reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Pozno bo pozno ale jeszcze ogarnelam zmywarke i pranie :D

Moje paznokcie juz swiateczno-sylwestrowe :D zaszalalam
ImageUploadedByForum BabyBoom1387417510.040255.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1387417536.272263.jpg

I zapomnialam Wam sie pochwalic a juz rano mialam ze doszla do mnie kolejna paczka z pl no i ten misiek z pepco :D
ImageUploadedByForum BabyBoom1387417607.187365.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1387417618.942879.jpg
Jest wiekszy od Michelle :D musze go jakos zapakowac w papier i dorzucic do prezentow pod choinke :tak:
Mala sie ucieszy!

Mnie cos jakies skurcze tez lapia :( teraz leze juz w lozku i mialam 3 takie po 2min. Ide spac bo budzik nastawiony za 5 godzin :D a jutro 12h pracy... Wiec nie ma opcji drzemki wczesniej jak 22-23 :(
Dobranoc

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1387417510.040255.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1387417510.040255.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 49
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1387417536.272263.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1387417536.272263.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 45
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1387417607.187365.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1387417607.187365.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 53
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1387417618.942879.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1387417618.942879.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Agnis, jak Cię - nie daj Boże - będą musieli na stół położyć i cenne sekundy tracić na ściąganie tipsów, to sobie będziesz w brodę pluć ;P
Czego Ci oczywiście nie życzę, bo szkoda i tipsów, i brody ;)

A dlaczego Ewa? To naprawdę w czymś przeszkadza? Ja to myslalam ze będą krzyczeć ze np. dziecko zachacze paznokciem itp. A nie ze to będzie mi zagrazalo bezpośrednio....:baffled:

Chyba przed porodem zrobie sobie mniej rzucające się w oczy...nie czerwone lub granatowe, tylko jakieś takie by wyglądały naturalnie....
No na stopach też mam zel ale na swoich paznokciach... I tez czerwone :-p

A tak wogole to witam z rana, w nocy co się obudziłam tomaly dawał czadu, teraz zresztą tez, chyba musze cos zjeść może on glodny się robił:-D

Życzę udanych wizyt i miłego dnia wszystkim. Ja niedługo idę budzić małego i szykujemy się do szkoły. Jeszcze 2 dni i luzzzzz :-D

Ps. Anetko śliczne tipsy. Moja tez mi chciała tak podobnie zrobić ale od paru dni myslalam o calych czerwonych i nie chciałam zmieniac koncepcji :tak:

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

tak mi sie nie chcialo wstawac ale Pati jeszcze dzis i jutro do szkoly a potem do 7 stycznia wolne.....ciesze sie chyba bardziej niz ona bo nie bede musiala wstawac i jej wiezc.

agnis z tymi paznokciami to chyba chodzi o to ze jak bys nie daj. Bog trafila na sale operacyjna np na cesarke to w razie jakiegos niedotlenienia plytka paznokciowa sinieje szybko i jest to szybko widoczne natomiast jak masz lakier to tego nie widac. Tak mi kiedys tlumaczyli przed zabiegiem ale z drugiej strony oni teraz maja taki sprzet przeciez jest sie podlaczonym do monitorow, saturacja jest mierzona na bierzaco pulsoksymetrem wiec o co chodzi.....za granica na to nie zwracaja uwagi.

uciekam szykowac sniadanko, milego dnia :-)

hej
Moja Gwiazda mnie nammaxa wkurza, wogole sie nie rusza :-( :baffled::baffled::baffled: chyba marchewka wczoraj na kolacje ja wkurzyla i strajkuje................

Ja dzis wczesniej bo Kurczak przed 8 musi byc w przedszkolu, takze jogurt z platkami zaliczony, herbatka z cytrynka :)

Agnis
bo podobno jak jest niedotlenienie organizmu to pod plytka paznokciowa robi sie zasinienie i dlatego trzeba miec zmyte paznokcie......Aneta to rodziła na Zachodzie a my szczerze mowiac w 3cim swiecie jeszcze rodzimy...........

susi niech cie szybko wypuszczaja, kciuki!!

Igem
to musisz troche zwolnic, nie forsuj sie za bardzo!

oh jak ja sie ciesze ze jeszcze tylko jutro i do 2 stycznia spokoj z odwozeniem Kurczaka :-) wyspimy sie i odpoczne :-)

Właśnie się naczytałam, ze nie można mieć tipsów czy pomalowanych paznokci na porodówce bo w razie operacji (a cesarka jest operacją), anestezjolog patrzy na płytke i po tym ocenia stopien krążenia czy coś takiego:baffled:

Kurdę no.... Fakt ze dopiero co zrobiłam i za 3-4 tyg same zaczną mi odpadac jak ich nie odnowię wiec się nie martwię na zapas...ale lipa totalna...
ale faktycznie może lepiej nie ryzykować....
Musze się dowiedzieć jak to jest u nas w szpitalu...
No kurde....:baffled:

Agnis ja do zabiegu łyżeczkowania w narkozie musialam miec zmyte paznokcie, polożna przyniosla zmywacz i myłam......

No Gwiazda sie ruszyła :D ale brzuch mnie cos boli........

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:-).
Wstałam wcześniej żeby zdążyć dać mężulkowi imieninowy prezent:tak:.
A potem może zrobię to tiramisu które Ewa wczoraj robiła, albo w-zetkę nasączaną nalewką wiśniową - zależy co będzie mi się chciało robić, bo na razie poszłabym dalej spać;-).

igem odpuść sobie:tak:
mamusia
dobrze że Gwiazdeczka się rusza:tak:, mnie brzuch też boli od wczoraj tak po bokach z obu stron, a przecież nic takiego nie robię:confused:
Aneta michu świetny:tak:

A co do paznokci to u mnie zabraniają mieć pomalowane (u stóp i dłoni )nawet przy porodzie sn. Ciesze się że to nie lato, bo nie lubię latem z ,,gołymi" paznokciami w sandałkach biegać:-p.

witam sie z rana!
Ech dziewczyny w końcu sie wyspałam zasnełam wczoraj gdzies o 21.30 dziś o 6.40 pobódka ale czuje sie super bo przespałam nockę. Całkiem inne samopoczucie.

a ja Wam powiem jeszcze odnosnie porzadków i gotowania. Pewnie ,że trza w naszym stanie robic to z umiarem, i jesli lekarz by kazał leżec to bym lerzała ale sam mi powiedział ,że do świat moge sie szykować uważać na siebie ale z łózka moge już wstać. Dlamnie te 3 tygodnie co przeleżałm były trudne wiec bardzo sie ciesze ,że moge sobie porobic duzo rzeczy. A dodatkowo właśnie w końcu mam czas by to porobić bo jak chodze do pracy to wiele rzeczy odpuszcza sie bo brak sieł bo dzieckiem trza sie zająć. Więc mnie to wszystko podwójnie cieszy, że w końcu okna pomyte prezenty wszystkie doszły i moge troche po gotować. w tym roku chce sama popiec miesa jutro wrzucam je do zalewy na 3 dni w poniedziałke piec bede mam nadzieje ,że sie udadzą. To taka moja refleksja. :)

Ja akurat z tych co nie lubia długich paznokci lubie mieć krótkie zadbane czasem lekki lakierek ale nic poztym.

Moja córa dzis bez marudzenia wstała i poszła do przedszkola ech aby cały dzionek był dzis fajny.

Teraz ide zająć sie maltańczykiem swoim bo wygląda jak 7 nieszczęść musze go obszczyc i wykąpać.

Pa miłego dnia!

Kurczak odstawiony ale powiem Wam, ze mnie stres zlapał, jak zobaczyłam te autokary, te gromady dzieci.....................aaaaa, mam nadzieję, ze bedzie ok!!!!!

Jaspis
chyba juz teraz bedzie nas pobolewac, to plecy to brzuch, juz chyba po porodzie dopiero bedzie lepiej............

ja mam dziś plana na cmentarz skoczyć do mamci, mam cały dzien dla siebie bo Kurczaka dzis maz odbiera przed 16tą dopiero jak z wycieczki wrócą......

a propos porodu to wczoraj powiedziałam siostrze ze w połowie lutego zabieram dzieci na sanki i jej i mojego ( nawet jak sniegu nie będzie), jak sie rozruszam to może urodzę :-)

reklama
Hej!

Chciałam wam życzyć miłego dnia! :)

Dzisiaj mąż odbiera auto od mechanika.... w końcu.... :) będzie można pojechać na jakieś zakupy świąteczne bo w lodówce i nie tylko świeci pustkami :)

Ja czekam 30min.... i będę konsumować śniadanko :) .... musze tyle odczekać bo żelazo brałam :)

Olcia się już zajęła sobą- bawi się klockami więc mam ją z głowy na jakiś czas.

Dzisiaj mam obiad ze wczoraj- żurek... także nie muszę nic robić :D

u mnie przy porodzie też nie wolno mieć pomalowanych paznokci... ani u rąk ani u nóg :)

Do góry