reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Secreto no wlasnie nic mi nie zalega, boje sie bo brzuch sie spina przy tym masakrycznie :(

nażarłam sie rodzynek, i tak do sernika ich nie dam bo Julek je wydlubuje ze wszystkiego gdzie sa :-)

Moja Gwiazda z pomiarów jest tydzień starsza i wg ostatniego usg, termin na 20 luty ale na tym etapie nie ma to znaczenia bo dzieci w terminie sie rodza i wazace 2600g i 3700g i to jest wszystko w normie :-) lekarz mówi, ze jak juz liczyc date poprdu wg usg to najpozniej z tego usg genetycznego, bo potem juz roznie rosna dzieci :-)

reklama
Jagna właśnie kopanie w żebro jest najgorsze..myślałam, że w pęcherz jest nieprzyjemnie ale jak kopie po żebrach to masakra :szok:

Mamusia synka masz nawilżacz powietrza? jak nie to spróbuj położyć mokry ręcznik na grzejnik ...może jak zwiększysz wilgotność w domu to będzie lepiej

a i jeszcze znalazłam fajna fotke mojego Kurczaka, jak zobaczyłam to zdjecie to tego samego dnia poszlismy do fryzjera ;-) tutaj mial troszke ponad roczek :-)

nie smiac się z szogunka :-)

spacer 206.jpg

Załączniki

• spacer 206.jpg
    spacer 206.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 53
Monisia to ty też się kuruj :) i oby twój remont szybko postępował :) a co do babci i kuchni to załóż słuchawki i nie słuchaj co gada ;-)

Pinki to będziesz miała radosnego chłopaka :D bardzoo duży twój synek :-) ale te dzieciaki szybko rosną :szok: ja mam wizytę 30 i też się zastanawiam ile już ma bo kopniaki i jej wiercenie są już bardzo bolesne :p super kanapki mój Paweł nie ma takiej wyobraźni:dry:

Mamusia synka może masz jakieś zaleganie? ja właśnie mam coś takiego ;/ albo jeszcze może suche powietrze i mała wilgotność? bo gdyby uciskała mała to raczej na siedząco..

Jagna no niestety Paweł nigdy nie sprzątnie tak jakbym ja tego chciała a że siedzę w domu cały czas to chce mieć czysto i brud mi przeszkadza.. do tego mamy psa więc jest sierść i codziennie trzeba odkurzać więc kusi mnie strasznie sprzątanie ;/
wiem co czujesz bo ja nerwicę miałam jak prąd mi odcięli i też nie raczyli poinformować :baffled:
Wiesz zamiotę podłogę (brak dywanów) i zetrę kurze, ale za mycie okien się nie biorę. Po za tym mój mąż super sprząta. Ewentualnie moja jest kuchnia, ale szafki pomyłam z Celinką, ona dolne ja górne. Mała ostatnio chce strasznie sprzątać, wiec wykorzystuje to. a jak jej nie pozwolę to zaczyna beczeć, więc wole żeby umyła tak jak umie niż ryczała i się boczyła. Nie poprawiam, jedynie tłumacze jak umyje tak będzie;-) Drzwi tez tak myjemy ona dól, bo mi źle się schylać a ja górę;-)
Mamusia super fotka:-D

Jo_asia Kciuki za wizyte zaciśnięte! Mi tez się porod często sni…

pinki1980 Gratuluje udanej wizyty! I kanapeczki swietne hehe :-D

mamusia synka ja zgage mam i tak zawsze wieczorem obojętne co zjem. :wściekła/y:Niech Maja przynajmniej duzo włosków ma hehe
;-)
Wspolczuje tego kaszlu! Ja mam zawsze jak jest bardzo suche powietrze…
Damy jakos rade do stycznia! Trzeba się tylko oszczędzać i będzie dobrze!!!! :tak:
Ja niestety zdjęcia nie widze…:-(

jagna25 wspolczuje braku wody!
Mi tez maz nie pozwala nic robic! ;-)Nawet ostatnio tesciowa mi mówiła żebym nie piekla nic na swieta to ona upiecze wiecej i nam da.:tak: Ale ja lubie piec i jakies 2 ciasta i tak bym chciala zrobic... No zobaczymy jak sie bede czula.

secreto Mój ma bzika na punkcie porzadku, wiec i tak jak on posprząta to jest lepiej posprzątane niż jak ja sprzątam hehe ;-)
A z babcia jest tak, ze staram się jak najkrócej z nia w jedym pomieszczeniu przebywac i nie oddzywac wogole, ale i tak nie zawsze wychodzi. :-( Najbardziej mnie dobija to ze ona taki burdel po sobie zostawia… :wściekła/y:No coz jeszcze jakies 2 miesiace i będzie spokoj, mam nadzieje.

secreto, jagna25 moje maleństwo w porównaniu do waszych to jakies takie spokojne jest. Jak duzo się ruszam to jej wogole nie czuje, a jak leze to tez raczej delikatnie. Oby jej tak po porodzie zostalo hehe;-)

A takie włosy miała Celinka przed pierwszym ścięciem. Zdjęcie w jej królestwie, pod łóżkiem, zanim mąż obciął nóżki
29210_11594629210_1187643.jpg

jak dla mnie jak tylko zacznie się 9 miesiąc niech sie dzieje co chce, mogę rodzić i 2 marca;-)

Monisia Marcel jest 100x bardziej spokojny niż Celina, ale jakoś wczoraj mu się tak udało

To też Wam pokaże jak my (ja i Kacper) wyglądaliśmy prawie 8 lat temu!:szok:

2013-12-18 11.13.43.jpg2013-12-18 11.14.42.jpg2013-12-18 11.15.07.jpg

1 zdjecie jeszcze w szpitalu.... a 3 - chrzest :) (on ni ebyl taki pomarnczowy, zdjecie jest do du... :) )

Załączniki

• 2013-12-18 11.13.43.jpg
    2013-12-18 11.13.43.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 47
  • 2013-12-18 11.14.42.jpg
    2013-12-18 11.14.42.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 44
  • 2013-12-18 11.15.07.jpg
    2013-12-18 11.15.07.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama
moj m sprzata co tydzien, odkurza i podlogi myje, ja robie resztę, chociaz jak sie raz zabrał za sprzatanie lazienki to moznaby z podłogi w wc jesc :-)

fajne te nasze dzieciaczki, Agnis ales ty mloda na tej fotce aaaaaa ile mialas lat?

Do góry