reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Fajnie by bylo jakby Lena po mnie to miala te wlosy, bo ja z 35 tc a wlosy z czybka glowy mama mi zanos zaciagnela, takie dlugie mialam, a moj braciszek o rok starszy urodzony w terminie mial wlosy od czubka glowy, az za brode :-D natomiadt od mojego to wszystko lyse bylo :szok: on i jego siostry, chrzestnica tez lysa sie urodzila :-D

Z tymi wlosami to przesad. Ja mialam cala ciaze az tabletki ledwo pomagaly, kazdy mowil ze bedzie miala taaaakie dlugie wlosy a Mala jest praktycznie lysa do tej pory... Dopiero niedawno wloski urosly z pol cm...

Ewa – mi brakuje ganku i ogródka, tak to bym sobie posadziła przeróżne warzywa, ziemniaczki, buraczki, kwiatuszki…ehh,

Ja marzyłam jeszcze niedawno o domku, nawet końcem przyszłego roku mieliśmy ziemię kupować, ale się rozmyśliłam.
Nie teraz i nie z takim trybem życia. I nie w tym mieście :)
Na ziemię w Krakowie nas nie stać, a spod miasta będziemy pół życia tracić na dojazdy. W domu byśmy w tygodniu tylko nocowali, a w weekend "obrabiali" ogródek, żeby się nie zapuścił. A my lubimy sobie w weekend gdzieś pojechać albo znajomych odwiedzić.
Mieszkałam do czasu studiów w domu i doceniam wygodę, ale moja Mama długo nie pracowała, a potem pracowała w domu, no i miasto było mniejsze - ja miałam 20 minut do szkoły na piechotę, a szkoła była w centrum, my mieszkaliśmy na wylocie miasta.
Dlatego póki jesteśmy w Krakowie to stawiamy jednak na mieszkanie :) I doszukujemy się wszystkich możliwych plusów tego rozwiązania ;)

Z tymi wlosami to przesad. Ja mialam cala ciaze az tabletki ledwo pomagaly, kazdy mowil ze bedzie miala taaaakie dlugie wlosy a Mala jest praktycznie lysa do tej pory... Dopiero niedawno wloski urosly z pol cm...

Mogą jej się jeszcze sypnąć :) Nuśka dłuuugo miała śliny nie włosy - możecie na fb zobaczyć :) I w zasadzie dopiero we wrześniu, czyli miesiąc-dwa po roczku zaczęły jej rosnąć. Potem je podcięliśmy i wtedy ruszyły mocno - gęstnieją z dnia na dzień i rosną błyskawicznie.

My dziś mieliśmy rozjazdowy dzień. Nic nie kupiliśmy, ale znaleźliśmy sobie wiele rozwiązań do kuchni :)

No i wszystko pięknie by było, gdyby nie to, że nie mogę nogą ruszać :/ Masakra, w życiu tak nie miałam. Jak kaleka :/ Tato mi powiedział, że kulę swoją mi pożyczy, która mu po operacji biodra została :p

Po powrocie do domu miałam już tylko siłę, żeby się rozłożyć na kanapie. Dzieci się bawiły w pokoju, a Mąż zrobił pyszną pizzę :) Teraz już z herbatką się kładę pod kołdrę :)

I zastanawiamy się, co z przedszkolem. Bo ja ledwo po schodach chodzę, a co dopiero mówić o noszeniu Nuśki i pilnowaniu Franka... Nie wiem, czy nie skończy się tak, że Franek będzie szedł wcześniej i zostawał ciut dłużej, żeby go Mąż wybierał po pracy :(
Tylko co? Nusia w ogóle z domu nie będzie wychodzić? Słabo...
W pon. jeszcze spróbuję ogarnąć wszystko sama. Zobaczymy...

Celina maiła takie dziwne wytarły się. i do roku była łysa, teraz ma busz. Zresztą ja do roku byłam też łysa, a teraz mam bardzo dużo, gęstych i grubych włosów.
Ewa ciężko, jak się ruszyć nie można. Dacie radę, Anielka pewnie też aż tak nie będzie poszkodowana.

Moja Michelle obcielam minimalnie 2 tyg temu.. (czekalam do roczku-chociaz w przesady nie wierze :D )Na jedna dlugosc bo rosly tak ze z tylu miala dlugie a na gorze piorka... A od teraz ladnie zaczynaja rosnac rowno. Mysle ze na wakacje juz beda fajne dluzsze z pare cm :)

Mnie tez zaczyna zgaga meczyc ale da sie przezyc ale dzisiaj tez zakupilam renie :-)

mrowka ja sie zastanawialam nad niania z kamerka ......uzywala ktoras z was takiej niani z kamera czy leprza taka bez?

Jestem.... nie uwierzycie ale moja sis po 5 miesiacach mnie odwiedzila a mieszka 15min ode mnie.... nawet szwagier, ktory mnie niecierpi mnie odwiedzil, oczywiscie butow nie sciagnal bo na chwile I w kurtce siedzial ale to jest nie mozliwe.... on tu nie byl juz z poltora roku.... I oczywiscie poklocilismy sie o napiwki.... bo tu jest przyjete ze zawsze zostawiasz 15 czy 18% to norma.... niestetty polacy maja to gleboko....a to krzywdzace jwst bardzo..... nie raz mialam stolik na 20 osob ugonilam sie zeby wszystko dostali na czas idealnie, zeby mieli wszystko co chcieli a nawet wiecej a na stole zamiast 60$ lezala 5$..... wiec moj szwagier stwierdzil ze to nie jest obowiazek a ja mu powiedzial, ze ok jesli ktos nie dba o serwis to nie musisz tyle zostawiac ale jakies 10% bo to jest ru od wiekow przyhete.... I jak sie wk... to mu powiedzialam nie chcesz nie zostawiasz ale to swiadczy o Twojej kulturze..... zaznaczam, ze tu jest inaczej niz w pl.....
Katrine wiesz ja nigdy tego z sola nie robilam zrobie przed spaniem.... dziekuje bardzo wierze, ze pomoze ;)

reklama
Katrine co do siostry.... to czasem lepiej olac.... naprawde... taki zimny peysznic na nia dobrze jej zrobi I to polepszy Wasze relexaje na pewno ;) my z Julem kochamy racuszki.... ale smaka mi zrobilas ;) udanwgo wieczoru ale Ty pewnie juz wrocilas do domku bo u Was dochodzi polnoc chyba....

Kama probowalam inhalacji ale glowa mnie po prawej srronie tak zabolala ze musialam przeewac...jakby mi sie cos rozlalo...... co do pepkow to Kochana raz mam pepek na wierzchu a raz wklesly, wieczorami zazwyczaj mi wychodzi... aaaaa... najlepsze jak leze na pleckach I mala przeplywa pod to tak fajnie pepek sie podnosi.....;) nawet nie umiem sobie wyobrazic co xzujesz.... mysl, ze tata I tak jest blisko....ja w to wierze.... sciskam mocno....

Mrowka ja tez zaczne kompletowac po NR Wszystko.....

Mamusia synka m chce, zebys karmila????

Katrine moja Lena re nie lubi jak mam laptopa na nogach.... dlatego non stop jwstem na tel....na forum.... teraz to nawet nie mam ochoty.....

Ewula na jaki rajd maz.pojechal? Fajna sobota sie Wam zapowiadala ;) fajnie, ze masz kogos kto moze Ci cos poYxzyc czy dac....

Monisia jeszcze troszke I bedziecir miec swoja gore.... swoja kuchnie...swija lazienke...I odetchniesz ;) pamietam ten sklep for kids pokupowalam tam teoche Julkowi rzeczy....

Manius kup w sklepie sobie herbatke z malwy formula 8 beauty... generalnie z pokrzywa skrzypem I fiolkiem trojbarwnym.... mi kiedys poleciala turaj kosmetyczka I wlosy I cera mi sie naprawde b poprawily ;)

Do góry