reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

karolinusia bo podobno to jest tak, ze jak się skróci to leząc i oszczędzając sie możne sie wydłużyć gorzej jak zrobi się rozwarcie..... bo wtedy już się nie "zewrze" a zresztą 4 mm to wydłużenie bez szału.....

reklama
:szok::szok::szok: Ależ Wam produkcja idzie :szok:
Chyba muszę więcej czasu znajdować bo niedługo nie będę wiedziała co się u Was dzieje.

Ale najważniejsze wyczytałam- Mamusia synka suuuper wieści!! I jaka piękna waga malutkiej :-)

Przeczytałam coś o fb, przenosicie się? Macie już grupę, bo ja w tyle i pewnie sama bym tu została:sorry:

Jak macie grupę to tu do mnie:)

https://www.facebook.com/czarnyloczek

Wczoraj miałam echo serca, niby wszystko jest oki, ale mam wypadanie płatka-jeden jest dłuższy, podobno taka uroda i nic się z tym nie robi. Podniósł mi tylko dawkę z 25 do 50. Kontrola za półtora miesiąca.

czarnyloczek Ja sie bardzo cisze ze nie szpital bo ja nie mam nikogo do Julusia, teściowa nie przyjechałaby a sąsiadce nie chciałabym głowy zawracać przed świętami.......dobrze ze echo wyszlo ok :)

Taaa szpital.. Jak w 9tc trafiłam z krwawieniem do szpitala to myślałam ze umrę z tęsknoty:sorry: Ale Kurczak już duży facet i pewnie już inaczej u Was jest już, ale pewnie jakbyś musiała iść to masa chętnych by się znalazła :)

Jagna25 to dobrze bo z moim refleksem to pewnie bym nie wiedziała:tak:

Ewa, niektóre kobiety mają problem ze ściąganiem pokarmu, mimo dużych ilości mleka.

U mnie właśnie nigdy problemu nie było - 5 minut i 200 ml w butelce sobie leżało. Tylko jak byłam w stresie albo się spieszyłam - to wtedy NIC nie leciało.

ja jestem przykladem ze jak sie chce to mozna karmic nawet jezlei dziecko pierwszy raz piers pije po 3tyg a wczesniej tylko laktator

Z jednej strony to prawda, ja też po tygodniu na butelce Anielę zaczęłam karmić tak na dobre, ale z drugiej strony nie ma się co łamać jak jednak nie wyjdzie. Bo różnie bywa. Czasem naprawdę się nie da. A mm to nie koniec świata :)

W ogole to nie wiem czy to prawda, ale tez slyszalam ze podczas ciazy nie wyciskac tego mleka...

To nie o samo mleko chodzi, tylko o uciskanie piersi. Wiadomo, że jak się kilka kropli wyciśnie, to się nic nie stanie. Ale lepiej tego nie robić za często - ssanie piersi przez dziecko wyzwala oksytocynę, która po porodzie obkurcza macicę.
Tak tak - skurcze porodowe to nie koniec męki ;) Po porodzie przez parę dni przy każdym karmieniu będą bolały 1) pogryzione i krwawiące brodawki, 2) brzuch, bo macica się będzie obkurczać, co może być dość bolesne.
W czasie porodu jedną z metod przyspieszenia akcji skurczowej jest też masaż brodawek (choć ja nigdy nie próbowałam ;)) - bo zwiększa właśnie wyrzuty oksytocyny. Więc lepiej od piersi i brzucha trzymać ręce z daleka, szczególnie w III trymestrze ;)

ewa - jak dałaś radę z 2?? czy tylko klocki i puzzle poszły w ruch czy coś więcej no oprócz śpiewu ;)

Spoko :)
Bawili się razem, więc miałam w zasadzie wolne ;) Potem Aniela spała ponad 2 godziny, a Franek sobie leżakował ;)
Oprócz tego, że mi głowa od piosenek pęka, a Franek płacze, że jutro też do przedszkola nie idzie - to nie jest źle ;)

Właśnie Celina nic nie mówi o tablecie, wiem że by się ucieszyła.

Ja bym swoim nie kupiła. No ale Franek ma dopiero 3 lata.
Chociaż chętnie bym dla siebie kupiła :D I kupię jak kuchnię zrobię - tylko taki najzwyklejszy za parę stów, bo ma pełnić tylko funkcję internetowej książki kucharskiej :)

Jak był u nas pierwszy gość do mierzenia kuchni, to przyszedł z synem - 3 klasa podstawówki. Chłopaczek usiadł w pokoju i grał non stop na tablecie. Franek koło niego skakał, gadał non stop, a ten tylko "mhm" mu odpowiadał. Trochę to ustrojstwo mózg zabija takim dzieciom :p
Chociaż oczywiście wszystko zależy od rodziców :)

Kurde, chyba złapałam zapalenie ucha od Franka. Myślałam, że to od zęba, ale chyba jednak nie... Buuu...

Aha, dopiszę się zaraz na fb ;) Ew tu mało, więc powinniście mnie poznać :p
Ale nie sądzę, żebym miała wiele czasu na pisanie w dwóch miejscach ;) W każdym razie duchem jestem z Wami ;)

Ewa u mnie telefon jest zazwyczaj na 20 min i wszystkie gry ma przeleciane;-) to tak samo będzie z tabletem, chociaż może będzie dostęp do kompa jak będzie chciała bajki na you tubie.
Fajnie musi wyglądać jak rodzeństwo się bawi zgodnie.
Lecę spać bo po maratonie zakupowym padam. Buziaki

reklama
Do góry