reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ja się o elektronikę nie boję :) Dzieci XXI wieku mają to we krwi - Franek miał kilka razy w życiu w ręku moją komórkę i rozkminił obrazkowy kod dostępu (trzeba połączyć kilka kropek) - pewnie widział jak ja to czasem rysuję. No i wszystko jest w stanie znaleźć na telefonie. To świat obrazkowy - dzieci go łapią w sekundę :)

A grupa jest tu: https://www.facebook.com/groups/1429721430590250/1429827837246276/?notif_t=group_activity
Ale ja dalej nic nie widzę :D

Gratuluje dobrych wieści z wizyt:tak:.

Ja też uwielbiam zdjęcia w formie papierowej. Wczoraj wybrałam zaległe do wywołania i wyszło niespełna 300 sztuk, myślałam że więcej będzie. No i muszę albumy zamówić, ale to już po następnej wypłacie i potem będę układała cały dzień - uwielbiam :D

Ja na grupie na fb tez nic nie widzę mimo ze jestem dodana, ba nawet jako administrator :/

alesia - piękne te albumy :)
katrine - witaj na zwolnieniu lekarskim :) odpoczywaj teraz dużo bo Ci się należy pracusiu :)
jagna - i co patrzyłaś na ten tablet z firmy Natalia?? Myślę , że dl a5 latki taki wystarczy do zabawy , poznawania kształtów , lite, jest tam kilka gier, do "dorosłego " jeszcze ma czas :) A na drogę w aucie polecam książę "Daleko jeszcze ???" Są tam gry, wierszyki, rymowanki - ogólnie podpowiedzi jak dziecko w drodze zająć :)

Dzisiaj sprzątania ciąg dalszy - w głębi szafy znalazłam 2 butelki alkoholu z naszego wesela ( ponad 12 lat temu) schowanego na 18 naszej córci :) I wino własnej roboty - zalakowane - zrobione przez moich rodziców 7 lat temu - też na 18 córki :)
Porządek w zdjęciach robiłam we wrześniu - miałam około 1200 zdjęć pomieszanych więc zajęło mi ich układanie i segregowanie tematycznie i latami trochę czasu. Teraz też chcę te robione elektronicznie (wybrane oczywiście ) wywołać i poukładać w albumach - nie ma jak papier :)

Dobry wieczór kochane Marcóweczki! :-) :*
Zostało mi parę stron do podczytania, w 30 minut myślę, że spokojnie się uwinę, bo płodne jesteście jak zwykle :-p Jestem na 1251 stronie, a tu piszę na 1385 to nieźle narobiłyście postów od wczoraj :szok: Odebrałam dziś badania, powiedziałam lekarce od której odbierałam badania o spacerowaniu (bo pić wodę to powiedziała, że mogę), ale nie przejęła się zbytnio, powiedziała, że to aż takiego wpływu nie ma i że wyniki bardzo dobre, no to pozostaje się cieszyć, że nie trzeba powtarzać glukozy :laugh2: Dziś byłam u mojej drugiej ginekolog, państwowej. Przytyłam AŻ 10 kg., powiedziała, że nie mogę przytyć więcej jak 5 do samego porodu, nawet lepiej jak przytyję tylko 4 kg. Mam nie jeść białego pieczywa, a najlepiej w ogóle nie jeść pieczywa, zastąpić je warzywami, zero słodyczy, zastąpić je owocami no to niestety trzeba się dostosować :wściekła/y: Dzisiaj był ostatni dzień jak zjadłam białe pieczywo bułeczki z szyneczką, mmmm jakie dobre były :-D
A tak w ogóle to dziękuję Katrine, bo dziś przyjechała mi płyta gazowa i blat :tak: Blat był bez wniesienia, okazało się, że do windy towarowej się nie zmieści i mój Misiek musiał z kolegą na 12 piętro go wnosić patentem po wąskiej klatce schodowej :-D:-D:-D Zadzwonił jak był na 10 piętrze i poprosił bym przyniosła im coś do picia i wzięła ich kurtki, bo spocili się jak szczurki :laugh2::laugh2::laugh2:
Zamówiłam prezentację Thermomixa na przyszły tydzień, zobaczymy co to za cudeńko :-)
Mój Grzesio (?) ma już 16,5 cm., tak jak poprzednia ginka powtórzyło się, że waży 1 kg., no i termin z 23 marca wielkością wychodzi na początek marca. Wg. moich obliczeń 26 tydzień zaczynam w niedzielę, a wg. ginekolożki jest to 27, połowa 28 tc :szok: i w co tu wierzyć, co jest wiarygodniejsze, idzie zwariować :cool:

edit: wg. moich obliczeń i oczywiście forumowego suwaczka, bo on to w ogóle "niezawodny" jest :rofl2:

Acha, pytanie do doświadczonych matek - czy myślicie, że warto w ciemno już teraz kupić biustonosze do karmienia o rozmiar większe niż noszę aktualnie? Mogłabym wykorzystać promocję świąteczną, ale nie wiem o ile mi biust urośnie przy karmieniu. Może urosnąć jeszcze bardziej niż jeden rozmiar???

Moim skromnym zdaniem to nie ma sensu, lepiej kupić rozmiar teraźniejszy i najwyżej potem sprzedasz na gumtree czy allegro, ja tak zrobiłam w poprzedniej wystawiłam z innymi rzeczami za 10 zł. i nieraz dzwoniły dziewczyny tylko o ten stanik.

O ja... czytam i nadrabiam i końca nie widać :-p
Płodne jesteście nie powiem :-p Jeden dzień luźniejszy od kompa i już nie wiadomo od czego zacząć ;-)

Przede wszystkim gratuluję wszystkim udanych wizyt :tak:

A u mnie... mały od rana się nie rusza (no dobra może z dwa razy sie odwrócił, bo powstała niesymetryczna góra)...
Zjadłam paczkę ciastek, wypiłam z pół litra mleka... cisza... Liczę, że zacznie się wiercić koło północy, bo przeważnie tak ma...
O kopaniu nie piszę, bo w sumie od początku ciąży nie kopie... to tez mnie strasznie martwi, ale lekarz twierdzi, że wszystko ok...
Strasznie Wam zazdroszczę, że Wasze Bąbelki się ruszają i to czujecie... Ja muszę się mocno skupić, no i wtedy te delikatnie wiercenia bardzo nisko brzucha czuję...

Muniuś, ale kupowanie stanika za kilkadziesiąt złotych w aktualnym rozmiarze, z opcją "najwyżej sprzedam za 10zł"? Wszędzie, jak czytam zalecają na karmienie kupić przynajmniej rozmiar większy... a ja chcę kupić i nosić przez okres karmienia, a nie po to żeby sprzedawać za grosze na allegro

małpawzoo, aż z ciekawości poszukałam moje stare karmiące biustonosze i przymierzyłam. Mi pasują na takie cycki jak mam w tej chwili, a myślę, że w tamtej ciąży podobnie urósł mi biust, bo miałam też schowany jakiś biustonosz z tamtej ciąży i też mi jest teraz dobry. Więc ja bym kupiła najwyżej rozmiar większe.
ewa, ja też nic nie widzę, tylko kto dołączył

reklama
Do góry