reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

zjadłam sobie placka po węgiersku i lezę :-) Młoda czkawkę dostała tak łapczywie piła te wody :-)

ale musze spływać bo Kurczakowi m włoski będzie obcinał i musze go za rączkę potrzymać :-D

a wogole cos mnie dzisiaj suszy............

A synek mojej koleżanki już jest odłączony od respiratora, nadal pod tlenem i na intensywnej opiece ale dziś będzie próba karmienia mlekiem ... :-)

reklama
Witam sie moje wspieraczki duchowe, dzieki za rady jeszcze raz.... jak skonczylam pisac to sie ukladalam I ukladalam do snu.... I co ... I przeszlam na oddychanie buzia ale gardlo mnie bolali dodakowo...wiec wszystko byloby sobrze jakbym o 2 I po 3 nie dostala takich strasznych atakow kaszlu..... wstawalam cala morka lacznie z majrusiami...cala spocona strasznie .... kolejna noc .. 3 razy sie przebieralam.... w koncu nie wiem, o ktorej zasnelam..... widzialam, ze lubicie sagi o wampirach ja wlasniebtak dzisbwygladam.... tylko mam zapuvhniete oczka..... u naa snieg sypie I sypie....

Marcia mam nadzieje, ze nabralas sil do sprzatania a rerazmlezysz dumna przed tv ;)

Agnis pewjie jestes w trakcie tak wiec udanych zakupow zycze.... wspolczuje kolejek I tych ludzi wszedzie.... ja nie mam nic kupionego ale chyba sie nie bede spinac I pojade na spokojnie we wtorek po zakupy..... mam zjowu 50% off do gap moze jak sie poczuje lepiej to popoludniu przed zamnnieciem malla jutro podjade bo szkoda stracic taka okazje....zwlaszxza przed swietami.... a do jutra mam.....

Juszka ja mam bosacka na fb.... na szczesxie nie zawsze czytam ale warto takie rzeczy wiedziec....

Jaspis widzisz jak starsza Pani docenila to, ze tak czytasz etykiety???;) tutaj wszystko jwst robione na jakims kukurydzianym cukrze I to jest b nie zdrowe.... orginalnych pepsi jest conajmniej 4 rodzaje, a tylko jedna. W bialych puszkach jest z prawdziwego cukru....

Kainkas ja tez sie boje o Lene czy wszystko z nia ok.... ja wczesniej mieszkalam na 42m z rodzicami.... I wydaje mi sie, ze z mama xlaa.sobote sprzatalysny tyle, ze nie mialysny organizacji dobrej teraz to po moim etapie w serisie do sprzatania mysle ze jakies 25 min I to dokladnie...maks 30 z wyszorowaniem calej lazienki.... ale duzo prosciej sie sprzata duzy dom.... ja nie mam duzo rzeczy nawyciaganych wiec najpierw kurze pozniej na sucho zbieram kuch a pozniej myje podlogi, lazienki 2 razy w ty.... wszystko pod lozkami za kazdym razem wiec jedyne co to tylko jak nie mam sily to drzwi od szaf a jest ich sporo.... zaraz Was eeszte doxzytam ale m wstal I zaraz musi uciekac :(

Hej hej:-D

Wróciliśmy! Nie było tak źle jeśli chodzi o same zakupy:tak:
Najgorsze w tesco jest to, że jestem na mięsnym i nagle muszę na siku...i cały sklep w tę i we wtę...Na szczęście tylko 2 razy:tak: Oskarek był grzeczny i dał mamusi zrobić zakupy.
No ludzi pełno jak wszędzie, ale z kasą normalnie cud...Podjeżdżamy i tak jakby ktoś wiedział że nie mogę za długo stać, pusta kasa :-Dszok :szok:
Głównie robiliśmy zakupy spożywcze ale kupiłam pare rzeczy maluszkowi: kilka kosmetyków, pieluszki flanelowe, przewijak z Disneya (za 25 zl nie wiem czy drogo ale mi się spodobał):tak:
przewijak.png
A najlepsze jak przy kasie, siedział taki młody chłopak i nie mógł znaleźć kodu do zeskanowania, az się caly spocił:-D A ja mu na to: spokojnie, niech się pan nie stresuje ale proszę wszystko zrobić zebym mogla to kupic:-D W końcu znalazł:tak:

Tak jak wspominałąm nie było tak źle. Do czasu aż spotkaliśmy moich rodziców... No co za przypadek, ani oni ani my nie wiedzieliśmy ze będziemy tego dnia o tej samej godzinie miedzy tymi samymi działami w jednym sklepie...
Nie to mi przeszkadzało tylko fakt ze w końcu musiałam mamie powiedzieć ze wigilie robimy u siebie....

A mama na to: jak to u siebie, do nas przychodzicie! A ja na to ze ja chce u siebie, ze oni do nas przyjdą po wigilii. Na to mama ze to dzieci przychodzą do rodziców a nie odwrotnie (przepraszam ale gdzie to jest napisane???). I jeszcze jej mówie ze nie będzie sama bo będzie z nimi mój brat. A ona ze to nie to samo. To jej mowie ze nie mogę tak, bo tesciowa tez jest sama i co mam zrobić, dlatego żeby było sprawiedliwie zostajemy u siebie. To ona na to zebym nie liczyla na to ze ona mnie odwiedzi. Mowie jej ze jestem w ciąży i wieczorami nie lubie wychodzić bo się wtedy zle czuje..A ona ze ciaza to nie choroba, zebym nie wymyslala...:-( Wziela ojca i sobie poszla...a ja zostałam z łezką w oku..bo zawsze chce by było dobrze a i tak dostaje po dupie...:-(
I co ja mma teraz zrobić... W końcu tesciowa tez będzie sama z teściem, a znowu nie chce dwóch rodzin spraszać do siebie bo zrobi się cyrk jak dwa lata temu... Powiedzialam wtedy nigdy więcej:no:

Nie mam oparcia w mojej mamie. Ona myśli ze jak tupnie nóżką to ja będę tańczyła pod jej dyktando:no:
A ta cała moja ciąża to chyba tez jej nie na rękę bo wogole mnie nie wspiera. Nie pyta o nic, itd.. Może jeszcze jakby miała być wnuczka...

Przepraszam ze tak samolubnie o sobie..ale musiałam się wygadać.....:-(

Ps. z Kacprem w sklepie było lepiej. Kupilam mu tez cos do psikania na gardełko. Ale jak wrocilismy to poszedł spac. Nie wiem czy się cieszyc czy nie...
Dam mu jakies leki i dalej będę psikac zobaczymy...
Dzieki dziewczynki za troske ;*

Załączniki

• przewijak.png
    przewijak.png
    18,7 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Czesc konietki!

bylam w lidlu, troche posprzatalam i moje podwozie juz odmowilo posluszenstwa wiec odpoczywam..

patrze ze nie tylko ja mam problem z malo ruszajacym sie maluchem, moj tez zamiast te kopniaki stac sie bardziej mocne to one jakies takie delikatniejsze, raczej brzuch mi faluje ale nie mam takich mocnych kopniakow i tez musze go prawie zawsze zachecic do aktywnosci....mam nadzieje ze to po prostu spokojny maluszek a nie cos innego

Widzę, że nie tylko ja jak połażę to umieram z bólu. Dziś u mamy połaziłam i mnie d... boli;-) Ale pierniczki i ciastka francuskie na święta zrobione. A i wytargałam od mamy kurtkę;-):-D Na nią za mala na mnie w sam raz.
Zdrówka dla Kacpra
Agnis a ten przebijak jest sztywny???
Mamusia ja jutro mam w planach placki po węgiersku:-D

Jagna nie, nie jest sztywny ale ja go nie będę kladla na lozeczko tylko na tapczan. A co nie może być?

Ps.Do Kacpra wogole nie miałam przwijaka bo nie miałam na takie ekstra gadżety kasy. Wiec był przewijany na tapczanie po prostu.

Ostatnia edycja:
DOBRY WIECZÓR!!!

Witam się po - wizytowo.!!!!!! U NAS OK!

Badania ok, odstawiam metformax i dalej dieta. Młody ponoć urósł a gin określił to po zmacaniu brzuszka. USG z wszelkimi pomiarami 2 stycznia :-). Wyniki glukozy bardzo się gin spodobały... przytyłam według mojego licznika ok 10 kg :szok::eek:
MASAKRA... BO ..we wszystko się mieszczę, brzuszek ponoć mam mały, buzia nie zmieniona, ba ponoć ładnie wyglądam... ja nie wiem gdzie mam te 10 kg :eek::eek::eek:

SUSI -
170 PIEROGÓW :szok::eek: SZACUN :-)Dzięki za kciuki :tak: przydały się!
GRATULUJĘ SPRZEDAŻY AUTA

MONIQAA - :-(Bardzo mi przykro...Boże jak ja doskonale rozumiem takie sytuacje, u nas ciągle coś wypada dodatkowego do kupienia i właśnie jak nie auto, to opona, jak nie opona to ubezpieczenie tego cholernego samochodu, albo prezenty, albo STOMATOLOG :wściekła/y:...NO MASAKRA :cool:...a tu Święta za pasem a potem to zleci do porodu jak nie wiem...TRZYMAJ CIE SIĘ!!!

JASPIS - &&&&& KCIUKI ZA szybkie rozwiązanie problemów w rodzinie, a Ty już nie płacz !!!

JUSZKA - No takie wiadomości cieszą, wyniki OK więc musi być dobrze!

Agnis - :-:)-:)-( To bardzo przykre co piszesz... aż ciężko uwierzyć, że własna mama. ba rodzice mogą tak postępować. Brawo za odwagę, że powiedziałaś dlaczego Was nie będzie a to chyba już jej problem jeśli nie zrozumiała...

Nikusia super ze na wizycie ok:tak:

A co do tej nieszczęsnej Wigilii...mąż włąsnie mi oświadczył ze jest gotów na to zebysmy tam poszli dla swietego spokoju, ale ze za rok na bank postawimy na swoim. Bo chodzi mu o to ze potrzebujemy teraz pomocy mamy zwłaszcza ze ja nie zawsze jestem w formie, a ktoś musi Kacpra do szkoły prowadzać i w razie porodu przypilnować go.... Smutne ale prawdziwe...

Muszę się z tym przespać...:-(

Jagna mnie tez boli dupa :-( trochę polazę i kość ogonową czuje :-(

Ja teraz miałam usg 3 trymestru i czytam sobie, ze mam położenie głowkowe II A, łożysko I/II stopień dojrzałości to rozumiem ale co to IIa oznacza? widziałam na usg, ze głowka nie jest tak zupełnie w dole, tylko wchodzi w dol tak bokiem.......

reklama
Ja 3 godziny latalam i sprzatalam....i teraz umieram....moje podwozie :crazy: ruszać się nie moge...a jak jecze jak sie podnosze :crazy: przegielam :crazy: z oponek nici..nie dam raday...ale naszlo mnie na gofry :sorry:

Nikusia super ze u Ciebie wszystko oki! Ja tez już zblizam sie do +10kg...i tak jak Ty...nigdzie oprócz brzuszka i cyckow nie poszlo... niby brzuch niewielki a jednak...boje sie ile do konca bedzie :sorry: pocieszam sie, ze skoro nie "spuchlam" to po ciąży może bede wyglaać jak czlowiek? :sorry:

Do góry