reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jestem po wizycie :tak:
Szyjka ok 3cm:tak:
Ciśnienie 110/70

Mały waży 1524g:szok:

I wg wielkości bruszka, nóżek to ok 31 tydzień:szok:
Ale wszystko jest dobrze.

ps.co do tych napięć brzucha który robi się twardy i po 1-2 min przechodzi to to jest normalne i może być do 6 na dobe:tak:

Nastęna wizyta 08.01.2014

A na koniec jeszcze ginka mówi do mnie "Na Wigilii jestem w Poznaniu (ok 150 km ode mnie) ale jak coś to dzwoń"

Miłe prawda> ? :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Młoda mama współczuję tej sytuacji z bratową... mam nadzieję, że szybko zareaguje, znajdzie dobrego lekarza i wszystko będzie dobrze...

Agnis... super, że wizyta udana

Monisia... cierpliwości w kontaktach z babcią

Mamusiu synka a czy nie możecie się umówić z mężem, że raz święta tu, raz tu... skoro ciągle jeździsz do teściowej to dlaczego raz się nie da zostać w domu, przecież masz tu tez siostrę, może chciałabyś z nią spędzić ten czas... Nie wiem jakie są wasze pierwotne ustalenia co do spędzania stron, ale bez względu na to w jakim jestes stanie, no jakiś podział i wzajemne szanowanie swoich potrzeb ( Twoim przypadku potrzeba świętego spokoju i nie widzenia teściowej) powinna być... Wydaje mi się, że Twój m najpierw zaproponował, że możecie nie jechać, a później sie przestraszył reakcji mamy i dlatego teraz zmienił zdanie...

Co do Twojego kaszlu... to ja mam z mężem to samo... nie jesteśmy chorzy, ale jak wieczorem kładziemy się spać to zbiera nam się i kaszlemy jak gruźlicy... rano jak wstaje to mam poczucie, że coś mi się zbiera w gardle i to stąd... nie wiem co Ci radzić, bo na nas praktycznie nic nie działa... Wczoraj mój m poszedł spać do salonu, aby Tadzia nie budzić

Ewa... tiramisu brzmi super, maż będzie szczęśliwy... mam nadzieję, ze z Frankiem wszystko będzie ok :) i z Anielą też...
U nas na szczęście odpukać Tadzik nareszcie stanął na nogi. No i mam nadzieję, że dzisiaj niczego nie złapie, bo po 3 tygodniach idziemy na zajęcia z Dreptaków...

Masiosia... dobrze, że nic z tym wypadkiem poważaniejszego

Ja na święta mam posprzątane.. zostaje pościel... okna olewam... zresztą ja staram się na bieżąco wszystko robić, jak widze, że w szafie bałagan to sprzątam, dzięki temu nie mam później jakiejś fury roboty... wyjątkiem były szafki w kuchni... przy nich to było roboty... ehhh

Resztę dziewczyn przepraszam.. ale nie pamiętam co pisałyście

My odkąd się przeprowadziliśmy na swoje, to Wigilię robiliśmy u siebie. W pierwszy dzień po śniadaniu jechaliśmy do moich rodziców albo teściowej, ale spakowani do nocowania u moich. W tym roku jedziemy na święta do mojej mamy, ale 1 dzień u teściowej. Tyle dobrze że jedni i drudzy mieszkają kilka domów od siebie:-D:-D

Agnis super :D obyś tylko mogła rodzić naturalnie :p ja bym chciała żeby moja Pola nie przekroczyła 4 kg :p

Megi tak jak pisałam Mamusi synka może macie bardzo sucho w mieszkaniu i wystarczy je nawilgotnić ? ja miałam tak z nosem, że cały czas zapchany.. i odkąd mamy nawilżacz problemy minęły.

Secreto... staram się minimalizowac ogrzewanie, wietrzyć przed snem i kłaść cos wilgotnego na kaloryfer... nie wiem co jeszcze mogę zrobić...

Ostatnia edycja:
Ale wy piszecie dużo:szok:.
Ja tylko na chwilkę, bo zmykam do mamy trochę posiedzieć bo dziś ma wolne.
Potem was doczytam jak dam radę.
Miłego dnia.

Tylko chcę napisać, że nie rozumiem tych dziewczyn, które szorują wszystkie okna, podłogi na kolanach i stoją całymi dniami nad garami i to wszystko na raz, a potem narzekają na ból brzucha itp. Ja też w domu sprzątam i gotuję, ale są rzeczy których nie robię i nie będę robić, albo rozkładam w czasie, bo równie dobrze może to zrobić mąż, a i świat się nie zawali jak okna będą nie umyte, czy nie będzie pierogów.
Przepraszam jeżeli kogoś dotknął ten wpis, ale to z troski o was i wasze maleństwa. Zwolnijcie dziewczyny żeby potem płaczu nie było!

Mamusiasynka Jagna Agnis zdjęcia dzieciakó super aż zaglądnęłam na zdjęcia miłka jak był mały IMG_0068.jpg tu na 1 urodziny

Agnis gratki wizyty ale dziecię już duże ciekawe co mi dziś powie jakaś zestresowana jestem.

Jaspis popieram trzeba zwolnić i zrzucić na bliskich co się da zebyśmy mogły spokojnie świętować później a nie ze skurczami itp.

Megi Pegi są takie nawilżacze powietrza naprawde super sprawa a przy dzieciach w zimie to przy przeziębieniach naprawdę pomaga np coś takiego Nawilżacz powietrza eldom - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Załączniki

• IMG_0068.jpg
    IMG_0068.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 39
Ja się okien nie tykam. Nie ma głupich - ostatnio po umyciu okien urodziłam ;) Mam firanki i syfu nie widać. Poza tym teraz się szybko ciemno robi :p Do wiosny może glonami nie zarośniemy ;)

Secreto, już wrzuciłam to tiramisu: BaBy w kuchni: "Tiramisu" korzenne bez jajek
Pyyyyyyyyszne. Właśnie zjadłam jeden pucharek i trochę pękam :/ Tą "korzenność" słabo czuć, ale masa z kremówki, mascarpone i białej czekolady jest obłędna. Dobrze zostawić czekoladę nie do końca rozpuszczoną - fajnie chrupie :)

reklama
Ewa zdrowka a Nuski.... podoba mi sie Twoje podejscie, ze dzieci musza byc zdrowe na swieta bo beda tam inne dzieci....ja zawsze patrzylalam na inne dzieci, zeby nie zarazic, bo wiem ile to Julka kosztowalo jak byl chory I jak sie meczyl, ale wiem tez ze nie wszyscy o tym mysla....
Co do tiramisu, to zrobilas mi smaka...jakis czas temu bylismy z m we wloskiej knajpce, ja bylam na etapie nie jedzenia jesCze wtedy mialam mdlosci.... wiec zjadlam mala zupke I jak nigdy wystrzelilam, ze chce tiramisu.... bylismy zdziwnieni bo desery w takich kanjpach tak miedzy 2- 7$ a tam bylo 10$... przychodzi kelnerka z misa ogromna..... zjedlismy tam we dwoje I w domu jescze nastelnego dnia na pol I pojedlismy.... robia tam swoje..... cos pysznwgo..... poNiej doxzytalismy ze fam porcje sa cojamniej na 2 osoby stad ceny.... heheh.... w piatek podjade tam I kupie jak sie ude I dodam Wam zdjecie.....

Kama ja tez tak mam z hormonami wiec staram sie nie wybuchac heheh.... ale odczuwam czasem brak zroaumienia otoczenia ;) moja sis ma 41lat a jej corka ma prawie 22....
Dobrze zrobilas z ra babka na parkingu, nie znosze ludzi, ktorzy tak sie zachowuja grrrrrr....

Ewa powodzenia na wizycie z Frankiem....
Ja musze zbierac Julka do szkoly, pozniej doczytam poki nie ma mega produkcji....
Wiecie, ze wczoraj jak Wam przed wyjazdem do szkoly odpisywalam to mialam duzo wiecej napisane na lartce??? Jak ja to przepisywalam to ja nie wiem..... wroce.to.dopisze bo nie chce , zebyscie myslaly, ze ktoras ignoruje.....

P.s. jestem wsciekla bo ten gosciu ma jakies kombinowane ubezpieczenie z kanady:/ szyja mnie boli z jednej strony ale nie wiem czy to naciaglam przy iderzeniu czy od kaszlu tak mam.... zreszta nienwazne przestanie a najwazniejsze ze jestem cala ..... tylko moja biedna acura.... Wy tez tak macie, ze rozmawiacie z autem???? ;) ile my razem lrzeszlysmy moich humorkow, okresow itp.... ona jedna wie.... ;)

Do góry