze jej mowili ze chlopak a tu dziewczynka wyszla .....az sie wystraszylam. Wszystko ma na zielono, niebiesko itd

dobra zmykam musze dupsko ruszyc bo mnie wieczor zastanie :-)

Marcia a na kiedy miała termin ta dziewczyna?
Ja nawet na ostatnim usg mówie do ginki żeby sisiaka sprawdzila:-D nie che mieć niespodzianki bo tez na niebiesko kupuję:-D
To i tak pół biedy, gorzej jak się kupuje różowe i chłopak wyjdzie....:szok:

Właśnie usłyszałam w radiu dowcip:-D

"Przychodzi facet do sklepu odzieżowego i mówi: chciałbym kupić żonie sukienkę pod choinkę.
Sprzedawczyni pyta: jaki rozmiar i kolor?
To bez znaczenia. I tak przyjdzie po świętach i wymieni" :-D

dziewczyny 50 stron do nad robienia miałam wybaczcie,ze nie odpisze każdej z osobna ale nie jestem w stanie
oszczedzajcie się kochane nie szalejcie z tymi oknami i z wypiekami za mocno żebyście nie musiały latać po lekarzach w czasie świat albo IP!!!!
masiosia jak dobrze ze nic ci sie nie stało!!!!
agnis jaki ten twój maz kochany i wyrozumiały jeśli chodzi o wigilię u rodziców
ignem uważają na siebie może tak mocno się nie obciazaj
Ewa zdrowia dzieciaczkom życzę
nikusia &&&& zaciśnięte super zalatw ten mandat tak żeby trafił do kosza
mamusia synka super ze synek wytrwał na wycieczce
Aneta piękny mis i pazurki
mrówka podrzucie mi ciastek do szpitala!!!!
Życie tu płynie zupełnie innym rytmem . w domu nie miałam czasu na drzemki w ciągu dnia a wczoraj i dzisiaj drzemalam kolo 2 godzin!!! ciśnienie mi spadło , wyniki dobre ale dostała dzisiaj żelazo bo hemoglobina na granicy. opieka super - położne bardzo sympatyczne a lekarz który od 2 dni ma obchód to świetny fachowiec juz mi zapowiedział ze jak mnie wypuści na święta to potem mam się u nich stawiać na kontrolę co tydzień na USG a do tej pory jezdzilam co 2 tygodnie przy tym wszystkim ze jest fachowy i kompetentny to bardzo miły i przyjazny dla pacjentek. dzisiaj zauważył ze koleżanką z pokoju płakała na korytarzu to poszedł do położnych i położne zaraz się nią za opiekowały przeprowadziły rozmowę opowiedziały ze jak trzeba wezwa psychologa - w publicznym szpitalu bylysmy obie w szoku potem jak rozmawialiśmy.
jestem juz teraz na bieżąco wiec będę się udzielać bardziej jeśli komuś nie odpisalam osobiście - wybaczcie ale przeczytałam wszystkie posty jakie nna produkowały się i o każdej z was myslalam jak o 2 dni próbowałam nadrobić strony waszej produkcji
trzymajcie się ciepło w tej świątecznej krzataninie
ja w tym roku pauzuje - moja mamunia juz działa i powiedziała ze mam się o nic nie martwić ,teściową pewnie tez do lodówki cos podrzucie wiec moim zadaniem będzie mieć dobry wynik w poniedziałek i z mężem i córka ubrać choinkę jak wyjde bo powiedzieli ze ubierały razem!!!!
jutro mam studniowke mężowi powiedziałam żeby przywiózł mi strój i buty :)
Super że masz fajna opiekę i kogoś na sali:-D

No juz po pierwszej h krew pobrana-
melduje Wam, ze zyje nie haftowalam i nie zemdlalam haha:-D
dobrze mi idzie!

a mamy jeszcze wstepnie imiona: w kolejnosci, jeszcze nie wiemy ktore...
Claudia ( czyt kloudia tak tu wymawiaja- b.ladnie)
Natalie ( nati)
Isabella(bella)
Vivienne (vivi)

Ale produkuje hehe!

buziak drugi!
Mi Vivienne się bardzo podoba:-D:-D

czesc
nie wyspałam sie dzisiaj, obudziłam sie po 3ciej, brzuch mnie bolał............ze 2 godziny sie wałkowałam, polazłam siku, az w koncu zasnęłam ale chlop wstawal do pracy i sie krzatal i dupa ze spania........

Mrowka dobrze ze masz kolede za soba, u nas ksiadz chodzi sam wiec daje mu 50 zł, jakby chodzil z ministrantami to dałabym tak jak ty :-)

Ozilla ja tez z m na wieksze zakupy musze jechac chyba jutro................nie cierpie juz widze te dzikie tlumy w sklepach, dobrze ze glukoza Ci spakowała, ladne imiona Izabela najladniejsze :-)

susi niech Cie szybko wypuszczają :-)

marcia bo w tych wszystkich Porodówkach, Polożnych dla tych bab najwiekszym dramatem jest ciecie, ale one maja znieczulenia ile chca to sie nie dziwie :-)

Agnis to dzis ostatni dzien chlopaków budzimy :-) ja Jula dopiero 2 stycznia daje do przedszkola ;)

wczoraj na kolacje zjadłam pomaranczę, zgaga mnie piekła jak nie wiem to popiłam 2 szklankami mleka.................ocipieje z ta zgagą..............a i m cos przebrzdakuje ze zostajemy w domu na świeta, ja powiedziałam ze ja i tak bym została niezaleznie od tego co on zrobi bo nie chce sie włóczyc i wkurzac i wrocic chora moja tesciowa ma taki zwyczaj ze w nocy wszystkie okna otwiera...............jak do nas przyjzdza to wszystkie storczyki chowam zeby mi ich nie zamroziła, nawet jak Julus byl maly to ona na noc jeb balkon jak szeroko........a my nie mamy drzwi tzn salon i kuchnia bez drzwi otwarte-wypizgało caly dom.............
Mnie tez po cytrusach zgaga pali.
Co do bólu, to młody mi gdzieś dziś w nocy wsadził nogę, że się obudziłam z bólem, przez chwile myślałam, że to wyrostek.

Celinkę zaprowadziłam do przedszkola, dziś dzien misia. Mąż pojechał zdać krew, bo chce spełnic dobry uczynek na święta i mieć dzień wolnego;-) Dziś pewnie posprzatamy i choinke bedziemy ubierać jak mała wróci:-D

reklama
Hej dziewczyny

Susi, ciesze sie, ze opiekę masz na b. wysokim poziomie :tak:

Ozila, a mi sie najbardziej podoba Vivenne :cool2:

Jagna, co do bólu i wypychania sie dziecka, to mam to samo, te wolne zebra to juz są nieco obolałe, a dzisiaj jak sie schylałam,zeby skarpetki ubrać, to zgniotła mnie kolanami:dry: Ale oby do marca;-)

Ja dzisiaj mam więcej luzu, to co najgorsze (pirogi itp) mam już zrobione:-D Dzisiaj na ostatnie zakupy jade i bedzie okej, upieke tez pierniki dzisiaj mmm pycha!:-)

Miłego dnia!

Edit: ha u mnie 29 tc!:happy2:

Do góry