reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja też jestem przeciwko tabletom dla dzieci, chociaż Ignacy ma już więcej niż 5 lat. Staram się go też trzymać z dala od komputera, przynajmniej na tyle, na ile jest to możliwe, chociaż ogląda czasem jakieś bajki, bo my telewizora nie mamy, ale mam nad tym mocną kontrolę, bo jednak może oglądać tylko to co jest w domu, a nie jak leci z telewizji. Czasami Ignacy dostaje telefon w samochodzie, jak np wracamy z zakupów i czuję że zaraz uśnie, a jest mi to nie na rękę, bo później będzie szaleństwo do północy, ale na telefonie to on też ogląda tylko "kolorowy świat Pacyka" bo mu Rafał wgrał jakiś czas temu, a Ignacowi strasznie się to podoba.
Ja to jestem za grami planszowymi dla dzieci, a nie tabletami i konsolami. Jeszcze zdąży się w ekran nagapić i pewnie zacznie dużo szybciej niż nasze pokolenie :-(
To ja też podaje link do mojego fejsbuka https://www.facebook.com/alesia.zawodzinska

reklama
U mnie właśnie nigdy problemu nie było - 5 minut i 200 ml w butelce sobie leżało. Tylko jak byłam w stresie albo się spieszyłam - to wtedy NIC nie leciało.

To nie o samo mleko chodzi, tylko o uciskanie piersi. Wiadomo, że jak się kilka kropli wyciśnie, to się nic nie stanie. Ale lepiej tego nie robić za często - ssanie piersi przez dziecko wyzwala oksytocynę, która po porodzie obkurcza macicę.
Tak tak - skurcze porodowe to nie koniec męki ;) Po porodzie przez parę dni przy każdym karmieniu będą bolały 1) pogryzione i krwawiące brodawki, 2) brzuch, bo macica się będzie obkurczać, co może być dość bolesne.
W czasie porodu jedną z metod przyspieszenia akcji skurczowej jest też masaż brodawek (choć ja nigdy nie próbowałam ;)) - bo zwiększa właśnie wyrzuty oksytocyny. Więc lepiej od piersi i brzucha trzymać ręce z daleka, szczególnie w III trymestrze ;)

Stres plus karmienie piersią to zdecydowanie złe połączenie. Spokój przede wszystkim :)

Mnie tam obkurczanie macicy akurat nie bylało, jedynie wyciek połogowy rejestrowałam ;)
Taki masaż brodawek może być pomocny, jak się dziecko nie chce w terminie rodzić, tylko czeka nie wiadomo na co :p

Jej dziewczęta i ile się tu dzieje!!! :szok: I fejs poszedł w ruch ładnie ładnie ;-) zaraz tam zalukam, tylko musiałam tu nadrobić. Cały dzień w pracy i poza domem i nie idzie ogarnąć. Ale od jutra będę częściej, bo dołączam do zwolnieniowców... ale po kolei

Byłam dziś na wizycie. Wszystkie badania w normie, glukoza też UFFFF... Leo waży już 1340g i doktorek stwierdził, że upasłam Małego ;-)no i chyba faktycznie tłuściutki musi być- dziś 28 tydzień skończony. No i chciałam zwolnienie od stycznia, a jego nie będzie- dopiero od połowy stycznia. No i nakrzyczał, że pracoholiczka ze mnie i żebym sobie darowała te codzienne odwiedziny u zarazy w przedszkolu. No to się posłuchałam w końcu i od piątku 13 jestem w domku ;-) A, i Młody już główka w dół ułożony. No i wypytałam czym te ciągłe kuksańce dostaje i już wszystko wiem- po prawej łokciami (o zgrozo- te są najmocniejsze!), po lewej nóżkami :-)

A i jeszcze Wam się pochwalę- dziś mamy z Mężulem 10 rocznicę :-):-):-) jej zleciało nawet nie wiadomo kiedy...

Widzę, że dziś/wczoraj jakieś nieszczęśliwe wypadki. Koreczek, Josek, Karolinusia dobrze że z Wami i maleństwami wszystko ok! Josek jeśli chodzi o wątpliwości co do móżdżka to ja bym chyba udała się na konsultację do jakiegoś innego, może specjalisty od USG właśnie. Ale super, że masz pozytywne podejście, no i lekarz prowadzący, któremu ufasz mówi, że jest dobrze. Więc na pewno tak jest!

Mamusiu synka gratuluję poprawy szyjki! I duuużej Gwiazdy :-)

Secreto i dotarł kurier i listonosz? Jak nie to czekaj- zapodam swoje siły i jutro będą :-D

A właśnie, jakiś czas temu pisałyście o albumach i zdjęciach. Koleżanka robi, między innymi, ładne albumy na zamówienie. tinta-studio: albumy My taki mamy i wklejam tam zdjęcia Ignacego z przedszkola, z wszystkich pasowań bali i imprez, żeby miał pamiątkę. Mi mama też taki kiedyś zrobiła i mam tam zdjęcia od przedszkola do końca liceum, miło to się ogląda.

Alesia, piękne te albumy! U mnie w rodzinie właśnie dwójka dzieciaków się rodzi to może skorzystam :)

My mamy 5 wielkich albumów (takich, że na jednej stronie mieści się 5 zdjęć 10x15) i jakiś czas temu wywołaliśmy i powklejaliśmy z opisami zdjęcia z całych 11 lat naszej znajomości :) Teraz już jesteśmy na bieżąco i po Świętach będziemy nowe wywoływać.
Genialna sprawa. Znajomi, którzy nas odwiedzają, co jakiś czas sobie te albumy przeglądają :)

ewa, opisy to podstawa, zwłaszcza jak jest więcej osób na zdjęciu, bo po 60 latach czasami ciężko sobie przypomnieć kto to. Ja czasami z babcią oglądam albumy i babcia mimo że ma 89 lat większość osób pamięta, nawet kolory ubrań na czarno białych zdjęciach pamięta, ale czasem ma jakiś problem, zwłaszcza jak na zdjęciu jest jakaś daleka rodzina.
a podacie mi link do grupy?

reklama
co do tabletu to my we wrzesniu przy kazji zmiany telefonu wzielismy i jest bardzo przydtny i wygodny własnie w czasie jazdy, miałam go w szpitalu mozna filmy oglądać, jak leżałam to miałam necik ni nie musiałam wstawać.
My ogólnie córe tez chowalismy bezkomputerowo no może czasem jakąś baje oglądneła. Ale ostatni sami ja troche samdzamy do gier bo niestety żyjemy w komputerowym swiecie i chcemy bo troszkę kompa opanowała aby myszkę wyczuła, nie bała się.
Ale niemamy problemu a nawet ja trza to tablet słuzy jako nagroda lub kara. Ważnajest tu piecza rodzicielska i aby niestał sie narzedziem zastepujacym czs z rodzicami bo łatwo dac tableta lub komp i mieć czas dla siebie bo dziecko sie zajmie.

A mała lubi własnie planszówki bo gramy razem i to ja cieszy, pod chciałaby tąRAVENSBURGER GRA LA CUCARACHA - TV - KURIER!!! (3789149217) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Co do szyjek to moja sie nawet zamkneła lekarz powiedział, że trzyma jak złoto. a było 5 mm rozwarcie przy dole

ech jeszcze chciałam cos napisac jednak musze zapisywać.

Gatuluje udanych wizyt i tak ładnie rosnących dzieciaczków

Do góry