reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Secreto no wlasnie nic mi nie zalega, boje sie bo brzuch sie spina przy tym masakrycznie :(

nażarłam sie rodzynek, i tak do sernika ich nie dam bo Julek je wydlubuje ze wszystkiego gdzie sa :-)

Moja Gwiazda z pomiarów jest tydzień starsza i wg ostatniego usg, termin na 20 luty ale na tym etapie nie ma to znaczenia bo dzieci w terminie sie rodza i wazace 2600g i 3700g i to jest wszystko w normie :-) lekarz mówi, ze jak juz liczyc date poprdu wg usg to najpozniej z tego usg genetycznego, bo potem juz roznie rosna dzieci :-)

reklama
Jagna właśnie kopanie w żebro jest najgorsze..myślałam, że w pęcherz jest nieprzyjemnie ale jak kopie po żebrach to masakra :szok:

Mamusia synka masz nawilżacz powietrza? jak nie to spróbuj położyć mokry ręcznik na grzejnik ...może jak zwiększysz wilgotność w domu to będzie lepiej

a i jeszcze znalazłam fajna fotke mojego Kurczaka, jak zobaczyłam to zdjecie to tego samego dnia poszlismy do fryzjera ;-) tutaj mial troszke ponad roczek :-)

nie smiac się z szogunka :-)

spacer 206.jpg

Załączniki

• spacer 206.jpg
    spacer 206.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 46
Monisia to ty też się kuruj :) i oby twój remont szybko postępował :) a co do babci i kuchni to załóż słuchawki i nie słuchaj co gada ;-)

Pinki to będziesz miała radosnego chłopaka :D bardzoo duży twój synek :-) ale te dzieciaki szybko rosną :szok: ja mam wizytę 30 i też się zastanawiam ile już ma bo kopniaki i jej wiercenie są już bardzo bolesne :p super kanapki mój Paweł nie ma takiej wyobraźni:dry:

Mamusia synka może masz jakieś zaleganie? ja właśnie mam coś takiego ;/ albo jeszcze może suche powietrze i mała wilgotność? bo gdyby uciskała mała to raczej na siedząco..

Jagna no niestety Paweł nigdy nie sprzątnie tak jakbym ja tego chciała a że siedzę w domu cały czas to chce mieć czysto i brud mi przeszkadza.. do tego mamy psa więc jest sierść i codziennie trzeba odkurzać więc kusi mnie strasznie sprzątanie ;/
wiem co czujesz bo ja nerwicę miałam jak prąd mi odcięli i też nie raczyli poinformować :baffled:
Wiesz zamiotę podłogę (brak dywanów) i zetrę kurze, ale za mycie okien się nie biorę. Po za tym mój mąż super sprząta. Ewentualnie moja jest kuchnia, ale szafki pomyłam z Celinką, ona dolne ja górne. Mała ostatnio chce strasznie sprzątać, wiec wykorzystuje to. a jak jej nie pozwolę to zaczyna beczeć, więc wole żeby umyła tak jak umie niż ryczała i się boczyła. Nie poprawiam, jedynie tłumacze jak umyje tak będzie;-) Drzwi tez tak myjemy ona dól, bo mi źle się schylać a ja górę;-)
Mamusia super fotka:-D

Jo_asia Kciuki za wizyte zaciśnięte! Mi tez się porod często sni…

pinki1980 Gratuluje udanej wizyty! I kanapeczki swietne hehe :-D

mamusia synka ja zgage mam i tak zawsze wieczorem obojętne co zjem. :wściekła/y:Niech Maja przynajmniej duzo włosków ma hehe
;-)
Wspolczuje tego kaszlu! Ja mam zawsze jak jest bardzo suche powietrze…
Damy jakos rade do stycznia! Trzeba się tylko oszczędzać i będzie dobrze!!!! :tak:
Ja niestety zdjęcia nie widze…:-(

jagna25 wspolczuje braku wody!
Mi tez maz nie pozwala nic robic! ;-)Nawet ostatnio tesciowa mi mówiła żebym nie piekla nic na swieta to ona upiecze wiecej i nam da.:tak: Ale ja lubie piec i jakies 2 ciasta i tak bym chciala zrobic... No zobaczymy jak sie bede czula.

secreto Mój ma bzika na punkcie porzadku, wiec i tak jak on posprząta to jest lepiej posprzątane niż jak ja sprzątam hehe ;-)
A z babcia jest tak, ze staram się jak najkrócej z nia w jedym pomieszczeniu przebywac i nie oddzywac wogole, ale i tak nie zawsze wychodzi. :-( Najbardziej mnie dobija to ze ona taki burdel po sobie zostawia… :wściekła/y:No coz jeszcze jakies 2 miesiace i będzie spokoj, mam nadzieje.

secreto, jagna25 moje maleństwo w porównaniu do waszych to jakies takie spokojne jest. Jak duzo się ruszam to jej wogole nie czuje, a jak leze to tez raczej delikatnie. Oby jej tak po porodzie zostalo hehe;-)

A takie włosy miała Celinka przed pierwszym ścięciem. Zdjęcie w jej królestwie, pod łóżkiem, zanim mąż obciął nóżki
29210_11594629210_1187643.jpg

jak dla mnie jak tylko zacznie się 9 miesiąc niech sie dzieje co chce, mogę rodzić i 2 marca;-)

Monisia Marcel jest 100x bardziej spokojny niż Celina, ale jakoś wczoraj mu się tak udało

To też Wam pokaże jak my (ja i Kacper) wyglądaliśmy prawie 8 lat temu!:szok:

2013-12-18 11.13.43.jpg2013-12-18 11.14.42.jpg2013-12-18 11.15.07.jpg

1 zdjecie jeszcze w szpitalu.... a 3 - chrzest :) (on ni ebyl taki pomarnczowy, zdjecie jest do du... :) )

Załączniki

• 2013-12-18 11.13.43.jpg
    2013-12-18 11.13.43.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 44
  • 2013-12-18 11.14.42.jpg
    2013-12-18 11.14.42.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 38
  • 2013-12-18 11.15.07.jpg
    2013-12-18 11.15.07.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
reklama
moj m sprzata co tydzien, odkurza i podlogi myje, ja robie resztę, chociaz jak sie raz zabrał za sprzatanie lazienki to moznaby z podłogi w wc jesc :-)

fajne te nasze dzieciaczki, Agnis ales ty mloda na tej fotce aaaaaa ile mialas lat?

Do góry